Pestos-zöldborsós tésztasaláta
Hozzávalók
- 100 g dió
- 0,8 dl Floriol BALANCE étolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 100 g bazsalikom
- 300 g zöldborsó
- 100 + 100 g pecorino sajt
- 100 g koktélparadicsom
- 400 g farfalline (farfalle, fusilli, vagy más salátához való tészta)
- só, bors
Pestos-zöldborsós tésztasaláta
Kalória: ~ 740 kcal
Friss borsó, friss bazsalikom, nem kell több a legfinomabb nyári tésztasalátához.
- Konyhai aprítógépben zúzzátok össze a diót, a gerezd fokhagymát, a megmosott bazsalikomot, a reszelt pecorino sajt felét és a Floriol BALANCE étolajat, hogy enyhén darabos pestot kapjatok.
- Bőséges mennyiségű, enyhén sózott vízben főzzétek készre a csomagoláson jelzett idő alatt a tésztát. Ha elkészült, szűrjétek és csepegtessétek le.
- Bőséges mennyiségű, enyhén sózott vízben főzzétek készre 1-2 perc alatt a friss zöldborsót. Ha megpuhult, szintén szűrjük és csepegtessétek le.
- Keverjétek ki a tésztát a pestóval, a zöldborsóval és a negyedbe vágott, megmosott koktélparadicsommal.
- Tálaljátok a tésztasalátát bazsalikom levelekkel, a reszelt pecorino sajt másik felével és frissen őrölt borssal.