https://www.traditionrolex.com/1

Grillezett zöldségek mentaszósszal
Grillezett zöldségek mentaszósszal
Grillezett zöldségek mentaszósszal
Hozzávalók

A grillezéshez:

  • 4-6 nagyobb sárgarépa
  • 6-8 közepes cékla
  • 4-5 cukkini
  • 3 kis tök
  • 2 fej fokhagyma
  • 5-6 szál újhagyma
  • 2-3 db chilipaprika
  • 4 ek Floriol Kevert Olívaolaj
  • só, bors

A szószhoz:

Grillezett zöldségek mentaszósszal

A grillezéstől megédesedett zöldségek és a friss mentaszósz annyira jó páros, hogy könnyen lehet ez az étel lesz a következő hetek slágere. Önmagában is tökéletes, de húsokhoz is készíthetitek.

Elkészítés

  1. Mossátok meg a mentát, szárítsátok le, majd szedjétek le a leveleket a száráról. Tegyétek magas falú edénybe, majd adjátok hozzá a Floriol Kevert Olívaolajat és botmixerrel pürésítsétek.
  2. Sózzátok ízlés szerint, facsarjátok bele a fél citrom levét és keverjétek hozzá a görög joghurtot is. Turmixoljátok tovább, hogy egészen selymes szósz állaga legyen. Felhasználásig tegyétek hűtőszekrénybe!
  3. Mossátok meg az összes zöldséget, a répát és a céklát hámozzátok is meg. A fokhagymát szedjétek gerezdjeire, de hagyjátok rajta a héját.
  4. Készítsétek elő a grillezőt, ha az időjárás engedi, első sorban azon süssétek meg a zöldségeket. Ha inkább a konyhában dolgoznátok, akkor melegítsétek elő a sütőt 210° fokra, ha van grillfokozat, kapcsoljátok be.
  5. Daraboljátok fel a zöldségeket, de mindet minél nagyobbra: a répát nagyobb darabokra, a céklát cikkekre, a cukkiniket és a tököt félbe-negyedbe. Helyezzétek az összes zöldséget egy grilltálcára (vagy a sütő esetén egy nagy tepsire) úgy, hogy ne fedjék be egymást, majd locsoljátok meg 2-4 kanálnyi Floriol Kevert Olívaolajjal. Sózzátok ízlés szerint, majd mehet a tűzre vagy az előmelegített sütőbe.
  6. Tálaljátok forrón a grillezett zöldségeket a hideg mentaszósszal.

Allergének

  • laktóz

 

Tippek

  • Próbáljátok meg minél színesebb zöldségekből készíteni a receptet, hogy ne csak az íze, hanem a látványa is tökéletes legyen.
  • Önmagában is megállja a helyét az étel, de kiváló köret lehet sült bárányhúsokhoz.
  • Sütőben a zöldségek elkészítési ideje kb. 40 perc.
További receptjeink
Zöldbabos burgonyaleves sonkával
Morzsázott hal citromos-kapros krumplisalátával
Angol reggeli
Tökfőzelék cukkini ropogóssal
Kovászos uborkakrémleves
Császármorzsa narancsszósszal
Áfonyás-ricottás tepsis süti
Patatas bravas és vörösboros chorizo olívabogyóval
Fekete kagyló spagettivel
Nyári bableves bulgurral
Kuszkuszos töltött paprika
Grillezett pisztráng zellersalátával
Csirke nuggets sütőtökös krumplipürével
Medvehagymás muffin tükörtojással és pirított sonkával
Sütőtökös krumplis gratin
Francia hagymaleves
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1