Morzsázott hal citromos-kapros krumplisalátával
Morzsázott hal citromos-kapros krumplisalátával
Hozzávalók

A halhoz:

  • 3 ek Floriol BALANCE étolaj
  • 4 x 12-14 dkg fehér húsú tengeri halfilé (tőkehal, lepényhal, kardhal)
  • só, bors
  • 50 g liszt
  • 1 tojás
  • 50 g panko morzsa
  • 1 citrom leve

 

A krumplisalátához:

  • 1 kg salátának való krumpli

 

Az öntethez

  • 1 tojássárgája
  • 1 kk cukor
  • 1 kk mustár
  • 0,8 dl Floriol BALANCE étolaj
  • 1 citrom leve
  • 2 dl tejföl
  • 50 g kapor
  • 1 lilahagyma apróra vágva

Morzsázott hal citromos-kapros krumplisalátával

Kalória: ~ 930 kcal

Ropogós, könnyű, friss. Minden karácsonyi asztalra ilyen finom halas fogást kívánunk!

Elkészítés

  1. Pucoljátok meg a krumplit, majd szeleteljétek fel 5 mm vastagságúra. Bőséges mennyiségű enyhén, sózott vízben főzzétek puhára 25-30 perc alatt.
  2. Ha elkészült, szűrjétek le.
  3. Melegítsétek elő a sütőt 190 ºC-ra.
  4. Nagy keverőedényben keverjétek ki egy tojás sárgáját a cukorral és a mustárral. Lassan, cseppenként adagolva és folyamatosan elkeverve öntsétek hozzá a Floriol BALANCE étolajat, amíg el nem fogy. Facsarjátok bele a citrom levét, sózzátok ízlés szerint, majd keverjétek el a tejföllel és az apróra vágott friss kaporral.
  5. Forgassátok össze a szeletelt, főtt krumplival és az apróra szelt lilahagyma nagy részével, majd tegyétek hűtőszekrénybe. 
  6. Sütés előtt töröljétek szárazra a halszeleteket. Sózzátok meg finoman. Csak az egyik oldalát helyezzétek lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a morzsába. 
  7. Hevítsetek Floriol BALANCE étolajat nagy teflonserpenyőben. Ha elég forró, óvatosan helyezzétek bele a halszeleteket, a morzsázott oldalával lefelé. Süssétek 5-9 percig, amíg aranybarna lesz a bunda. 
  8. Helyezzétek a halszeleteket a bundás felükkel felfelé egy sütőpapírral bélelt tepsire, és tegyétek az előmelegített sütőbe 10-15 percre, amíg teljesen átsül a hal.
  9. Tálaljátok forrón a hideg krumplisalátával és kevés lilahagymával.

Tippek

  • Tegyetek félre a krumpli főzőlevéből 1 dl-t, hogy higíthassatok a salátán, ha szükséges.
  • Ha van maghőmérőtök, használjátok a sütés közben. 60 ºC-ot el kell érnie a hal maghőmérsékletének, és kész is van.
  • Tálaláskor csepegtessetek a halra pár csepp citromot!

Allergének

  • mustár
  • tojás
  • tej és tejszármazékok
  • glutén
További receptjeink
Olívás mangó pop
Édesköményes tenger gyümölcsei leves
Ricottás rakott zöldbabos lasagne
Pestós görögjoghurt öntet
Boeuf Bourguignon
Steak, balzsamecetes sült kelbimbóval
Lazacos zsemle tükörtojással és friss zöldségekkel
Borsófőzelék pulykafasírttal
Bárány muszaka
Epres tejpite
Perui quinoás avokádósaláta
Szilvás-csokis torta
Angol reggeli
Miso leves
Pisztáciás egrestorta
Házi Worcestershire-szósz
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.