Csirke korma rizzsel
Csirke korma rizzsel
Hozzávalók
  • 600 g csirkemell filé
  • 3 ek Floriol Omega+ étolaj
  • 3 közepes fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • ujjnyi gyömbér
  • 2 tk garam masala
  • 1 tk kurkuma
  • 2 tk őrölt koriander
  • 1 tk őrölt chili
  • 100 g darált mandula
  • 4 dl natúr joghurt
  • 1 lime

 

Csirke korma rizzsel

Kalória: 785 kcal

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban hevítsetek Floriol Omega+ étolajat. Ha elég forró, adjátok hozzá az apróra vágott hagymát és gyakran kavarva süssétek aranybarnára 5-8 perc alatt. Vegyétek ki a fazékból és tegyétek félre.
  2. Hevítsetek a fazékban újra Floriol Omega+ étolajat. Adjátok hozzá a 3-4 centiméteres kockákra vágott csirkemell filét, a lereszelt gyömbért és a fokhagymát. Gyakran keverve süssétek, amíg meg nem pirulnak. Adjátok hozzá a korábban félretett hagymát, majd az összes fűszert is: a chilit, a garam masalát, a kurkumát és az őrölt koriandert. Süssétek további 1-2 percig, majd öntsétek fel 2 dl vízzel. Forraljátok fel és keverjétek el benne a darált mandulát. Sózzátok ízlés szerint, majd főzzétek alacsonyabb lángon 20 percig.
  3. Magas falú edényben hevítsetek Floriol Omega+ étolajat. Adjátok hozzá a rizst, sózzátok, és pirítsátok 1-2 percig, amíg a rizs üvegesedni kezd. Öntsétek fel a forrásban lévő vízzel, majd tegyétek a legalacsonyabb fokozatra és fedjétek le a fazekat. Főzzétek készre a rizst 20-25 perc alatt.
  4. Adjátok egy lime levét a csirkéhez, majd zárjátok el alatta a lángot. Keverjétek bele a natúr joghurtot, hogy sűrű szaftot kapjatok.
  5. Tálaljátok a forró csirke kormát a basmati rizzsel és friss korianderrel.

 

Tippek

  • Ha időtök engedi, pácoljátok be éjszakára a csirkét reszelt gyömbér, reszelt fokhagyma, pár kanál joghurt, só, őrölt chili, garam masala és kurkuma keverékébe. Sütés előtt töröljétek le a húsról a pácot.
  • Keverjetek kanálnyi barna cukrot a hagymához, így gyorsabban karamellizálódik és mélyebb lesz a curry íze is.
  • Kesudiót is használhattok mandula helyett!

 

Allergének

  • laktóz
További receptjeink
Finn lazacleves
Fügelekváros muffin
Gombás lasagne
Káposztás mazsolás curry papadammal
Bazsalikomos cukkinikrémleves cseresznyével
Francia hagymaleves
Spenótos újkrumpli saláta makrélával
Sült kecskesajtos spárgasaláta
Rebarbarás somlói
Farfalle saláta füstölt pisztránggal
Házi granola szelet
Diós-kecskesajtos palacsinta körtével és rukkolával
Zöldhagymás-kecskesajtos frittata
Spárgás csigatészta
Lazacos zsemle tükörtojással és friss zöldségekkel
Lazac szőlőchutneyval
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.