Pestos-zöldborsós tésztasaláta
Pestos-zöldborsós tésztasaláta
Hozzávalók
  • 100 g dió
  • 0,8 dl Floriol BALANCE étolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 100 g bazsalikom
  • 300 g zöldborsó
  • 100 + 100 g pecorino sajt
  • 100 g koktélparadicsom
  • 400 g farfalline (farfalle, fusilli, vagy más salátához való tészta)
  • só, bors

Pestos-zöldborsós tésztasaláta

Kalória: ~ 740 kcal

Friss borsó, friss bazsalikom, nem kell több a legfinomabb nyári tésztasalátához.

  1. Konyhai aprítógépben zúzzátok össze a diót, a gerezd fokhagymát, a megmosott bazsalikomot, a reszelt pecorino sajt felét és a Floriol BALANCE étolajat, hogy enyhén darabos pestot kapjatok.
  2. Bőséges mennyiségű, enyhén sózott vízben főzzétek készre a csomagoláson jelzett idő alatt a tésztát. Ha elkészült, szűrjétek és csepegtessétek le.
  3. Bőséges mennyiségű, enyhén sózott vízben főzzétek készre 1-2 perc alatt a friss zöldborsót. Ha megpuhult, szintén szűrjük és csepegtessétek le.
  4. Keverjétek ki a tésztát a pestóval, a zöldborsóval és a negyedbe vágott, megmosott koktélparadicsommal.
  5. Tálaljátok a tésztasalátát bazsalikom levelekkel, a reszelt pecorino sajt másik felével és frissen őrölt borssal.
További receptjeink
Zöldhagymás-kecskesajtos frittata
Sült tök és patisszonsaláta quinoával
Fehérbab saláta ricottával és céklasteakkel
Parmezánbundás borjúszelet újhagymás krumplisalátával
Cukkini lasagne
Hajdinasaláta sült fetával
Chorizós csirkemáj csicseriborsóval
Bazsalikomos cukkinikrémleves cseresznyével
Medvehagymás muffin tükörtojással és pirított sonkával
Sütőtökös-kelkáposztás farfalle
Ősz Ízei Bowl
Mexikói jalapeno coleslaw
Füstölt lazacos-kaviáros mini blini
Diós-spenótos galette
Citromos fehérbableves parmezánnal
Sült kecskesajtos spárgasaláta
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.