Lazacos pite

Fűszeres és szaftos lazac, pirult krumplipüré, az ünnepi asztal repetázós egytálétele lesz ez a recept. 

870 kCal / adag
20 perc
Hozzávalók
  • 2 ek Floriol OMEGA+ étolaj 
  • 500 g lazac 
  • 3 gerezd fokhagyma 
  • 3 nagyobb póréhagyma 
  • 2 édeskömény gumó 
  • 2 ek édeskömény mag 
  • 1 ek liszt 
  • 1 tk mustár 
  • 1 citrom leve 
  • 4 dl tejszín 
  • 1 gránátalma magjai 
  • 2 tk só 
  • 4 ek zsemlemorzsa 

 

  • 1 kg krumpli 
  • 2 dl tejszín 
  • 1 kk szerecsendió 
  • 1 tk mustár 
  • só 
  1. Pucoljátok meg a krumplit, daraboljátok fel, majd enyhén sós vízben főzzétek puhára 40 perc alatt. 
  2. Magas falú serpenyőben hevítsetek Floriol OMEGA+ étolajat. Adjátok hozzá az alaposan megtisztított, vékonyra szelt póréhagymát és pirítsátok amíg színt kap. Adjátok hozzá az összezúzott és felaprított fokhagymát és az édeskömény magot is. 
  3. Keverjétek hozzá az apróra vágott édesköményt és pirítsátok további 3-4 percig. Hintsétek meg a kanálnyi liszttel, keverjétek el, majd öntsétek fel a tejszínnel. Adjátok hozzá a kanálnyi mustárt, a gránátalma magok felét és facsarjátok rá a citrom levét. Keverjétek a szószhoz a 3-4 centiméteres kockákra darabolt lazacot is. Sózzátok ízlés szerint, majd gyakran keverve főzzétek 7-9 percig.  
  4. Melegítsétek elő a sütőt 190 fokra. 
  5. Ha a krumpli megpuhult, szűrjétek le, majd törjétek össze. Öntsétek hozzá a forrásban lévő tejszínt, egy kis olajat, a szerecsendiót és a mustárt. Keverjétek egészen krémesre habverővel, vagy botmixerrel. 
  6. Kenjetek ki egy magas falú hőálló tálat Floriol OMEGA+ étolajjal. Hintsétek meg zsemlemorzsával, majd szedjétek a tálba a sűrű lazacos póréhagymás szószt. Terítsétek el a tetejére a krumplipürét, majd tegyétek az előmelegített sütőbe és 30-35 perc alatt süssétek készre. Akkor jó, ha a krumplipüré aranybarnára pirul.  
  7. Sütés után pihentessétek legalább 10 percet, majd tálaljátok forrón, gránátalma magokkal. 
Hasonló receptek
Farfalle saláta füstölt pisztránggal
Főétel
Farfalle saláta füstölt pisztránggal
Gombás lasagne
Főétel
Gombás lasagne
Töltött hokkaido tök
Főétel
Töltött hokkaido tök
Link a vágólapra másolva
Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet.

Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.