Patatas bravas és vörösboros chorizo olívabogyóval
Patatas bravas és vörösboros chorizo olívabogyóval
Hozzávalók

A patatas bravashoz:

A vörösboros choriozohoz:

  • 20 dkg chorizo kolbász
  • 2 ek Floriol POWER étolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl száraz vörösbor
  • csokor petrezselyem

A tálaláshoz:

  • 150 g fekete olajbogyó
  • 150 g zöld olajbogyó

Patatas bravas és vörösboros chorizo olívabogyóval

Kalória: ~ 550 kcal

Felugrik valaki egy kis beszélgetésre? A tapas a legjobb vendégváró! Csipegessetek egy finom bor mellett!

Elkészítés:

  1. Melegítsétek elő a sütőt 190 ºC-ra.
  2. Pucoljátok meg a krumplit, és vágjátok hosszában 4 felé. Forraljatok bőséges mennyiségű vizet, tegyetek bele sót, majd öntsétek bele az ecetet is. Ha felforrt, tegyétek bele a krumplit, majd főzzétek közepes lángon 5 percig, utána szűrjétek le.
  3. Szórjátok a leszűrt, lecsepegtetett krumplit Floriol POWER étolajjal finoman kikent tepsire, egy rétegben. Tegyétek az előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssétek ropogós aranybarnára.
  4. Tegyétek a kolbászkákat kanálnyi Floriol POWER étolajjal kikent magas falú tepsibe. Dobjatok melléjük pár gerezd fokhagymát, öntsétek fel a száraz vörösborral, és tegyétek ezt is a sütőbe. 15 perc sütést követően forgassatok egyet a kolbászkákon, majd süssétek további 6-9 percig.
  5. Sütés után kedvetek szerint sózzátok újra a puha, de kívül ropogós krumplit, befejezésképpen öntsetek rá majonézt, ketchupot.
  6. Hintsétek meg a vörösboros chorizot friss petrezselyemmel.
  7. Tegyétek az olajbogyókat tálkákba és tálaljátok a vörösboros chorizo és patatas bravas mellé.

Tippek:

  • Tálaláskor meglocsolhatjátok az olajbogyót pár csepp Floriol Extraszűz Olívaolajjal.
  • Tálaljátok pitával, vagy más lepénykenyérrel.
  • Keverjetek füstölt paprikát a ketchuphoz!

Allergének:

  • tojás
További receptjeink
Epres tejpite
Forró sajtmártás
Fehérbab saláta ricottával és céklasteakkel
Tonhal caprese
Répa-retek-mogyoró saláta
Sült céklás almasaláta mézzel pirított kölessel
Római sali tejfölös öntettel
Szójaszószos pirított tofu zöldségekkel és rizzsel
Csicseriborsó fasírt joghurtos céklasalátával
Tökfőzelék cukkini ropogóssal
Gomba shakshuka
Húsmentes feketebab hamburger
Grillezett zöldségek mentaszósszal
Karalábé steak diós pestóval és salátával
Tapenád kovászos bagettel
Cukkinis-rozmaringos farinata
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.