Cukkinis-rozmaringos farinata
Cukkinis-rozmaringos farinata
Hozzávalók

Cukkinis-rozmaringos farinata

Kalória: ~ 490 kcal

Reggelire, tízóraira, uzsonnára, előételnek a legjobb mediterrán fogás a farinata.

Elkészítés

  1. Nagy keverőedényben keverjétek el a csicseriborsólisztet a vízzel és a sóval. Hagyjátok állni 5 órát.
  2. Melegítsétek elő a sütőt 260 ºC-ra.
  3. Kenjetek ki egy tepsit vagy kerek tortaformát enyhén Floriol Kevert Olívaolajjal, majd öntsétek bele a híg tésztát. Hintsétek meg a zatarral és a rozmaringgal.
  4. Mossátok meg a cukkinit, majd szeleteljétek minél vékonyabb szeletekre, majd helyezzétek a híg tésztára.
  5. Tegyétek az előmelegített sütőbe, és 15 perc alatt süssétek készre.
  6. Tálaláskor locsoljátok meg bőségesen Floriol Extraszűz Olívaolajjal, majd hintsétek meg nagy szemű sóval.

 

Tippek

  • Házilag is elkészíthetitek a zatart, vagy ahhoz hasonló fűszerkeveréket: keverjetek össze szárított kakukkfüvet, oregánót szezámmaggal, sóval, kevés őrölt köménnyel.
  • Akár előző este is elkészíthetitek a tésztát.
  • Vékonyra szelt padlizsánnal is kipróbálhatjátok!

 

Allergének

  • szezámmag
További receptjeink
Húsmentes feketebab hamburger
Rozmaringos fehérbab-krém
A "legzöldebb" tavaszi krémleves pirított napraforgóval
Új!
Olasz (húsvéti) pite sonkával
Csirke mákos bundában hajdinával és salátával
Spenótos nyúlmáj krumplifőzelékkel
Tom Kha Ghai
Rizslisztben rántott mini sajtgolyók
Sonkás Crepe
Karalábé steak diós pestóval és salátával
Sült ratatouille kecskesajttal
Libacomb gyömbéres sült birsalmával
Füstölt lazacos-kaviáros mini blini
Vegán töltött káposzta
Olívás brownie
Padlizsános quinoasaláta pirított fenyőmaggal
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.