Boeuf Bourguignon
Boeuf Bourguignon
Hozzávalók
  • 3 ek Floriol Cardio étolaj
  • 1,2 kg marhapofa
  • 2 fej vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 db sárgarépa hosszában negyedelve
  • 2-3 db sárgarépa vékony szeletre vágva
  • 40 dkg csiperkegomba
  • 5 ek gyöngyhagyma
  • 1 kicsi sűrített paradicsom konzerv
  • 6 dl pinot noir (vagy burgundi) vörösbor
  • 3-5 ág friss kakukkfű
  • 2 ek kukoricaliszt
  • 4-5 babérlevél
  • só, bors
  • friss petrezselyem a tálaláshoz

Boeuf Bourguignon

Kalória: ~ 450 kcal

Mély ízek, puha és omlós hús, sok zöldség. Egy étel, amit a legjobb együtt, közösen elkészíteni.

Elkészítés

  1. Melegítsétek elő a sütőt 160 ºC-ra.
  2. Magas falú, nagy hőálló tálban hevítsetek kevés Floriol Cardio étolajat. Amint elég forró, pirítsátok meg benne a 6-8 cm-es kockákra vágott marhapofát. Ha lepirult az egyik oldala, fordítsatok rajta, hogy pörzsréteg képződjön a hús felszínén mindenhol.
  3. Adjátok hozzá a felaprított hagymát, majd néha kavarva süssétek üvegesre.
  4. Adagoljátok hozzá az apróra vágott sárgarépát, majd a megtisztított, felezett gombát, végül a hosszában negyedelt sárgarépát is. Dobjátok mellé a fokhagymagerezdeket, majd öntsétek fel a vörösborral.
  5. Sózzátok, borsozzátok a ragut. Keverjétek bele a sűrített paradicsomot, majd a pár kanál vízben csomómentesre kevert kukoricalisztet is.
  6. Végül adjátok hozzá a gyöngyhagymákat, a babérleveleket és a friss kakukkfüvet is. Ízlés szerint sózzátok újra.
  7. Fedjétek le a hőálló edényt, majd tegyétek az előmelegített sütőbe, és süssétek készre kb. 140 perc alatt.

Allergének

  • nincs

Tippek

  • Fogyasszátok friss, ropogós héjú kenyérrel.
  • Marhaszeggyel is elkészíthetitek.
  • Használjatok a boeuf bourguignon elkészítéséhez öntöttvas sütőtálat.
További receptjeink
Füstös csirke kebab pitával
Lazac szőlőchutneyval
Tonhal caprese
Mentás-korianderes grillezett kukoricasaláta
Olajban fagyasztott fűszerek
Lencsés epersaláta bivalymozzarellával
Datolyás-diós rétes
Mini Margherita pizza
Adventi bonbonok
Pestós görögjoghurt öntet
Házi joghurtfagyi granolával és sült barackkal
Bárány muszaka
Gomba shakshuka
Tojásos nokedli paradicsomsalátával
Nyulas ravioli gombaszósszal
Tejfölös nyúlraguleves
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.