Csirke korma rizzsel
Hozzávalók
- 600 g csirkemell filé
- 3 ek Floriol Omega+ étolaj
- 3 közepes fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- ujjnyi gyömbér
- 2 tk garam masala
- 1 tk kurkuma
- 2 tk őrölt koriander
- 1 tk őrölt chili
- 100 g darált mandula
- 4 dl natúr joghurt
- 1 lime
- só
- 2 ek Floriol Omega+ étolaj
- 300 g basmati rizs
- 4,6 dl víz
- só
- friss koriander a tálaláshoz
Csirke korma rizzsel
Kalória: 785 kcal
Elkészítés
- Magas falú fazékban hevítsetek Floriol Omega+ étolajat. Ha elég forró, adjátok hozzá az apróra vágott hagymát és gyakran kavarva süssétek aranybarnára 5-8 perc alatt. Vegyétek ki a fazékból és tegyétek félre.
- Hevítsetek a fazékban újra Floriol Omega+ étolajat. Adjátok hozzá a 3-4 centiméteres kockákra vágott csirkemell filét, a lereszelt gyömbért és a fokhagymát. Gyakran keverve süssétek, amíg meg nem pirulnak. Adjátok hozzá a korábban félretett hagymát, majd az összes fűszert is: a chilit, a garam masalát, a kurkumát és az őrölt koriandert. Süssétek további 1-2 percig, majd öntsétek fel 2 dl vízzel. Forraljátok fel és keverjétek el benne a darált mandulát. Sózzátok ízlés szerint, majd főzzétek alacsonyabb lángon 20 percig.
- Magas falú edényben hevítsetek Floriol Omega+ étolajat. Adjátok hozzá a rizst, sózzátok, és pirítsátok 1-2 percig, amíg a rizs üvegesedni kezd. Öntsétek fel a forrásban lévő vízzel, majd tegyétek a legalacsonyabb fokozatra és fedjétek le a fazekat. Főzzétek készre a rizst 20-25 perc alatt.
- Adjátok egy lime levét a csirkéhez, majd zárjátok el alatta a lángot. Keverjétek bele a natúr joghurtot, hogy sűrű szaftot kapjatok.
- Tálaljátok a forró csirke kormát a basmati rizzsel és friss korianderrel.
Tippek
- Ha időtök engedi, pácoljátok be éjszakára a csirkét reszelt gyömbér, reszelt fokhagyma, pár kanál joghurt, só, őrölt chili, garam masala és kurkuma keverékébe. Sütés előtt töröljétek le a húsról a pácot.
- Keverjetek kanálnyi barna cukrot a hagymához, így gyorsabban karamellizálódik és mélyebb lesz a curry íze is.
- Kesudiót is használhattok mandula helyett!
Allergének
- laktóz