Pestos-zöldborsós tésztasaláta
Pestos-zöldborsós tésztasaláta
Hozzávalók
  • 100 g dió
  • 0,8 dl Floriol BALANCE étolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 100 g bazsalikom
  • 300 g zöldborsó
  • 100 + 100 g pecorino sajt
  • 100 g koktélparadicsom
  • 400 g farfalline (farfalle, fusilli, vagy más salátához való tészta)
  • só, bors

Pestos-zöldborsós tésztasaláta

Kalória: ~ 740 kcal

Friss borsó, friss bazsalikom, nem kell több a legfinomabb nyári tésztasalátához.

  1. Konyhai aprítógépben zúzzátok össze a diót, a gerezd fokhagymát, a megmosott bazsalikomot, a reszelt pecorino sajt felét és a Floriol BALANCE étolajat, hogy enyhén darabos pestot kapjatok.
  2. Bőséges mennyiségű, enyhén sózott vízben főzzétek készre a csomagoláson jelzett idő alatt a tésztát. Ha elkészült, szűrjétek és csepegtessétek le.
  3. Bőséges mennyiségű, enyhén sózott vízben főzzétek készre 1-2 perc alatt a friss zöldborsót. Ha megpuhult, szintén szűrjük és csepegtessétek le.
  4. Keverjétek ki a tésztát a pestóval, a zöldborsóval és a negyedbe vágott, megmosott koktélparadicsommal.
  5. Tálaljátok a tésztasalátát bazsalikom levelekkel, a reszelt pecorino sajt másik felével és frissen őrölt borssal.
További receptjeink
Májgombócleves palacsintatésztával
Csirke mákos bundában hajdinával és salátával
Misos-körtés zellerkrémleves
Sárgabarackos batátakrémleves
Sütőtökös csirkecurry
Brokkoli rizottó
Tormakrémes-lazacos kréker
Bárány muszaka
Olívás mangó pop
Tőkehalfilé konfitált édesköménnyel és spenótos krumplipürével
Fehérbab saláta ricottával és céklasteakkel
Vegán töltött káposzta
Kovászos uborkakrémleves
Húsmentes feketebab hamburger
Rusztikus zöldségleves parmezánnal
Mandulás narancstorta
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.