Kolokithokeftedes tzatzikivel
Kolokithokeftedes tzatzikivel
Hozzávalók

A kolokithokeftedeshez:

  • 100 g feta sajt
  • 3 cukkini
  • 4 salottahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor kapor
  • fél kk őrölt szerecsendió
  • 3 tojás
  • 100 g liszt
  • 2 ek Floriol BALANCE étolaj
  • só, bors

A tzatzikihez:

  • 4 dl görög joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg kígyóuborka (hámozott)
  • 1 ek almaecet
  • 1 ek Floriol BALANCE étolaj

Kolokithokeftedes tzatzikivel

Kalória: ~ 525 kcal

Csodás nyári ebéd vagy vacsora, ami szaftos a cukkinitől és sós a fetától!

Elkészítés:

  1. Reszeljétek le a cukkinit nagy lyukú reszelőn. Nagy keverőedényben keverjétek hozzá az apróra vágott salottahagymát, kaprot, fokhagymát. Morzsoljátok bele a feta sajtot, majd üssétek hozzá a tojásokat. Adjátok hozzá a lisztet, szerecsendiót és sózzátok meg. Keverjétek össze, hogy ragacsos masszát kapjatok. Hagyjátok állni 20 percet.
  2. Készítsétek el a tzatzikit: Hámozzátok meg az uborkát, majd reszeljétek apróra a fokhagymával együtt. Adjatok hozzá pár kanál Floriol BALANCE étolajat, az almaecetet, majd keverjétek össze a krémes görög joghurttal. Sózzátok ízlés szerint.
  3. Nagy serpenyőben hevítsetek pár kanál Floriol BALANCE étolajat.
  4. Szedjetek púpos kanálnyi halmokat a cukkinis tésztából. Tegyétek a forró serpenyőbe, majd hagyjátok, hogy elterüljön. Süssétek közepes hőmérsékleten aranybarnára az egyik felét 2-4 perc alatt, majd fordítsátok meg, hogy a másik fele is megpirulhasson. Ha szükséges, ismételjétek a forgatást. Akkor jó, ha a kérge már aranybarna, a közepe pedig még puha, szaftos.
  5. Tálaljátok a meleg cukkinitócsnikat a hideg tzatzikivel.

Tippek:

  • Almaecet helyett citromot is használhattok.
  • Vigyázzatok a cukkinitócsni sózásával, a feta sajt elég sós.
  • Tálaláskor meglocsolhatjátok a tzatzikit pár csepp Floriol Extraszűz Olívaolajjal.

Allergének:

  • laktóz
  • tojás
  • glutén