Füstölt lazacos-kaviáros mini blini
Füstölt lazacos-kaviáros mini blini
Hozzávalók
  • 2 db tojás
  • 1,5 dl tejföl
  • 2,5 dl tej
  • 200 g liszt
  • 6 g porélesztő
  • 3 ek Floriol POWER étolaj
  • csipet só

 

  • 200 g natúr sajtkrém
  • 80 g füstölt lazac
  • 30 g kaviár
  • friss kapor

Füstölt lazacos-kaviáros mini blini

Kalória: ~ 325 kcal

Ezzel az előétellel nem foghattok mellé, finom, krémes és különleges. Pillanatok alatt elkapkodja majd a család.

Elkészítés

  1. Verjétek fel a tojásokat a tejföllel, tejjel, kanálnyi Floriol POWER étolajjal. Adjátok hozzá a lisztet, az élesztőt és a csipet sót, majd keverjétek amíg egynemű, sűrű tésztát kaptok. Fedjétek le, és pihentessétek 40 percet.
  2. Nagy teflonserpenyőben vagy palacsintasütőben hevítsetek közepes hőmérsékleten Floriol POWER étolajat. Ha elég forró, merjetek bele egy evőkanálnyit a tésztából, majd hagyjátok elterülni. Süssétek másfél percig, majd fordítsatok rajta és süssétek a másik oldalát is másfél percig. Folytassátok, amíg elfogy a tészta, ha szükséges, pótoljátok az étolajat. Egyszerre többet is süthettek!
  3. Az elkészült minipalacsintákra kanalazzátok lazára a kikevert krémsajtot, halmozzátok rá füstölt lazac szeleteket, majd koronázzátok meg kanálnyi kaviárral. Végül hintsétek meg apróra vágott friss kaporral.

Tippek

  • Variálhatjátok a feltétet, tehettek rá füstölt sonkát, snidlinget, akár kemény tojást is.
  • Akár tejföllel, vagy csak lekvárral is finom.
  • Lazább lesz a blini tésztája, ha kettéválasztjátok a tojások sárgáját és fehérjét, és a tojássárgájával kezdjétek a tészta keverését. A fehérjét pedig kemény habbá verve a végén forgassátok hozzá, vigyázva, hogy ne törjétek össze, majd ezután kelesszétek.

Allergének

  • laktóz
  • glutén
  • tojás
  • hal
További receptjeink
Pirított tavaszi tekercs rákkal
Pikáns mézes-mustáros öntet
Lazacos poke bowl házi majonézzel
Római sali tejfölös öntettel
Datolyás-diós rétes
Tavaszi hosszan sült csirke posírozott tojással
Epres tejpite
Hajdinasaláta sült fetával
Sütőtökös cupcake almaszósszal
Gesztenyés-édesköményes kenyérsaláta sonkával
Nyulas ravioli gombaszósszal
Patatas bravas és vörösboros chorizo olívabogyóval
Gombás-fenyőmagos vadrizs saláta
Füstös csirke kebab pitával
Mentás-korianderes grillezett kukoricasaláta
Répás mungóbab saláta
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.