Patatas bravas és vörösboros chorizo olívabogyóval
Patatas bravas és vörösboros chorizo olívabogyóval
Hozzávalók

A patatas bravashoz:

A vörösboros choriozohoz:

  • 20 dkg chorizo kolbász
  • 2 ek Floriol POWER étolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl száraz vörösbor
  • csokor petrezselyem

A tálaláshoz:

  • 150 g fekete olajbogyó
  • 150 g zöld olajbogyó

Patatas bravas és vörösboros chorizo olívabogyóval

Kalória: ~ 550 kcal

Felugrik valaki egy kis beszélgetésre? A tapas a legjobb vendégváró! Csipegessetek egy finom bor mellett!

Elkészítés:

  1. Melegítsétek elő a sütőt 190 ºC-ra.
  2. Pucoljátok meg a krumplit, és vágjátok hosszában 4 felé. Forraljatok bőséges mennyiségű vizet, tegyetek bele sót, majd öntsétek bele az ecetet is. Ha felforrt, tegyétek bele a krumplit, majd főzzétek közepes lángon 5 percig, utána szűrjétek le.
  3. Szórjátok a leszűrt, lecsepegtetett krumplit Floriol POWER étolajjal finoman kikent tepsire, egy rétegben. Tegyétek az előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssétek ropogós aranybarnára.
  4. Tegyétek a kolbászkákat kanálnyi Floriol POWER étolajjal kikent magas falú tepsibe. Dobjatok melléjük pár gerezd fokhagymát, öntsétek fel a száraz vörösborral, és tegyétek ezt is a sütőbe. 15 perc sütést követően forgassatok egyet a kolbászkákon, majd süssétek további 6-9 percig.
  5. Sütés után kedvetek szerint sózzátok újra a puha, de kívül ropogós krumplit, befejezésképpen öntsetek rá majonézt, ketchupot.
  6. Hintsétek meg a vörösboros chorizot friss petrezselyemmel.
  7. Tegyétek az olajbogyókat tálkákba és tálaljátok a vörösboros chorizo és patatas bravas mellé.

Tippek:

  • Tálaláskor meglocsolhatjátok az olajbogyót pár csepp Floriol Extraszűz Olívaolajjal.
  • Tálaljátok pitával, vagy más lepénykenyérrel.
  • Keverjetek füstölt paprikát a ketchuphoz!

Allergének:

  • tojás
További receptjeink
Vöröstonhal és krumplisaláta fekete retekkel
Gyömbéres keksz
Fügelekváros muffin
Rebarbarás somlói
Tom Kha Ghai
Datolyás-diós rétes
Rizsbundás szilva
Pho leves - Vietnámi húsleves
Körtés-diós pite
Zöldfűszeres sajtkrémmel töltött pulykamell céklás tojássalátával
Húsgolyók édeskömény salátával
Padlizsános quinoasaláta pirított fenyőmaggal
Epres banánkenyér
Lazacos zsemle tükörtojással és friss zöldségekkel
Málnás piskótatorta
Tejfölös nyúlraguleves
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.