https://www.traditionrolex.com/1

Kolokithokeftedes tzatzikivel
Kolokithokeftedes tzatzikivel
Kolokithokeftedes tzatzikivel
Hozzávalók

A kolokithokeftedeshez:

  • 100 g feta sajt
  • 3 cukkini
  • 4 salottahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor kapor
  • fél kk őrölt szerecsendió
  • 3 tojás
  • 100 g liszt
  • 2 ek Floriol BALANCE étolaj
  • só, bors

A tzatzikihez:

  • 4 dl görög joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg kígyóuborka (hámozott)
  • 1 ek almaecet
  • 1 ek Floriol BALANCE étolaj

Kolokithokeftedes tzatzikivel

Kalória: ~ 525 kcal

Csodás nyári ebéd vagy vacsora, ami szaftos a cukkinitől és sós a fetától!

Elkészítés:

  1. Reszeljétek le a cukkinit nagy lyukú reszelőn. Nagy keverőedényben keverjétek hozzá az apróra vágott salottahagymát, kaprot, fokhagymát. Morzsoljátok bele a feta sajtot, majd üssétek hozzá a tojásokat. Adjátok hozzá a lisztet, szerecsendiót és sózzátok meg. Keverjétek össze, hogy ragacsos masszát kapjatok. Hagyjátok állni 20 percet.
  2. Készítsétek el a tzatzikit: Hámozzátok meg az uborkát, majd reszeljétek apróra a fokhagymával együtt. Adjatok hozzá pár kanál Floriol BALANCE étolajat, az almaecetet, majd keverjétek össze a krémes görög joghurttal. Sózzátok ízlés szerint.
  3. Nagy serpenyőben hevítsetek pár kanál Floriol BALANCE étolajat.
  4. Szedjetek púpos kanálnyi halmokat a cukkinis tésztából. Tegyétek a forró serpenyőbe, majd hagyjátok, hogy elterüljön. Süssétek közepes hőmérsékleten aranybarnára az egyik felét 2-4 perc alatt, majd fordítsátok meg, hogy a másik fele is megpirulhasson. Ha szükséges, ismételjétek a forgatást. Akkor jó, ha a kérge már aranybarna, a közepe pedig még puha, szaftos.
  5. Tálaljátok a meleg cukkinitócsnikat a hideg tzatzikivel.

Tippek:

  • Almaecet helyett citromot is használhattok.
  • Vigyázzatok a cukkinitócsni sózásával, a feta sajt elég sós.
  • Tálaláskor meglocsolhatjátok a tzatzikit pár csepp Floriol Extraszűz Olívaolajjal.

Allergének:

  • laktóz
  • tojás
  • glutén
További receptjeink
Fokhagymás szardínia mángoldos krumplisalátával
Füstölt tofu sült répával és kuszkusszal
Sütőtökös pogácsa
Datolyás-diós rétes
Kókusztejes vajbabfőzelék
Póréhagymás csirkecomb vöröslencsepürével
Zöldbabos burgonyaleves sonkával
Édesköményes krumplileves
Mentás borsókrémleves
Fügével és manchego sajttal töltött csirkemell portói mártással
Chorizos csicseriborsó
Zöldséges taco
Pirított tavaszi tekercs rákkal
Füstölt lazacos-kaviáros mini blini
Őszi skillet
Spenótos-gombás zöldségvagdalt friss salátával
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1