https://www.traditionrolex.com/1

Patatas bravas és vörösboros chorizo olívabogyóval
Patatas bravas és vörösboros chorizo olívabogyóval
Patatas bravas és vörösboros chorizo olívabogyóval
Hozzávalók

A patatas bravashoz:

A vörösboros choriozohoz:

  • 20 dkg chorizo kolbász
  • 2 ek Floriol POWER étolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl száraz vörösbor
  • csokor petrezselyem

A tálaláshoz:

  • 150 g fekete olajbogyó
  • 150 g zöld olajbogyó

Patatas bravas és vörösboros chorizo olívabogyóval

Kalória: ~ 550 kcal

Felugrik valaki egy kis beszélgetésre? A tapas a legjobb vendégváró! Csipegessetek egy finom bor mellett!

Elkészítés:

  1. Melegítsétek elő a sütőt 190 ºC-ra.
  2. Pucoljátok meg a krumplit, és vágjátok hosszában 4 felé. Forraljatok bőséges mennyiségű vizet, tegyetek bele sót, majd öntsétek bele az ecetet is. Ha felforrt, tegyétek bele a krumplit, majd főzzétek közepes lángon 5 percig, utána szűrjétek le.
  3. Szórjátok a leszűrt, lecsepegtetett krumplit Floriol POWER étolajjal finoman kikent tepsire, egy rétegben. Tegyétek az előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssétek ropogós aranybarnára.
  4. Tegyétek a kolbászkákat kanálnyi Floriol POWER étolajjal kikent magas falú tepsibe. Dobjatok melléjük pár gerezd fokhagymát, öntsétek fel a száraz vörösborral, és tegyétek ezt is a sütőbe. 15 perc sütést követően forgassatok egyet a kolbászkákon, majd süssétek további 6-9 percig.
  5. Sütés után kedvetek szerint sózzátok újra a puha, de kívül ropogós krumplit, befejezésképpen öntsetek rá majonézt, ketchupot.
  6. Hintsétek meg a vörösboros chorizot friss petrezselyemmel.
  7. Tegyétek az olajbogyókat tálkákba és tálaljátok a vörösboros chorizo és patatas bravas mellé.

Tippek:

  • Tálaláskor meglocsolhatjátok az olajbogyót pár csepp Floriol Extraszűz Olívaolajjal.
  • Tálaljátok pitával, vagy más lepénykenyérrel.
  • Keverjetek füstölt paprikát a ketchuphoz!

Allergének:

  • tojás
További receptjeink
Pirított kel csicseriborsóval és aszalt paradicsommal
Lazacos poke bowl házi majonézzel
Mákos barchesz
Nápolyi karneváli ricotta torta
Datolyás-diós rétes
Tejcsokis-diós fánk
Csirkés paella
Pisztáciás panforte
Szilvás-csokis torta
Lazacos zsemle tükörtojással és friss zöldségekkel
Húsvéti sonkasaláta
Spenótos nyúlmáj krumplifőzelékkel
Csicseriborsós céklasaláta juhtúróval
Diós-zöldséges tatin kéksajttal
Cukkinis-rozmaringos farinata
Házi Worcestershire-szósz
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1