Patatas bravas és vörösboros chorizo olívabogyóval
Hozzávalók
A patatas bravashoz:
- 1 kg krumpli
- 2 ek borecet
- 2 ek Floriol POWER étolaj
- só
- 1 dl ketchup
- 1 dl majonéz
A vörösboros choriozohoz:
- 20 dkg chorizo kolbász
- 2 ek Floriol POWER étolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 dl száraz vörösbor
- csokor petrezselyem
A tálaláshoz:
- 150 g fekete olajbogyó
- 150 g zöld olajbogyó
Patatas bravas és vörösboros chorizo olívabogyóval
Kalória: ~ 550 kcal
Felugrik valaki egy kis beszélgetésre? A tapas a legjobb vendégváró! Csipegessetek egy finom bor mellett!
Elkészítés:
- Melegítsétek elő a sütőt 190 ºC-ra.
- Pucoljátok meg a krumplit, és vágjátok hosszában 4 felé. Forraljatok bőséges mennyiségű vizet, tegyetek bele sót, majd öntsétek bele az ecetet is. Ha felforrt, tegyétek bele a krumplit, majd főzzétek közepes lángon 5 percig, utána szűrjétek le.
- Szórjátok a leszűrt, lecsepegtetett krumplit Floriol POWER étolajjal finoman kikent tepsire, egy rétegben. Tegyétek az előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssétek ropogós aranybarnára.
- Tegyétek a kolbászkákat kanálnyi Floriol POWER étolajjal kikent magas falú tepsibe. Dobjatok melléjük pár gerezd fokhagymát, öntsétek fel a száraz vörösborral, és tegyétek ezt is a sütőbe. 15 perc sütést követően forgassatok egyet a kolbászkákon, majd süssétek további 6-9 percig.
- Sütés után kedvetek szerint sózzátok újra a puha, de kívül ropogós krumplit, befejezésképpen öntsetek rá majonézt, ketchupot.
- Hintsétek meg a vörösboros chorizot friss petrezselyemmel.
- Tegyétek az olajbogyókat tálkákba és tálaljátok a vörösboros chorizo és patatas bravas mellé.
Tippek:
- Tálaláskor meglocsolhatjátok az olajbogyót pár csepp Floriol Extraszűz Olívaolajjal.
- Tálaljátok pitával, vagy más lepénykenyérrel.
- Keverjetek füstölt paprikát a ketchuphoz!
Allergének:
- tojás