Boeuf Bourguignon
Boeuf Bourguignon
Hozzávalók
  • 3 ek Floriol Cardio étolaj
  • 1,2 kg marhapofa
  • 2 fej vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 db sárgarépa hosszában negyedelve
  • 2-3 db sárgarépa vékony szeletre vágva
  • 40 dkg csiperkegomba
  • 5 ek gyöngyhagyma
  • 1 kicsi sűrített paradicsom konzerv
  • 6 dl pinot noir (vagy burgundi) vörösbor
  • 3-5 ág friss kakukkfű
  • 2 ek kukoricaliszt
  • 4-5 babérlevél
  • só, bors
  • friss petrezselyem a tálaláshoz

Boeuf Bourguignon

Kalória: ~ 450 kcal

Mély ízek, puha és omlós hús, sok zöldség. Egy étel, amit a legjobb együtt, közösen elkészíteni.

Elkészítés

  1. Melegítsétek elő a sütőt 160 ºC-ra.
  2. Magas falú, nagy hőálló tálban hevítsetek kevés Floriol Cardio étolajat. Amint elég forró, pirítsátok meg benne a 6-8 cm-es kockákra vágott marhapofát. Ha lepirult az egyik oldala, fordítsatok rajta, hogy pörzsréteg képződjön a hús felszínén mindenhol.
  3. Adjátok hozzá a felaprított hagymát, majd néha kavarva süssétek üvegesre.
  4. Adagoljátok hozzá az apróra vágott sárgarépát, majd a megtisztított, felezett gombát, végül a hosszában negyedelt sárgarépát is. Dobjátok mellé a fokhagymagerezdeket, majd öntsétek fel a vörösborral.
  5. Sózzátok, borsozzátok a ragut. Keverjétek bele a sűrített paradicsomot, majd a pár kanál vízben csomómentesre kevert kukoricalisztet is.
  6. Végül adjátok hozzá a gyöngyhagymákat, a babérleveleket és a friss kakukkfüvet is. Ízlés szerint sózzátok újra.
  7. Fedjétek le a hőálló edényt, majd tegyétek az előmelegített sütőbe, és süssétek készre kb. 140 perc alatt.

Allergének

  • nincs

Tippek

  • Fogyasszátok friss, ropogós héjú kenyérrel.
  • Marhaszeggyel is elkészíthetitek.
  • Használjatok a boeuf bourguignon elkészítéséhez öntöttvas sütőtálat.
További receptjeink
Mapo Tofu
Zöldfűszeres sajtkrémmel töltött pulykamell céklás tojássalátával
Csirke yakitori szezámos uborkasalátával
Bárány muszaka
Házi Worcestershire-szósz
Sütőtökös muffin almás karamellel
Konfitált lazac parmezános karfiolkrémmel
Lencsés epersaláta bivalymozzarellával
Vegán töltött káposzta
Olívás falafel tahini szósszal
Keleti marhasaláta
Sütőtökös krumplis gratin
Répás mungóbab saláta
Kolokithokeftedes tzatzikivel
Rukkolás cukordinnye saláta pármai sonkával
Lazac szőlőchutneyval
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.