Morzsázott hal citromos-kapros krumplisalátával
Morzsázott hal citromos-kapros krumplisalátával
Hozzávalók

A halhoz:

  • 3 ek Floriol BALANCE étolaj
  • 4 x 12-14 dkg fehér húsú tengeri halfilé (tőkehal, lepényhal, kardhal)
  • só, bors
  • 50 g liszt
  • 1 tojás
  • 50 g panko morzsa
  • 1 citrom leve

 

A krumplisalátához:

  • 1 kg salátának való krumpli

 

Az öntethez

  • 1 tojássárgája
  • 1 kk cukor
  • 1 kk mustár
  • 0,8 dl Floriol BALANCE étolaj
  • 1 citrom leve
  • 2 dl tejföl
  • 50 g kapor
  • 1 lilahagyma apróra vágva

Morzsázott hal citromos-kapros krumplisalátával

Kalória: ~ 930 kcal

Ropogós, könnyű, friss. Minden karácsonyi asztalra ilyen finom halas fogást kívánunk!

Elkészítés

  1. Pucoljátok meg a krumplit, majd szeleteljétek fel 5 mm vastagságúra. Bőséges mennyiségű enyhén, sózott vízben főzzétek puhára 25-30 perc alatt.
  2. Ha elkészült, szűrjétek le.
  3. Melegítsétek elő a sütőt 190 ºC-ra.
  4. Nagy keverőedényben keverjétek ki egy tojás sárgáját a cukorral és a mustárral. Lassan, cseppenként adagolva és folyamatosan elkeverve öntsétek hozzá a Floriol BALANCE étolajat, amíg el nem fogy. Facsarjátok bele a citrom levét, sózzátok ízlés szerint, majd keverjétek el a tejföllel és az apróra vágott friss kaporral.
  5. Forgassátok össze a szeletelt, főtt krumplival és az apróra szelt lilahagyma nagy részével, majd tegyétek hűtőszekrénybe. 
  6. Sütés előtt töröljétek szárazra a halszeleteket. Sózzátok meg finoman. Csak az egyik oldalát helyezzétek lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a morzsába. 
  7. Hevítsetek Floriol BALANCE étolajat nagy teflonserpenyőben. Ha elég forró, óvatosan helyezzétek bele a halszeleteket, a morzsázott oldalával lefelé. Süssétek 5-9 percig, amíg aranybarna lesz a bunda. 
  8. Helyezzétek a halszeleteket a bundás felükkel felfelé egy sütőpapírral bélelt tepsire, és tegyétek az előmelegített sütőbe 10-15 percre, amíg teljesen átsül a hal.
  9. Tálaljátok forrón a hideg krumplisalátával és kevés lilahagymával.

Tippek

  • Tegyetek félre a krumpli főzőlevéből 1 dl-t, hogy higíthassatok a salátán, ha szükséges.
  • Ha van maghőmérőtök, használjátok a sütés közben. 60 ºC-ot el kell érnie a hal maghőmérsékletének, és kész is van.
  • Tálaláskor csepegtessetek a halra pár csepp citromot!

Allergének

  • mustár
  • tojás
  • tej és tejszármazékok
  • glutén
További receptjeink
Mézes-pisztáciás lazac parmezános karfiolpürével
Sült karfiol bulgurral és gránátalmával
Mini lángos falatok
Spenótos tofu-paneer
Lazac szezámmagkéregben tahinivel és rizzsel
Pho leves - Vietnámi húsleves
Zöldség pakora mentás joghurttal és mangószósszal
Sütőben sült fánk
Olasz (húsvéti) pite sonkával
Sült csirkemáj humusszal és kápiasalátával
Mustáros malacpofa lencsével
Kapros spenótkrémleves főtt tojással
Mexikói jalapeno coleslaw
Sült lazac epres-bazsalikomos salátával
Bárány muszaka
Tormakrémleves sonkával és főtt tojással
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.