Lazac szezámmagkéregben tahinivel és rizzsel
Lazac szezámmagkéregben tahinivel és rizzsel
Hozzávalók

A halhoz:

A körethez:

  • 200 g csicseriborsó (konzerv)
  • 100 g tahini paszta
  • 60 g Floriol Extraszűz Olívaolaj
  • 1 citrom leve
  • 50 g petrezselyem
  • 1 tk őrölt koriander
  • só, bors
  • fél gránátalma

Lazac szezámmagkéregben tahinivel és rizzsel

Kalória: ~ 840 kcal

Csodás keleti ízek lazaccal egy szép őszi napra. 

Elkészítés

1. Melegítsétek elő a sütőt 190 ºC-ra.
2. Ha szükséges, távolítsátok el a lazac pikkelyeit, majd papírtörlőn szárítsátok meg, hogy a hal ne legyen nedves.
3. Hevítsetek Floriol POWER étolajat egy magas falú fazékban. Adjátok hozzá a rizst, ha már üvegesedik, öntsétek fel 7 dl forrásban lévő vízzel. Sózzátok meg a rizst, helyezzétek a fazékra a fedőt, majd vegyétek vissza a lángot a lehető legkisebbre, és főzzétek készre 20-25 perc alatt.
4. Nagy serpenyőben hevítsetek Floriol POWER étolajat. Ha elég forró, tegyétek bele a lazacszeleteket, bőrös oldalukkal lefelé. Süssétek 4-5 percig, amíg a bőre ropogós lesz, majd finoman forgassátok meg a szeleteket, hogy a tetejüket is érje a hő 1 percig. Vegyétek le a lángról, és tegyétek a lazacszeleteket egy tepsibe. Sózzátok finoman, kenjétek be mézzel, majd hintsétek meg bőven szezámmaggal. Tegyétek az előmelegített sütőbe, és 10-15 perc alatt süssétek készre.
5. Öntsétek le a csicseriborsó levét, majd tegyétek konyhai aprítógépbe. Adjátok hozzá a tahini pasztát, az őrölt koriandert, a megmosott és kicsit feldarabolt petrezselymet, a Floriol Extraszűz Olívaolajat, a citrom levét, a sót és a borsot.
6. Pürésítsétek le, hogy sűrű krémet kapjatok, ha szükséges, adagoljatok még hozzá Floriol Extraszűz Olívaolajat!
7. Tálaljátok melegen a lazacot rizzsel, tahinikrémmel és a gránátalma ropogós magjaival.

 

Tippek

  • Teáskanálnyi sumakot is keverhettek a tahinikrémbe.
  • Friss korianderrel is finom.
  • Bőr nélküli lazac filével is elkészíthetitek. Ebben az esetben elmarad a serpenyős elősütés, bekenhetitek mézzel és szezámmaggal a halat, majd mehet egyből az előmelegített sütőbe 15-20 percre.

Allergének

  • szezámmag
  • hal
További receptjeink
Chorizos csicseriborsó
Cukkini lasagne
Kovászos uborkakrémleves
Gyümölcsös-mandulás karácsonyi keksz
Pikáns mézes-mustáros öntet
Édesköményes krumplileves
Sütőben sült fánk
Konfitált lazac parmezános karfiolkrémmel
Kolokithokeftedes tzatzikivel
Csicsókakrémleves füstölt lazaccal
Zöldséges taco
Zöldhagymás-kecskesajtos frittata
Spenótos újkrumpli saláta makrélával
Steak, balzsamecetes sült kelbimbóval
Fokhagymás-spenótos garnéla
Mexikói jalapeno coleslaw
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.