Patatas bravas és vörösboros chorizo olívabogyóval
Patatas bravas és vörösboros chorizo olívabogyóval
Hozzávalók

A patatas bravashoz:

A vörösboros choriozohoz:

  • 20 dkg chorizo kolbász
  • 2 ek Floriol POWER étolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl száraz vörösbor
  • csokor petrezselyem

A tálaláshoz:

  • 150 g fekete olajbogyó
  • 150 g zöld olajbogyó

Patatas bravas és vörösboros chorizo olívabogyóval

Kalória: ~ 550 kcal

Felugrik valaki egy kis beszélgetésre? A tapas a legjobb vendégváró! Csipegessetek egy finom bor mellett!

Elkészítés:

  1. Melegítsétek elő a sütőt 190 ºC-ra.
  2. Pucoljátok meg a krumplit, és vágjátok hosszában 4 felé. Forraljatok bőséges mennyiségű vizet, tegyetek bele sót, majd öntsétek bele az ecetet is. Ha felforrt, tegyétek bele a krumplit, majd főzzétek közepes lángon 5 percig, utána szűrjétek le.
  3. Szórjátok a leszűrt, lecsepegtetett krumplit Floriol POWER étolajjal finoman kikent tepsire, egy rétegben. Tegyétek az előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssétek ropogós aranybarnára.
  4. Tegyétek a kolbászkákat kanálnyi Floriol POWER étolajjal kikent magas falú tepsibe. Dobjatok melléjük pár gerezd fokhagymát, öntsétek fel a száraz vörösborral, és tegyétek ezt is a sütőbe. 15 perc sütést követően forgassatok egyet a kolbászkákon, majd süssétek további 6-9 percig.
  5. Sütés után kedvetek szerint sózzátok újra a puha, de kívül ropogós krumplit, befejezésképpen öntsetek rá majonézt, ketchupot.
  6. Hintsétek meg a vörösboros chorizot friss petrezselyemmel.
  7. Tegyétek az olajbogyókat tálkákba és tálaljátok a vörösboros chorizo és patatas bravas mellé.

Tippek:

  • Tálaláskor meglocsolhatjátok az olajbogyót pár csepp Floriol Extraszűz Olívaolajjal.
  • Tálaljátok pitával, vagy más lepénykenyérrel.
  • Keverjetek füstölt paprikát a ketchuphoz!

Allergének:

  • tojás
További receptjeink
Tőkehal krémsajtos spenóttal
Zöldséges muhammara papadammal
Házi joghurtfagyi granolával és sült barackkal
Libacomb gyömbéres sült birsalmával
Finn lazacleves
Scsí leves
Cézár öntet
Tavaszi spárgasaláta grillezett halloumival
Szilva chutney
Répás mungóbab saláta
Zöldhagymás-kecskesajtos frittata
Farfalle saláta füstölt pisztránggal
Sütőtökös muffin almás karamellel
Lazacos poke bowl házi majonézzel
Ricottás rakott zöldbabos lasagne
Rukkolás cukordinnye saláta pármai sonkával
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.