Csőben sült padlizsános csirke
Csőben sült padlizsános csirke
Hozzávalók
  • 2 ek Floriol BODY étolaj
  • 2 közepes padlizsán
  • 1 nagyobb cukkini
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3-4 ág friss rozmaring
  • só, bors

 

  • 2 ek Floriol BODY étolaj
  • 500 g csirke felsőcomb filé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk fahéj
  • 1 ek édesköménymag
  • 1 ek fűszerpaprika
  • só, bors
  • fél citrom leve
  • 200 g paradicsom

 

  • 400 g mozzarella

Csőben sült padlizsános csirke

Kalória: ~ 720 kcal

Itt a padlizsán szezon, sajttal megsütve annyira finom, hogy érdemes többféleképpen is kipróbálni, ez most egy csirkés recept.

Elkészítés

1. Melegítsétek elő a sütőt 210 ºC-ra.
2. Nagy serpenyőben hevítsetek pár kanálnyi Floriol BODY étolajat. Ha elég forró, adjátok hozzá a 2-3 cm-es kockákra darabolt padlizsánt. Süssétek nagy lángon, ha lepirulna, akkor forgassátok át a serpenyőben.
3. Sütés közben adjátok hozzá a 2-3 cm-es kockákra darabolt cukkinit és az összezúzott, feldarabolt fokhagymát is. Sózzátok, borsozzátok, ízesítsétek friss rozmaringgal. Süssétek, amíg a padlizsán összeesik és aranybarna lesz. Ha elkészült, szedjétek egy Floriol BODY étolajjal enyhén kikent, magas falú tepsibe.
4. Szeleteljétek fel a mozzarella felét, és helyezzétek a tepsiben lévő padlizsánra.
5. Hevítsetek újra Floriol BODY étolajat a serpenyőben, majd pirítsátok meg benne a 2-3 cm-es kockákra darabolt csirke felsőcomb filét is. Ha lepirult, adjátok hozzá a zúzott és darabolt fokhagymát, és az ugyanakkorára darabolt paradicsomot is.
6. Ízesítsétek kanálnyi fahéjjal, édeskömény maggal, fűszerpaprikával, sóval, borssal, facsarjátok rá egy fél citrom levét. Süssétek addig, amíg aranybarna lesz és a paradicsom összeesik, majd szedjétek a paradicsomos csirkét is a tepsibe, rá a mozzarellás padlizsánra.
7. A maradék mozzarellát oszlassátok el egyenletesen a tepsiben lévő csirkehúson, majd tegyétek az előmelegített sütőbe. 10-15 perc alatt süssétek készre.
8. Tálaljátok forrón, friss rozmaringgal

Tippek

  • Füstölt paprikával is nagyon finom!
  • Ha a padlizsán nagyon magába szívná sütés közben az olajat, pótoljátok!
  • Köret nélkül is kiváló, de a rizs igazán illik mellé.

 Allergének

  • laktóz
További receptjeink
Gombás-fenyőmagos vadrizs saláta
Sonkás Crepe
Francia hagymaleves
Fügés-csokis energiagolyó
Grillezett csirkeszárny petrezselymes olajbogyó salátával
Pirított kel csicseriborsóval és aszalt paradicsommal
Tormakrémleves sonkával és főtt tojással
Tojásos nokedli paradicsomsalátával
Gomba shakshuka
Sonkás-sajtos muffin
Achar csirke curry vadrizzsel
Pho leves - Vietnámi húsleves
Narancsos-citromfüves pulyka
Cézár öntet
A házi chips titkai
Lazacos zsemle tükörtojással és friss zöldségekkel
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.