Kókusztejes sárgaborsófőzelék zöld fasírttal
Kókusztejes sárgaborsófőzelék zöld fasírttal
Hozzávalók

6 főre

A fasírthoz:

 

A főzelékhez:

  • 2 fej hagyma
  • 2 ek Floriol E-vitamin étolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1 tk őrölt koriander
  • 100 g sárgaborsó (beáztatva)
  • 2 dl kókusztej
  • 3-4 babérlevél
  • 1 citrom leve
  • só, bors
  • friss koriander
  • kanálnyi natúr joghurt

Kókusztejes sárgaborsófőzelék zöld fasírttal

Kalória: ~ 478 kcal

Turbózzuk fel magunkat energiával és vitaminokkal a télre! Ebbe a fasírtba friss zöldfűszereket kevertünk, így a sárgaborsóval együtt nem csak finom, de egyben tartalmas ebédet is készíthetünk.

ELKÉSZÍTÉS

  1. A főzést megelőző fél nappal áztassuk be a sárgaborsót.
  2. Reszeljük le apró lyukú reszelőn a cukkinit, majd csepegtessük le a levét. A petrezselymet vágjuk egészen apróra. Nagy keverőedényben gyúrjuk össze a kétféle darált hússal a cukkinit és a petrezselymet, sózzuk meg, majd formázzunk 6-8 centi széles húspogácsákat. Hagyjuk pihenni, amíg elkészül a főzelék.
  3. Magas falú edényben hevítsünk Floriol étolajat, majd fonnyasszuk meg az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Amint színt kapnak, keverjük hozzá a fűszerpaprikát és a babérlevelet. Rögtön adjuk hozzá a beáztatott sárgaborsót is, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy centi magasan ellepje. Ezután vegyük kicsire a lángot, fedjük le, és főzzük félkészre 30-40 perc alatt.
  4. Ha elkezd a sárgaborsó puhulni, öntsük fel a kókusztejjel, sózzuk ízlés szerint, és gyakran kavarva további 20-30 perc alatt főzzük teljesen puhára. Ha szükséges, pótoljuk az elpárolgott folyadékot! Végezetül facsarjuk bele a citrom levét.
  5. Közben készítsük el a fasírtokat: hevítsünk Floriol étolajat nagy teflonserpenyőben, majd helyezzük bele a húspogácsákat. Süssük oldalanként 2-3 percig, hogy lepiruljon.
  6. Tálaljuk forrón kanálnyi krémesre kevert natúr joghurtttal és friss korianderrel!

TIPPEK

  • Ha szeretjük a csípőset, tálaljuk friss chilivel.
  • Bátran ízesítsük a sárgalencsét kedvünk szerinti curryvel!
  • Beáztatás nélkül is elkészül a sárgaborsó, de tovább tart, és jobban oda kell figyelni, hogy ne kapjon oda.

ALLERGÉNEK

  • glutén
  • tojás
  • diófélék
További receptjeink
Borsófőzelék pulykafasírttal
Füstös csirke kebab pitával
Spárgakrémleves
Csirke mákos bundában hajdinával és salátával
Fokhagymás szardínia mángoldos krumplisalátával
Grillezett polip olajbogyó tapenáddal
Forró sajtmártás
Olajban fagyasztott fűszerek
Olasz (húsvéti) pite sonkával
Sütőben sült fánk
Mézes-pisztáciás lazac parmezános karfiolpürével
Csicseriborsós céklasaláta juhtúróval
Áfonyás-ricottás tepsis süti
Fokhagymás-spenótos garnéla
Édesköményes krumplileves
Chorizós-krumplis taco
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.