Cukkinis-rozmaringos farinata
Hozzávalók
- 3-4 ek Floriol Extraszűz Olívaolaj
- 1 ek Floriol Kevert Olívaolaj
- 300 g csicseriborsó liszt
- 400 g víz
- 2 tk só
- 1 cukkini
- 2-3 ek zatar fűszer
- 4-8 ág friss rozmaring
Cukkinis-rozmaringos farinata
Kalória: ~ 490 kcal
Reggelire, tízóraira, uzsonnára, előételnek a legjobb mediterrán fogás a farinata.
Elkészítés
- Nagy keverőedényben keverjétek el a csicseriborsólisztet a vízzel és a sóval. Hagyjátok állni 5 órát.
- Melegítsétek elő a sütőt 260 ºC-ra.
- Kenjetek ki egy tepsit vagy kerek tortaformát enyhén Floriol Kevert Olívaolajjal, majd öntsétek bele a híg tésztát. Hintsétek meg a zatarral és a rozmaringgal.
- Mossátok meg a cukkinit, majd szeleteljétek minél vékonyabb szeletekre, majd helyezzétek a híg tésztára.
- Tegyétek az előmelegített sütőbe, és 15 perc alatt süssétek készre.
- Tálaláskor locsoljátok meg bőségesen Floriol Extraszűz Olívaolajjal, majd hintsétek meg nagy szemű sóval.
Tippek
- Házilag is elkészíthetitek a zatart, vagy ahhoz hasonló fűszerkeveréket: keverjetek össze szárított kakukkfüvet, oregánót szezámmaggal, sóval, kevés őrölt köménnyel.
- Akár előző este is elkészíthetitek a tésztát.
- Vékonyra szelt padlizsánnal is kipróbálhatjátok!
Allergének
- szezámmag