Cukkinis-rozmaringos farinata
Cukkinis-rozmaringos farinata
Hozzávalók

Cukkinis-rozmaringos farinata

Kalória: ~ 490 kcal

Reggelire, tízóraira, uzsonnára, előételnek a legjobb mediterrán fogás a farinata.

Elkészítés

  1. Nagy keverőedényben keverjétek el a csicseriborsólisztet a vízzel és a sóval. Hagyjátok állni 5 órát.
  2. Melegítsétek elő a sütőt 260 ºC-ra.
  3. Kenjetek ki egy tepsit vagy kerek tortaformát enyhén Floriol Kevert Olívaolajjal, majd öntsétek bele a híg tésztát. Hintsétek meg a zatarral és a rozmaringgal.
  4. Mossátok meg a cukkinit, majd szeleteljétek minél vékonyabb szeletekre, majd helyezzétek a híg tésztára.
  5. Tegyétek az előmelegített sütőbe, és 15 perc alatt süssétek készre.
  6. Tálaláskor locsoljátok meg bőségesen Floriol Extraszűz Olívaolajjal, majd hintsétek meg nagy szemű sóval.

 

Tippek

  • Házilag is elkészíthetitek a zatart, vagy ahhoz hasonló fűszerkeveréket: keverjetek össze szárított kakukkfüvet, oregánót szezámmaggal, sóval, kevés őrölt köménnyel.
  • Akár előző este is elkészíthetitek a tésztát.
  • Vékonyra szelt padlizsánnal is kipróbálhatjátok!

 

Allergének

  • szezámmag
További receptjeink
Zöldség pakora mentás joghurttal és mangószósszal
Mini Margherita pizza
Spanyol omlett
Borsófőzelék pulykafasírttal
Mentás-korianderes grillezett kukoricasaláta
Vöröstonhal és krumplisaláta fekete retekkel
Málnás piskótatorta
Chorizos csicseriborsó
Narancsos-citromfüves pulyka
Mini lángos falatok
Füstölt tofu sült répával és kuszkusszal
Zöldfűszeres sajtkrémmel töltött pulykamell céklás tojássalátával
Parmezánbundás borjúszelet újhagymás krumplisalátával
Lazac szőlőchutneyval
Sült barack vaníliafagyival
Fokhagymás szardínia mángoldos krumplisalátával
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.