Ratatouille
Ratatouille
Hozzávalók

 

  • 2 db közepes padlizsán
  • 2 db nagyobb cukkini
  • 40 dkg paradicsom
  • 50 dkg kaliforniai paprika
  • 40 dkg vöröshagyma
  • 4 ek Floriol Cardio
  • 1 ízesítőcsokor: bazsalikom, rozmaring, kakukkfű, petrezselyem
  • só, bors

Ratatouille

Kalória: ~ 389 kcal

Lecsó a’la france. Érdemes kipróbálni ezt a magyartól ízvilágában eltérő verziót is. Bátran készítsetek jó nagy adaggal, biztosan el fog fogyni :)

Elkészítés

  1. Mossuk meg a zöldségeket, majd vágjuk fel az összeset, nagyjából egyenlő méretű 1-1,5 centis szeletekre. Ne keverjük össze!
  2. Nagyobb, magas falú edényben hevítsünk kevés Floriol Cardio étolajat. Ha elég forró, pirítsunk meg benne a felkockázott hagymát. Vigyázzunk arra, hogy ne kapjon színt!
  3. Közben nagy teflonserpenyőben szintén hevítsünk kanálnyi Floriol Cardio étolajat, majd pirítsuk meg benne a padlizsánt. Amint színt kapott, keverjük a nagyobb fazékba, a hagyma mellé.
  4. Öntsünk újra kevés Floriol olajat a serpenyőbe, majd pirítsuk meg a cukkinit is. Amint kész, mehet ez is a nagyobb fazékba.
  5. A cukkinit kövesse a szintén apróra kockázott kaliforniai paprika is.
  6. Végül a paradicsomot már előpirítás nélkül tegyük a nagyobb fazékba, finoman sózzuk.
  7. Készítsünk ízesítőcsokrot: Spárgával vagy cérnával kössünk kis csokorba 2 ág rozmaringot, 3-4 szál petrezselymet, 3-4 szál kakukkfüvet, 2-3 szál bazsalikomot. Helyezzük a fazékba, fedjük le, és közepes lángon főzzük 20 percig.
  8. Végül fedő nélkül főzzük további 10 percig, hogy kicsit sűrűsödjön a ratatouille.
  9. Távolítsuk el az ízesítőcsokrot, majd tálaljuk forrón, friss kakukkfűvel!

Tippek

  • Tálaláskor locsoljuk meg Floriol Extra Szűz Olívaolajjal.
  • Sózzuk be a cukkinit és a padlizsánt is, miután kockára vágtuk, majd hagyjuk, hogy lecsepegjen a leve mielőtt megsütjük.
  • Hidegen is nagyon finom!
További receptjeink
Lazac steak cukkini spagettivel
Sült csirkemáj humusszal és kápiasalátával
Rozmaringos fehérbab-krém
Rakott sajtos-tejszínes tepsis csirke
Mini Margherita pizza
Adventi bonbonok
Borsófőzelék pulykafasírttal
Lazac szezámmagkéregben tahinivel és rizzsel
Meggy sorbet pisztáciás keksszel
Friss edamame saláta steakfalatokkal
Lazacos zsemle tükörtojással és friss zöldségekkel
Zöldséges taco
Zöldséges muhammara papadammal
Gomba shakshuka
Csirke nuggets sütőtökös krumplipürével
Húsvéti sonkasaláta
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.