Kókusztejes sárgaborsófőzelék zöld fasírttal
Hozzávalók
6 főre
A fasírthoz:
- 30 dkg darált marha
- 30 dkg darált sertés
- 30 dkg cukkini
- 3 cs petrezselyem
- 1 tk só
- 3 ek Floriol E-vitamin étolaj
A főzelékhez:
- 2 fej hagyma
- 2 ek Floriol E-vitamin étolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 tk őrölt koriander
- 100 g sárgaborsó (beáztatva)
- 2 dl kókusztej
- 3-4 babérlevél
- 1 citrom leve
- só, bors
- friss koriander
- kanálnyi natúr joghurt
Kókusztejes sárgaborsófőzelék zöld fasírttal
Kalória: ~ 478 kcal
Turbózzuk fel magunkat energiával és vitaminokkal a télre! Ebbe a fasírtba friss zöldfűszereket kevertünk, így a sárgaborsóval együtt nem csak finom, de egyben tartalmas ebédet is készíthetünk.
ELKÉSZÍTÉS
- A főzést megelőző fél nappal áztassuk be a sárgaborsót.
- Reszeljük le apró lyukú reszelőn a cukkinit, majd csepegtessük le a levét. A petrezselymet vágjuk egészen apróra. Nagy keverőedényben gyúrjuk össze a kétféle darált hússal a cukkinit és a petrezselymet, sózzuk meg, majd formázzunk 6-8 centi széles húspogácsákat. Hagyjuk pihenni, amíg elkészül a főzelék.
- Magas falú edényben hevítsünk Floriol étolajat, majd fonnyasszuk meg az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Amint színt kapnak, keverjük hozzá a fűszerpaprikát és a babérlevelet. Rögtön adjuk hozzá a beáztatott sárgaborsót is, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy centi magasan ellepje. Ezután vegyük kicsire a lángot, fedjük le, és főzzük félkészre 30-40 perc alatt.
- Ha elkezd a sárgaborsó puhulni, öntsük fel a kókusztejjel, sózzuk ízlés szerint, és gyakran kavarva további 20-30 perc alatt főzzük teljesen puhára. Ha szükséges, pótoljuk az elpárolgott folyadékot! Végezetül facsarjuk bele a citrom levét.
- Közben készítsük el a fasírtokat: hevítsünk Floriol étolajat nagy teflonserpenyőben, majd helyezzük bele a húspogácsákat. Süssük oldalanként 2-3 percig, hogy lepiruljon.
- Tálaljuk forrón kanálnyi krémesre kevert natúr joghurtttal és friss korianderrel!
TIPPEK
- Ha szeretjük a csípőset, tálaljuk friss chilivel.
- Bátran ízesítsük a sárgalencsét kedvünk szerinti curryvel!
- Beáztatás nélkül is elkészül a sárgaborsó, de tovább tart, és jobban oda kell figyelni, hogy ne kapjon oda.
ALLERGÉNEK
- glutén
- tojás
- diófélék