https://www.traditionrolex.com/1

Pirított kel csicseriborsóval és aszalt paradicsommal
Pirított kel csicseriborsóval és aszalt paradicsommal
Pirított kel csicseriborsóval és aszalt paradicsommal
Hozzávalók
  • 4 ek Floriol Kevert Olívaolaj
  • 3 közepes fej hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 ek római kömény
  • 1 kk fahéj
  • fél kk szerecsendió
  • 1 tk füstölt paprika
  • 1 fej kínai kel
  • 2 paradicsom
  • 400 g csicseriborsó (konzerv)
  • 100 g aszalt paradicsom
  • 3 ek szezám paszta
  • fél citrom leve
  • só, bors
  • 2 dl natúr joghurt
  • friss petrezselyem

Pirított kel csicseriborsóval és aszalt paradicsommal

Kalória: ~ 530 kcal

Télies, meleg egytálétel a zöldségek erejével. Csupa íz, csupa vitamin!

Elkészítés

  1. Nagy serpenyőben hevítsetek Floriol Kevert étolajat. Adjátok hozzá a vékonyra szelt hagymát, fokhagymát és pirítsátok le, hogy színt kapjanak.
  2. Keverjétek a hagymához a megmosott, majd szintén vékonyra szelt kínai kelt. Gyakran keverve süssétek 4-6 percig, hogy kicsit összeessen a zöldség.
  3. Szórjátok a meg a fűszerekkel: fahéjjal, szerecsendióval, római köménnyel, füstölt paprikával. Adjátok hozzá a feldarabolt aszalt paradicsomot, paradicsomot és süssétek gyakran átforgatva 15 percig.
  4. Szűrjétek le a csicseriborsó konzerveket, majd keverjétek a zöldségekhez a csicseriborsót. Kanalazzatok hozzá szezám pasztát, sózzátok, borsozzátok ízlés szerint.
  5. Főzzétek készre további 5-8 perc alatt.
  6. Tálaljátok krémes natúr joghurttal, friss petrezselyemmel és kevés citrommal.

 

Tippek

  • Mazsolát is keverhettek hozzá!
  • Locsoljátok meg tálaláskor Floriol Extraszűz Olívaolajjal.
  • Szárított csicseriborsóval is elkészíthetitek: áztassátok be egy nappal előbb, majd főzzétek puhára enyhén sós vízben.

 

Allergének

  • szezám
  • tej és tejszármezékok
További receptjeink
Steak, balzsamecetes sült kelbimbóval
Gyümölcsös-mandulás karácsonyi keksz
Misos-körtés zellerkrémleves
Rebarbarás somlói
Ratatouille
Csicseriborsós céklasaláta juhtúróval
Zöldhagymás-kecskesajtos frittata
Parmezánbundás borjúszelet újhagymás krumplisalátával
Mandulás-zsályás muffin
Kávés-mandulás muffin
Grillezett pisztráng zellersalátával
Ősz Ízei Bowl
Patatas bravas és vörösboros chorizo olívabogyóval
Rusztikus zöldségleves parmezánnal
Gesztenyés-édesköményes kenyérsaláta sonkával
Bazsalikomos cukkinikrémleves cseresznyével
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1