Cukkinis-rozmaringos farinata
Cukkinis-rozmaringos farinata
Hozzávalók

Cukkinis-rozmaringos farinata

Kalória: ~ 490 kcal

Reggelire, tízóraira, uzsonnára, előételnek a legjobb mediterrán fogás a farinata.

Elkészítés

  1. Nagy keverőedényben keverjétek el a csicseriborsólisztet a vízzel és a sóval. Hagyjátok állni 5 órát.
  2. Melegítsétek elő a sütőt 260 ºC-ra.
  3. Kenjetek ki egy tepsit vagy kerek tortaformát enyhén Floriol Kevert Olívaolajjal, majd öntsétek bele a híg tésztát. Hintsétek meg a zatarral és a rozmaringgal.
  4. Mossátok meg a cukkinit, majd szeleteljétek minél vékonyabb szeletekre, majd helyezzétek a híg tésztára.
  5. Tegyétek az előmelegített sütőbe, és 15 perc alatt süssétek készre.
  6. Tálaláskor locsoljátok meg bőségesen Floriol Extraszűz Olívaolajjal, majd hintsétek meg nagy szemű sóval.

 

Tippek

  • Házilag is elkészíthetitek a zatart, vagy ahhoz hasonló fűszerkeveréket: keverjetek össze szárított kakukkfüvet, oregánót szezámmaggal, sóval, kevés őrölt köménnyel.
  • Akár előző este is elkészíthetitek a tésztát.
  • Vékonyra szelt padlizsánnal is kipróbálhatjátok!

 

Allergének

  • szezámmag
További receptjeink
Tőkehalfilé konfitált édesköménnyel és spenótos krumplipürével
Zablisztes ropi
Gyümölcsös-mandulás karácsonyi keksz
Rozmaringos fehérbab-krém
Pho leves - Vietnámi húsleves
Borsófőzelék pulykafasírttal
Mustáros malacpofa lencsével
Friss sajtos - fügés spenótsaláta
Húsmentes feketebab hamburger
Boeuf Bourguignon
Körtés-diós pite
Chorizós-krumplis taco
Konfitált lazac parmezános karfiolkrémmel
Vöröstonhal és krumplisaláta fekete retekkel
Lime-os csicseriborsó öntet
Meggyes-mandulás krémleves
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.