Pirított kel csicseriborsóval és aszalt paradicsommal
Pirított kel csicseriborsóval és aszalt paradicsommal
Hozzávalók
  • 4 ek Floriol Kevert Olívaolaj
  • 3 közepes fej hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 ek római kömény
  • 1 kk fahéj
  • fél kk szerecsendió
  • 1 tk füstölt paprika
  • 1 fej kínai kel
  • 2 paradicsom
  • 400 g csicseriborsó (konzerv)
  • 100 g aszalt paradicsom
  • 3 ek szezám paszta
  • fél citrom leve
  • só, bors
  • 2 dl natúr joghurt
  • friss petrezselyem

Pirított kel csicseriborsóval és aszalt paradicsommal

Kalória: ~ 530 kcal

Télies, meleg egytálétel a zöldségek erejével. Csupa íz, csupa vitamin!

Elkészítés

  1. Nagy serpenyőben hevítsetek Floriol Kevert étolajat. Adjátok hozzá a vékonyra szelt hagymát, fokhagymát és pirítsátok le, hogy színt kapjanak.
  2. Keverjétek a hagymához a megmosott, majd szintén vékonyra szelt kínai kelt. Gyakran keverve süssétek 4-6 percig, hogy kicsit összeessen a zöldség.
  3. Szórjátok a meg a fűszerekkel: fahéjjal, szerecsendióval, római köménnyel, füstölt paprikával. Adjátok hozzá a feldarabolt aszalt paradicsomot, paradicsomot és süssétek gyakran átforgatva 15 percig.
  4. Szűrjétek le a csicseriborsó konzerveket, majd keverjétek a zöldségekhez a csicseriborsót. Kanalazzatok hozzá szezám pasztát, sózzátok, borsozzátok ízlés szerint.
  5. Főzzétek készre további 5-8 perc alatt.
  6. Tálaljátok krémes natúr joghurttal, friss petrezselyemmel és kevés citrommal.

 

Tippek

  • Mazsolát is keverhettek hozzá!
  • Locsoljátok meg tálaláskor Floriol Extraszűz Olívaolajjal.
  • Szárított csicseriborsóval is elkészíthetitek: áztassátok be egy nappal előbb, majd főzzétek puhára enyhén sós vízben.

 

Allergének

  • szezám
  • tej és tejszármezékok
További receptjeink
Gránátalmás bulgursaláta sertésszűzzel
Tejcsokis-diós fánk
Fügés-csokis energiagolyó
Bárány muszaka
Chorizos csicseriborsó
Vöröstonhal és krumplisaláta fekete retekkel
Házi granola szelet
Miso leves
Fahéjas-mandulás olívaolaj-torta
Konfitált lazac parmezános karfiolkrémmel
Steak, balzsamecetes sült kelbimbóval
Spenótos újkrumpli saláta makrélával
Rukkolás cukordinnye saláta pármai sonkával
Padlizsános csirkepörkölt kuszkusszal
Grillezett polip olajbogyó tapenáddal
Perui quinoás avokádósaláta
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.