Pestos-zöldborsós tésztasaláta
Pestos-zöldborsós tésztasaláta
Hozzávalók
  • 100 g dió
  • 0,8 dl Floriol BALANCE étolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 100 g bazsalikom
  • 300 g zöldborsó
  • 100 + 100 g pecorino sajt
  • 100 g koktélparadicsom
  • 400 g farfalline (farfalle, fusilli, vagy más salátához való tészta)
  • só, bors

Pestos-zöldborsós tésztasaláta

Kalória: ~ 740 kcal

Friss borsó, friss bazsalikom, nem kell több a legfinomabb nyári tésztasalátához.

  1. Konyhai aprítógépben zúzzátok össze a diót, a gerezd fokhagymát, a megmosott bazsalikomot, a reszelt pecorino sajt felét és a Floriol BALANCE étolajat, hogy enyhén darabos pestot kapjatok.
  2. Bőséges mennyiségű, enyhén sózott vízben főzzétek készre a csomagoláson jelzett idő alatt a tésztát. Ha elkészült, szűrjétek és csepegtessétek le.
  3. Bőséges mennyiségű, enyhén sózott vízben főzzétek készre 1-2 perc alatt a friss zöldborsót. Ha megpuhult, szintén szűrjük és csepegtessétek le.
  4. Keverjétek ki a tésztát a pestóval, a zöldborsóval és a negyedbe vágott, megmosott koktélparadicsommal.
  5. Tálaljátok a tésztasalátát bazsalikom levelekkel, a reszelt pecorino sajt másik felével és frissen őrölt borssal.
További receptjeink
Forró sajtmártás
Mandulás narancstorta
Ötfűszeres hokkaido tökkrémleves pirított bulgurral
Sült karfiol bulgurral és gránátalmával
Citromfüves tofuburger
Tojásos nokedli paradicsomsalátával
Gesztenyés-édesköményes kenyérsaláta sonkával
Sütőtökös krumplis gratin
Sütőben sült fánk
Feketeolívás-rozmaringos focaccia
Vöröslencse shakshuka
Mentás borsókrémleves
Csicseriborsós céklasaláta juhtúróval
Sütőtökös muffin almás karamellel
Kovászos uborkakrémleves
Törökmogyorós káposztasaláta feta sajttal
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.