https://www.traditionrolex.com/1

Rizstészta tofuval és gombával
Rizstészta tofuval és gombával
Rizstészta tofuval és gombával
Hozzávalók
  • 3 ek Floriol Omega 3&6 étolaj
  • 200 g füstölt tofu
  • 1 brokkoli
  • 150 g gomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1-2 szárított chili
  • 1-2 ek szecsuáni bors
  • 60 g snidling
  • 4 ek szójaszósz
  • 200 g rizstészta

Rizstészta tofuval és gombával

Kalória: ~ 670 kcal

Szuper tápláló, fehérjében gazdag, vegán kínai tésztaétel, amihez jól illik a brokkoli a gomba és a füstölt tofu.

Elkészítés

  1. Áztassátok be a rizstésztát hideg vízbe.
  2. Szedjétek apró rózsákra, majd főzzétek elő egy lábos vízben a brokkolit, végül szűrjétek le.
  3. Hevítsetek kevés Floriol Omega 3&6 étolajat egy magasabb falú, nagy serpenyőben, vagy wokban.
  4. Pirítsátok meg nagy lángon gyorsan az 1 cm-es kockákra darabolt tofut. Rakjátok mellé a megtisztított és nagy darabokra vágott gombát, a feldarabolt fokhagymát és a brokkolit is. 1-2 perc pirítást követően hintsétek meg az összemorzsolt chilivel és a szecsuáni borssal, majd gyakran összerázva süssétek további 4-5 percig.
  5. Tegyétek a serpenyőbe a leszűrt és felpuhult rizstésztát is, de az se baj, ha egy kevés víz is jut mellé. Öntsétek hozzá a szójaszószt, és gyakran rázogatva süssétek még 4-5 percig, amíg teljesen megpuhul a rizstészta. Vigyázzatok azért arra, hogy ne essen szét a tészta!
  6. Tálaljátok forrón, apróra vágott friss snidlinggel és ízlés szerint további chilivel.
 

Tippek

  • Bármilyen ízesített tofuval készíthetitek, mindegyikkel nagyon finom.
  • A fűszerek összetörésére használjatok mozsarat.
  • Tálaláskor tehettek még rá extra szójaszószt, de vigyázzatok, nehogy túl sós legyen.
 

Allergének

  • szója
További receptjeink
Mustáros malacpofa lencsével
Mentás-korianderes grillezett kukoricasaláta
Grillezett csirkeszárny petrezselymes olajbogyó salátával
Csirke mákos bundában hajdinával és salátával
Grillezett polip olajbogyó tapenáddal
Tojásos nokedli paradicsomsalátával
Diós-spenótos galette
Csirke nuggets sütőtökös krumplipürével
Répás mungóbab saláta
Rizsbundás szilva
Sáfrányos-póréhagymás bormártás
Penne Boscaiola - Favágók tésztája
Csirkés paella
Málnás piskótatorta
Spenótos-gombás zöldségvagdalt friss salátával
Rozmaringos fehérbab-krém
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1