Cukkinis-rozmaringos farinata
Cukkinis-rozmaringos farinata
Hozzávalók

Cukkinis-rozmaringos farinata

Kalória: ~ 490 kcal

Reggelire, tízóraira, uzsonnára, előételnek a legjobb mediterrán fogás a farinata.

Elkészítés

  1. Nagy keverőedényben keverjétek el a csicseriborsólisztet a vízzel és a sóval. Hagyjátok állni 5 órát.
  2. Melegítsétek elő a sütőt 260 ºC-ra.
  3. Kenjetek ki egy tepsit vagy kerek tortaformát enyhén Floriol Kevert Olívaolajjal, majd öntsétek bele a híg tésztát. Hintsétek meg a zatarral és a rozmaringgal.
  4. Mossátok meg a cukkinit, majd szeleteljétek minél vékonyabb szeletekre, majd helyezzétek a híg tésztára.
  5. Tegyétek az előmelegített sütőbe, és 15 perc alatt süssétek készre.
  6. Tálaláskor locsoljátok meg bőségesen Floriol Extraszűz Olívaolajjal, majd hintsétek meg nagy szemű sóval.

 

Tippek

  • Házilag is elkészíthetitek a zatart, vagy ahhoz hasonló fűszerkeveréket: keverjetek össze szárított kakukkfüvet, oregánót szezámmaggal, sóval, kevés őrölt köménnyel.
  • Akár előző este is elkészíthetitek a tésztát.
  • Vékonyra szelt padlizsánnal is kipróbálhatjátok!

 

Allergének

  • szezámmag
További receptjeink
Pirított tavaszi tekercs rákkal
Tom Kha Ghai
Pho leves - Vietnámi húsleves
Scsí leves
Grillezett polip olajbogyó tapenáddal
Pirított kel csicseriborsóval és aszalt paradicsommal
Rebarbarás somlói
Chorizós-krumplis taco
Sütőtökös-kelkáposztás farfalle
Cukkini lasagne
Chorizós csirkemáj csicseriborsóval
Répás mungóbab saláta
Sonkás Crepe
Szilva chutney
Bazsalikomos cukkinikrémleves cseresznyével
Szójaszószos pirított tofu zöldségekkel és rizzsel
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.