Boeuf Bourguignon
Hozzávalók
- 3 ek Floriol Cardio étolaj
- 1,2 kg marhapofa
- 2 fej vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 2 db sárgarépa hosszában negyedelve
- 2-3 db sárgarépa vékony szeletre vágva
- 40 dkg csiperkegomba
- 5 ek gyöngyhagyma
- 1 kicsi sűrített paradicsom konzerv
- 6 dl pinot noir (vagy burgundi) vörösbor
- 3-5 ág friss kakukkfű
- 2 ek kukoricaliszt
- 4-5 babérlevél
- só, bors
- friss petrezselyem a tálaláshoz
Boeuf Bourguignon
Kalória: ~ 450 kcal
Mély ízek, puha és omlós hús, sok zöldség. Egy étel, amit a legjobb együtt, közösen elkészíteni.
Elkészítés
- Melegítsétek elő a sütőt 160 ºC-ra.
- Magas falú, nagy hőálló tálban hevítsetek kevés Floriol Cardio étolajat. Amint elég forró, pirítsátok meg benne a 6-8 cm-es kockákra vágott marhapofát. Ha lepirult az egyik oldala, fordítsatok rajta, hogy pörzsréteg képződjön a hús felszínén mindenhol.
- Adjátok hozzá a felaprított hagymát, majd néha kavarva süssétek üvegesre.
- Adagoljátok hozzá az apróra vágott sárgarépát, majd a megtisztított, felezett gombát, végül a hosszában negyedelt sárgarépát is. Dobjátok mellé a fokhagymagerezdeket, majd öntsétek fel a vörösborral.
- Sózzátok, borsozzátok a ragut. Keverjétek bele a sűrített paradicsomot, majd a pár kanál vízben csomómentesre kevert kukoricalisztet is.
- Végül adjátok hozzá a gyöngyhagymákat, a babérleveleket és a friss kakukkfüvet is. Ízlés szerint sózzátok újra.
- Fedjétek le a hőálló edényt, majd tegyétek az előmelegített sütőbe, és süssétek készre kb. 140 perc alatt.
Allergének
- nincs
Tippek
- Fogyasszátok friss, ropogós héjú kenyérrel.
- Marhaszeggyel is elkészíthetitek.
- Használjatok a boeuf bourguignon elkészítéséhez öntöttvas sütőtálat.