Csirke korma rizzsel
Csirke korma rizzsel
Hozzávalók
  • 600 g csirkemell filé
  • 3 ek Floriol Omega+ étolaj
  • 3 közepes fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • ujjnyi gyömbér
  • 2 tk garam masala
  • 1 tk kurkuma
  • 2 tk őrölt koriander
  • 1 tk őrölt chili
  • 100 g darált mandula
  • 4 dl natúr joghurt
  • 1 lime

 

Csirke korma rizzsel

Kalória: 785 kcal

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban hevítsetek Floriol Omega+ étolajat. Ha elég forró, adjátok hozzá az apróra vágott hagymát és gyakran kavarva süssétek aranybarnára 5-8 perc alatt. Vegyétek ki a fazékból és tegyétek félre.
  2. Hevítsetek a fazékban újra Floriol Omega+ étolajat. Adjátok hozzá a 3-4 centiméteres kockákra vágott csirkemell filét, a lereszelt gyömbért és a fokhagymát. Gyakran keverve süssétek, amíg meg nem pirulnak. Adjátok hozzá a korábban félretett hagymát, majd az összes fűszert is: a chilit, a garam masalát, a kurkumát és az őrölt koriandert. Süssétek további 1-2 percig, majd öntsétek fel 2 dl vízzel. Forraljátok fel és keverjétek el benne a darált mandulát. Sózzátok ízlés szerint, majd főzzétek alacsonyabb lángon 20 percig.
  3. Magas falú edényben hevítsetek Floriol Omega+ étolajat. Adjátok hozzá a rizst, sózzátok, és pirítsátok 1-2 percig, amíg a rizs üvegesedni kezd. Öntsétek fel a forrásban lévő vízzel, majd tegyétek a legalacsonyabb fokozatra és fedjétek le a fazekat. Főzzétek készre a rizst 20-25 perc alatt.
  4. Adjátok egy lime levét a csirkéhez, majd zárjátok el alatta a lángot. Keverjétek bele a natúr joghurtot, hogy sűrű szaftot kapjatok.
  5. Tálaljátok a forró csirke kormát a basmati rizzsel és friss korianderrel.

 

Tippek

  • Ha időtök engedi, pácoljátok be éjszakára a csirkét reszelt gyömbér, reszelt fokhagyma, pár kanál joghurt, só, őrölt chili, garam masala és kurkuma keverékébe. Sütés előtt töröljétek le a húsról a pácot.
  • Keverjetek kanálnyi barna cukrot a hagymához, így gyorsabban karamellizálódik és mélyebb lesz a curry íze is.
  • Kesudiót is használhattok mandula helyett!

 

Allergének

  • laktóz
További receptjeink
Bazsalikomos cukkinikrémleves cseresznyével
Lazac szőlőchutneyval
Gombás-fenyőmagos vadrizs saláta
Sült kecskesajtos spárgasaláta
Pestos-zöldborsós tésztasaláta
Csicseriborsó fasírt joghurtos céklasalátával
A "legzöldebb" tavaszi krémleves pirított napraforgóval
Tonhal caprese
Rakott sajtos-tejszínes tepsis csirke
Brokkoli rizottó
Paradicsomos gratin
Pestós lazac fehérbab gratinnal
Padlizsános quinoasaláta pirított fenyőmaggal
Fokhagymás-spenótos garnéla
Sütőtökös pogácsa
Adventi bonbonok
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.