Kolokithokeftedes tzatzikivel
Kolokithokeftedes tzatzikivel
Hozzávalók

A kolokithokeftedeshez:

  • 100 g feta sajt
  • 3 cukkini
  • 4 salottahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor kapor
  • fél kk őrölt szerecsendió
  • 3 tojás
  • 100 g liszt
  • 2 ek Floriol BALANCE étolaj
  • só, bors

A tzatzikihez:

  • 4 dl görög joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg kígyóuborka (hámozott)
  • 1 ek almaecet
  • 1 ek Floriol BALANCE étolaj

Kolokithokeftedes tzatzikivel

Kalória: ~ 525 kcal

Csodás nyári ebéd vagy vacsora, ami szaftos a cukkinitől és sós a fetától!

Elkészítés:

  1. Reszeljétek le a cukkinit nagy lyukú reszelőn. Nagy keverőedényben keverjétek hozzá az apróra vágott salottahagymát, kaprot, fokhagymát. Morzsoljátok bele a feta sajtot, majd üssétek hozzá a tojásokat. Adjátok hozzá a lisztet, szerecsendiót és sózzátok meg. Keverjétek össze, hogy ragacsos masszát kapjatok. Hagyjátok állni 20 percet.
  2. Készítsétek el a tzatzikit: Hámozzátok meg az uborkát, majd reszeljétek apróra a fokhagymával együtt. Adjatok hozzá pár kanál Floriol BALANCE étolajat, az almaecetet, majd keverjétek össze a krémes görög joghurttal. Sózzátok ízlés szerint.
  3. Nagy serpenyőben hevítsetek pár kanál Floriol BALANCE étolajat.
  4. Szedjetek púpos kanálnyi halmokat a cukkinis tésztából. Tegyétek a forró serpenyőbe, majd hagyjátok, hogy elterüljön. Süssétek közepes hőmérsékleten aranybarnára az egyik felét 2-4 perc alatt, majd fordítsátok meg, hogy a másik fele is megpirulhasson. Ha szükséges, ismételjétek a forgatást. Akkor jó, ha a kérge már aranybarna, a közepe pedig még puha, szaftos.
  5. Tálaljátok a meleg cukkinitócsnikat a hideg tzatzikivel.

Tippek:

  • Almaecet helyett citromot is használhattok.
  • Vigyázzatok a cukkinitócsni sózásával, a feta sajt elég sós.
  • Tálaláskor meglocsolhatjátok a tzatzikit pár csepp Floriol Extraszűz Olívaolajjal.

Allergének:

  • laktóz
  • tojás
  • glutén
További receptjeink
Füstös csirke kebab pitával
Pikáns mézes-mustáros öntet
Padlizsános piláf
Zöldhagymás-kecskesajtos frittata
Olívás falafel tahini szósszal
Grillezett polip olajbogyó tapenáddal
Forró sajtmártás
Narancsos-citromfüves pulyka
Sült céklás rizottó grillsajttal
Mandulás narancstorta
Cukkini lasagne
Sonkás Crepe
Császármorzsa narancsszósszal
Tapenád kovászos bagettel
Új!
Édesköményes tenger gyümölcsei leves
Olívaolajos málnás piskótatorta
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.