Grillezett zöldségek mentaszósszal
Grillezett zöldségek mentaszósszal
Hozzávalók

A grillezéshez:

  • 4-6 nagyobb sárgarépa
  • 6-8 közepes cékla
  • 4-5 cukkini
  • 3 kis tök
  • 2 fej fokhagyma
  • 5-6 szál újhagyma
  • 2-3 db chilipaprika
  • 4 ek Floriol Kevert Olívaolaj
  • só, bors

A szószhoz:

Grillezett zöldségek mentaszósszal

A grillezéstől megédesedett zöldségek és a friss mentaszósz annyira jó páros, hogy könnyen lehet ez az étel lesz a következő hetek slágere. Önmagában is tökéletes, de húsokhoz is készíthetitek.

Elkészítés

  1. Mossátok meg a mentát, szárítsátok le, majd szedjétek le a leveleket a száráról. Tegyétek magas falú edénybe, majd adjátok hozzá a Floriol Kevert Olívaolajat és botmixerrel pürésítsétek.
  2. Sózzátok ízlés szerint, facsarjátok bele a fél citrom levét és keverjétek hozzá a görög joghurtot is. Turmixoljátok tovább, hogy egészen selymes szósz állaga legyen. Felhasználásig tegyétek hűtőszekrénybe!
  3. Mossátok meg az összes zöldséget, a répát és a céklát hámozzátok is meg. A fokhagymát szedjétek gerezdjeire, de hagyjátok rajta a héját.
  4. Készítsétek elő a grillezőt, ha az időjárás engedi, első sorban azon süssétek meg a zöldségeket. Ha inkább a konyhában dolgoznátok, akkor melegítsétek elő a sütőt 210° fokra, ha van grillfokozat, kapcsoljátok be.
  5. Daraboljátok fel a zöldségeket, de mindet minél nagyobbra: a répát nagyobb darabokra, a céklát cikkekre, a cukkiniket és a tököt félbe-negyedbe. Helyezzétek az összes zöldséget egy grilltálcára (vagy a sütő esetén egy nagy tepsire) úgy, hogy ne fedjék be egymást, majd locsoljátok meg 2-4 kanálnyi Floriol Kevert Olívaolajjal. Sózzátok ízlés szerint, majd mehet a tűzre vagy az előmelegített sütőbe.
  6. Tálaljátok forrón a grillezett zöldségeket a hideg mentaszósszal.

Allergének

  • laktóz

 

Tippek

  • Próbáljátok meg minél színesebb zöldségekből készíteni a receptet, hogy ne csak az íze, hanem a látványa is tökéletes legyen.
  • Önmagában is megállja a helyét az étel, de kiváló köret lehet sült bárányhúsokhoz.
  • Sütőben a zöldségek elkészítési ideje kb. 40 perc.
További receptjeink
Húsgolyók édeskömény salátával
Zöldfűszeres sajtkrémmel töltött pulykamell céklás tojássalátával
Császármorzsa narancsszósszal
Csicseriborsós céklasaláta juhtúróval
Rizsbundás szilva
Zablisztes ropi
Pirított kel csicseriborsóval és aszalt paradicsommal
Nápolyi karneváli ricotta torta
Boeuf Bourguignon
Lencsés epersaláta bivalymozzarellával
Őszi skillet
Pirított tavaszi tekercs rákkal
Sütőtökös cupcake almaszósszal
Füstölt lazacos-kaviáros mini blini
Medvehagymás muffin tükörtojással és pirított sonkával
Cukkinis-rozmaringos farinata
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.