Ratatouille
Hozzávalók
- 2 db közepes padlizsán
- 2 db nagyobb cukkini
- 40 dkg paradicsom
- 50 dkg kaliforniai paprika
- 40 dkg vöröshagyma
- 4 ek Floriol Cardio
- 1 ízesítőcsokor: bazsalikom, rozmaring, kakukkfű, petrezselyem
- só, bors
Ratatouille
Kalória: ~ 389 kcal
Lecsó a’la france. Érdemes kipróbálni ezt a magyartól ízvilágában eltérő verziót is. Bátran készítsetek jó nagy adaggal, biztosan el fog fogyni :)
Elkészítés
- Mossuk meg a zöldségeket, majd vágjuk fel az összeset, nagyjából egyenlő méretű 1-1,5 centis szeletekre. Ne keverjük össze!
- Nagyobb, magas falú edényben hevítsünk kevés Floriol Cardio étolajat. Ha elég forró, pirítsunk meg benne a felkockázott hagymát. Vigyázzunk arra, hogy ne kapjon színt!
- Közben nagy teflonserpenyőben szintén hevítsünk kanálnyi Floriol Cardio étolajat, majd pirítsuk meg benne a padlizsánt. Amint színt kapott, keverjük a nagyobb fazékba, a hagyma mellé.
- Öntsünk újra kevés Floriol olajat a serpenyőbe, majd pirítsuk meg a cukkinit is. Amint kész, mehet ez is a nagyobb fazékba.
- A cukkinit kövesse a szintén apróra kockázott kaliforniai paprika is.
- Végül a paradicsomot már előpirítás nélkül tegyük a nagyobb fazékba, finoman sózzuk.
- Készítsünk ízesítőcsokrot: Spárgával vagy cérnával kössünk kis csokorba 2 ág rozmaringot, 3-4 szál petrezselymet, 3-4 szál kakukkfüvet, 2-3 szál bazsalikomot. Helyezzük a fazékba, fedjük le, és közepes lángon főzzük 20 percig.
- Végül fedő nélkül főzzük további 10 percig, hogy kicsit sűrűsödjön a ratatouille.
- Távolítsuk el az ízesítőcsokrot, majd tálaljuk forrón, friss kakukkfűvel!
Tippek
- Tálaláskor locsoljuk meg Floriol Extra Szűz Olívaolajjal.
- Sózzuk be a cukkinit és a padlizsánt is, miután kockára vágtuk, majd hagyjuk, hogy lecsepegjen a leve mielőtt megsütjük.
- Hidegen is nagyon finom!