Őszi skillet
Hozzávalók
- 4 ek Floriol Omega 3&6 étolaj
- 400 g konzerv csicseriborsó
- 200 g krumpli
- 100 g édesburgonya
- 2 kis fej hagyma
- 80 g szeletelt füstölt bacon
- 100 g bébispenót
- 4 db tojás
- 150 g mozzarella
- só, bors
- friss petrezselyem
- gránátalma mag a tálaláshoz
Őszi skillet
Kalória: ~ 469 kcal
A skillet egy kiadós reggeli egytálétel, ami vasedényben készül, tele finomságokkal.
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
- Magas falú öntöttvas serpenyőben hevítsünk 4 kanálnyi Floriol Omega 3&6 étolajat. Futtassuk meg benne a megpucolt és kb. 1 centis kockákra vágott krumplit, édeskrumplit.
- Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, a lecsepegtetett konzerv csicseriborsót, majd a kis lapokra szelt bacont is. Gyakran keverve pirítsuk át.
- Szórjuk meg a bébispenóttal, sózzuk ízlés szerint, majd hagyjuk, hogy a spenót összeessen.
- Készítsünk négy mélyedést az alapanyagok között, majd üssünk bele egy-egy tojást. Óvatosan, hogy a tojássárgája ne essen szét, hintsük meg feldarabolt mozzarellával. Végül, tegyük az előmelegített sütőbe.
- 40 perc alatt - vagy amíg a sajt aranybarnára pirul - süssük készre.
- Tálaljuk forrón!
Tippek
- Tálaljuk gránátalma maggal, friss petrezselyemmel, és kevés Floriol Extraszűz Olívaolajjal.
- Ha nincs otthon öntöttvas edényünk, más nagyobb, hőálló nyelű serpenyő is megfelelő.
- Nagyon finom akkor is, amikor már kihűlt!
Allergének
- laktóz
- tojás