Pestos-zöldborsós tésztasaláta
Pestos-zöldborsós tésztasaláta
Hozzávalók
  • 100 g dió
  • 0,8 dl Floriol BALANCE étolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 100 g bazsalikom
  • 300 g zöldborsó
  • 100 + 100 g pecorino sajt
  • 100 g koktélparadicsom
  • 400 g farfalline (farfalle, fusilli, vagy más salátához való tészta)
  • só, bors

Pestos-zöldborsós tésztasaláta

Kalória: ~ 740 kcal

Friss borsó, friss bazsalikom, nem kell több a legfinomabb nyári tésztasalátához.

  1. Konyhai aprítógépben zúzzátok össze a diót, a gerezd fokhagymát, a megmosott bazsalikomot, a reszelt pecorino sajt felét és a Floriol BALANCE étolajat, hogy enyhén darabos pestot kapjatok.
  2. Bőséges mennyiségű, enyhén sózott vízben főzzétek készre a csomagoláson jelzett idő alatt a tésztát. Ha elkészült, szűrjétek és csepegtessétek le.
  3. Bőséges mennyiségű, enyhén sózott vízben főzzétek készre 1-2 perc alatt a friss zöldborsót. Ha megpuhult, szintén szűrjük és csepegtessétek le.
  4. Keverjétek ki a tésztát a pestóval, a zöldborsóval és a negyedbe vágott, megmosott koktélparadicsommal.
  5. Tálaljátok a tésztasalátát bazsalikom levelekkel, a reszelt pecorino sajt másik felével és frissen őrölt borssal.
További receptjeink
Lazac steak cukkini spagettivel
Tőkehalfilé konfitált édesköménnyel és spenótos krumplipürével
Marhahúsos sütőtöksaláta
Lencsés kuszkusszal töltött kápia paprika
Padlizsános csirkepörkölt kuszkusszal
Libacomb gyömbéres sült birsalmával
Kolokithokeftedes tzatzikivel
Fügés-csokis energiagolyó
Gombás-fenyőmagos vadrizs saláta
Tormakrémleves sonkával és főtt tojással
Tejcsokis-diós fánk
Vöröslencse shakshuka
Lazac mazsolás rizzsel és citromszósszal
Kapros-fokhagymás kenyérlángos
Pirított tavaszi tekercs rákkal
Fokhagymás szardínia mángoldos krumplisalátával
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.