Rizstészta tofuval és gombával
Hozzávalók
- 3 ek Floriol Omega 3&6 étolaj
- 200 g füstölt tofu
- 1 brokkoli
- 150 g gomba
- 2 gerezd fokhagyma
- 1-2 szárított chili
- 1-2 ek szecsuáni bors
- 60 g snidling
- 4 ek szójaszósz
- 200 g rizstészta
Rizstészta tofuval és gombával
Kalória: ~ 670 kcal
Szuper tápláló, fehérjében gazdag, vegán kínai tésztaétel, amihez jól illik a brokkoli a gomba és a füstölt tofu.
Elkészítés
- Áztassátok be a rizstésztát hideg vízbe.
- Szedjétek apró rózsákra, majd főzzétek elő egy lábos vízben a brokkolit, végül szűrjétek le.
- Hevítsetek kevés Floriol Omega 3&6 étolajat egy magasabb falú, nagy serpenyőben, vagy wokban.
- Pirítsátok meg nagy lángon gyorsan az 1 cm-es kockákra darabolt tofut. Rakjátok mellé a megtisztított és nagy darabokra vágott gombát, a feldarabolt fokhagymát és a brokkolit is. 1-2 perc pirítást követően hintsétek meg az összemorzsolt chilivel és a szecsuáni borssal, majd gyakran összerázva süssétek további 4-5 percig.
- Tegyétek a serpenyőbe a leszűrt és felpuhult rizstésztát is, de az se baj, ha egy kevés víz is jut mellé. Öntsétek hozzá a szójaszószt, és gyakran rázogatva süssétek még 4-5 percig, amíg teljesen megpuhul a rizstészta. Vigyázzatok azért arra, hogy ne essen szét a tészta!
- Tálaljátok forrón, apróra vágott friss snidlinggel és ízlés szerint további chilivel.
Tippek
- Bármilyen ízesített tofuval készíthetitek, mindegyikkel nagyon finom.
- A fűszerek összetörésére használjatok mozsarat.
- Tálaláskor tehettek még rá extra szójaszószt, de vigyázzatok, nehogy túl sós legyen.
Allergének
- szója