Lazac szezámmagkéregben tahinivel és rizzsel
Lazac szezámmagkéregben tahinivel és rizzsel
Hozzávalók

A halhoz:

A körethez:

  • 200 g csicseriborsó (konzerv)
  • 100 g tahini paszta
  • 60 g Floriol Extraszűz Olívaolaj
  • 1 citrom leve
  • 50 g petrezselyem
  • 1 tk őrölt koriander
  • só, bors
  • fél gránátalma

Lazac szezámmagkéregben tahinivel és rizzsel

Kalória: ~ 840 kcal

Csodás keleti ízek lazaccal egy szép őszi napra. 

Elkészítés

1. Melegítsétek elő a sütőt 190 ºC-ra.
2. Ha szükséges, távolítsátok el a lazac pikkelyeit, majd papírtörlőn szárítsátok meg, hogy a hal ne legyen nedves.
3. Hevítsetek Floriol POWER étolajat egy magas falú fazékban. Adjátok hozzá a rizst, ha már üvegesedik, öntsétek fel 7 dl forrásban lévő vízzel. Sózzátok meg a rizst, helyezzétek a fazékra a fedőt, majd vegyétek vissza a lángot a lehető legkisebbre, és főzzétek készre 20-25 perc alatt.
4. Nagy serpenyőben hevítsetek Floriol POWER étolajat. Ha elég forró, tegyétek bele a lazacszeleteket, bőrös oldalukkal lefelé. Süssétek 4-5 percig, amíg a bőre ropogós lesz, majd finoman forgassátok meg a szeleteket, hogy a tetejüket is érje a hő 1 percig. Vegyétek le a lángról, és tegyétek a lazacszeleteket egy tepsibe. Sózzátok finoman, kenjétek be mézzel, majd hintsétek meg bőven szezámmaggal. Tegyétek az előmelegített sütőbe, és 10-15 perc alatt süssétek készre.
5. Öntsétek le a csicseriborsó levét, majd tegyétek konyhai aprítógépbe. Adjátok hozzá a tahini pasztát, az őrölt koriandert, a megmosott és kicsit feldarabolt petrezselymet, a Floriol Extraszűz Olívaolajat, a citrom levét, a sót és a borsot.
6. Pürésítsétek le, hogy sűrű krémet kapjatok, ha szükséges, adagoljatok még hozzá Floriol Extraszűz Olívaolajat!
7. Tálaljátok melegen a lazacot rizzsel, tahinikrémmel és a gránátalma ropogós magjaival.

 

Tippek

  • Teáskanálnyi sumakot is keverhettek a tahinikrémbe.
  • Friss korianderrel is finom.
  • Bőr nélküli lazac filével is elkészíthetitek. Ebben az esetben elmarad a serpenyős elősütés, bekenhetitek mézzel és szezámmaggal a halat, majd mehet egyből az előmelegített sütőbe 15-20 percre.

Allergének

  • szezámmag
  • hal
További receptjeink
Fokhagymás-spenótos garnéla
Májgombócleves palacsintatésztával
Mustáros malacpofa lencsével
Édesköményes tenger gyümölcsei leves
Citromos fehérbableves parmezánnal
Mákos barchesz
Friss edamame saláta steakfalatokkal
Pisztáciás egrestorta
Cézár öntet
Sárgabarackos batátakrémleves
Csőben sült sütőtök fűszeres darált hússal töltve
Mandulás-zsályás muffin
Brokkoli rizottó
Parmezánbundás borjúszelet újhagymás krumplisalátával
Francia hagymaleves
Káposztás mazsolás curry papadammal
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.