Káposztás fasírtgolyók
Hozzávalók
A fasírthoz:
- 3 ek Floriol BODY étolaj
- 70 dkg darált pulykahús
- 30 dkg savanyú káposzta
- só, bors
- 20 g kapor
A rizshez:
- 2 ek Floriol BODY étolaj
- 30 dkg rizs
- 6 dl víz
- 2 tk só
A tálaláshoz:
- tejföl
- majonéz
- kapor
Káposztás fasírtgolyók
Kalória: ~ 860 kcal
A káposztától kicsit savanykás és egyben nagyon szaftos fasírtgolyók tuti ebéd az egész családnak!
Elkészítés
- Melegítsétek elő a sütőt 190 ºC-ra.
- Daraboljátok fel a savanyú káposztát és a kaprot egészen apróra. Nagy keverőedényben forgassátok össze a darált pulykahússal. Sózzátok, borsozzátok, majd gyúrjatok a masszából 4-6 cm-es golyókat. Helyezzétek őket Floriol BODY étolajjal enyhén kikent tepsire, majd tegyétek az előmelegített sütőbe. 25-30 perc alatt süssétek készre a húsgolyókat.
- Folytassátok a rizzsel: hevítsetek egy evőkanálnyi Floriol BODY étolajat egy magas falú fazékban. Futtassátok meg benne az átöblített és lecsepegtetett rizst, sózzátok meg, majd öntsétek fel a vízzel. Fedjétek le a fazekat, majd alacsony lángon főzzétek készre a rizst nagyjából 18-20 perc alatt.
- Tálaljátok forrón a káposztás húsgolyókat a rizzsel és egy kevés kaporral.
Tippek
- Készíthettek hozzá tejfölből és majonézből mártást is.
- Krumplipürével is nagyon finom.
- Ne gyúrjátok keményre a húsgolyókat, de azért álljon össze rendesen. Finomabb lesz, ha kicsit laza marad.