- 2 ek Floriol BODY étolaj
- 2 közepes padlizsán
- 1 nagyobb cukkini
- 4 gerezd fokhagyma
- 3-4 ág friss rozmaring
- só, bors
- 2 ek Floriol BODY étolaj
- 500 g csirke felsőcomb filé
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk fahéj
- 1 ek édesköménymag
- 1 ek fűszerpaprika
- só, bors
- fél citrom leve
- 200 g paradicsom
- 400 g mozzarella
Csőben sült padlizsános csirke
Kalória: ~ 720 kcal
Itt a padlizsán szezon, sajttal megsütve annyira finom, hogy érdemes többféleképpen is kipróbálni, ez most egy csirkés recept.
Elkészítés
1. Melegítsétek elő a sütőt 210 ºC-ra.
2. Nagy serpenyőben hevítsetek pár kanálnyi Floriol BODY étolajat. Ha elég forró, adjátok hozzá a 2-3 cm-es kockákra darabolt padlizsánt. Süssétek nagy lángon, ha lepirulna, akkor forgassátok át a serpenyőben.
3. Sütés közben adjátok hozzá a 2-3 cm-es kockákra darabolt cukkinit és az összezúzott, feldarabolt fokhagymát is. Sózzátok, borsozzátok, ízesítsétek friss rozmaringgal. Süssétek, amíg a padlizsán összeesik és aranybarna lesz. Ha elkészült, szedjétek egy Floriol BODY étolajjal enyhén kikent, magas falú tepsibe.
4. Szeleteljétek fel a mozzarella felét, és helyezzétek a tepsiben lévő padlizsánra.
5. Hevítsetek újra Floriol BODY étolajat a serpenyőben, majd pirítsátok meg benne a 2-3 cm-es kockákra darabolt csirke felsőcomb filét is. Ha lepirult, adjátok hozzá a zúzott és darabolt fokhagymát, és az ugyanakkorára darabolt paradicsomot is.
6. Ízesítsétek kanálnyi fahéjjal, édeskömény maggal, fűszerpaprikával, sóval, borssal, facsarjátok rá egy fél citrom levét. Süssétek addig, amíg aranybarna lesz és a paradicsom összeesik, majd szedjétek a paradicsomos csirkét is a tepsibe, rá a mozzarellás padlizsánra.
7. A maradék mozzarellát oszlassátok el egyenletesen a tepsiben lévő csirkehúson, majd tegyétek az előmelegített sütőbe. 10-15 perc alatt süssétek készre.
8. Tálaljátok forrón, friss rozmaringgal
Tippek
- Füstölt paprikával is nagyon finom!
- Ha a padlizsán nagyon magába szívná sütés közben az olajat, pótoljátok!
- Köret nélkül is kiváló, de a rizs igazán illik mellé.
Allergének
- laktóz