Füstölt lazacos-kaviáros mini blini
Füstölt lazacos-kaviáros mini blini
Hozzávalók
  • 2 db tojás
  • 1,5 dl tejföl
  • 2,5 dl tej
  • 200 g liszt
  • 6 g porélesztő
  • 3 ek Floriol POWER étolaj
  • csipet só

 

  • 200 g natúr sajtkrém
  • 80 g füstölt lazac
  • 30 g kaviár
  • friss kapor

Füstölt lazacos-kaviáros mini blini

Kalória: ~ 325 kcal

Ezzel az előétellel nem foghattok mellé, finom, krémes és különleges. Pillanatok alatt elkapkodja majd a család.

Elkészítés

  1. Verjétek fel a tojásokat a tejföllel, tejjel, kanálnyi Floriol POWER étolajjal. Adjátok hozzá a lisztet, az élesztőt és a csipet sót, majd keverjétek amíg egynemű, sűrű tésztát kaptok. Fedjétek le, és pihentessétek 40 percet.
  2. Nagy teflonserpenyőben vagy palacsintasütőben hevítsetek közepes hőmérsékleten Floriol POWER étolajat. Ha elég forró, merjetek bele egy evőkanálnyit a tésztából, majd hagyjátok elterülni. Süssétek másfél percig, majd fordítsatok rajta és süssétek a másik oldalát is másfél percig. Folytassátok, amíg elfogy a tészta, ha szükséges, pótoljátok az étolajat. Egyszerre többet is süthettek!
  3. Az elkészült minipalacsintákra kanalazzátok lazára a kikevert krémsajtot, halmozzátok rá füstölt lazac szeleteket, majd koronázzátok meg kanálnyi kaviárral. Végül hintsétek meg apróra vágott friss kaporral.

Tippek

  • Variálhatjátok a feltétet, tehettek rá füstölt sonkát, snidlinget, akár kemény tojást is.
  • Akár tejföllel, vagy csak lekvárral is finom.
  • Lazább lesz a blini tésztája, ha kettéválasztjátok a tojások sárgáját és fehérjét, és a tojássárgájával kezdjétek a tészta keverését. A fehérjét pedig kemény habbá verve a végén forgassátok hozzá, vigyázva, hogy ne törjétek össze, majd ezután kelesszétek.

Allergének

  • laktóz
  • glutén
  • tojás
  • hal
További receptjeink
Ricottás rakott zöldbabos lasagne
Nyulas ravioli gombaszósszal
Spanyol omlett
Cukkini lasagne
Csirke mákos bundában hajdinával és salátával
Csirkemell pirított mandulával és sült zöldségekkel
Lazac steak cukkini spagettivel
Sült karfiol bulgurral és gránátalmával
Csokimousse tészta ropogóssal
Málnás piskótatorta
Sült céklás rizottó grillsajttal
Lazacos zsemle tükörtojással és friss zöldségekkel
Mézes-pisztáciás lazac parmezános karfiolpürével
Fehérbab saláta ricottával és céklasteakkel
Grillezett polip olajbogyó tapenáddal
Chorizós csirkemáj csicseriborsóval
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.