Pirított kel csicseriborsóval és aszalt paradicsommal
Hozzávalók
- 4 ek Floriol Kevert Olívaolaj
- 3 közepes fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 ek római kömény
- 1 kk fahéj
- fél kk szerecsendió
- 1 tk füstölt paprika
- 1 fej kínai kel
- 2 paradicsom
- 400 g csicseriborsó (konzerv)
- 100 g aszalt paradicsom
- 3 ek szezám paszta
- fél citrom leve
- só, bors
- 2 dl natúr joghurt
- friss petrezselyem
Pirított kel csicseriborsóval és aszalt paradicsommal
Kalória: ~ 530 kcal
Télies, meleg egytálétel a zöldségek erejével. Csupa íz, csupa vitamin!
Elkészítés
- Nagy serpenyőben hevítsetek Floriol Kevert étolajat. Adjátok hozzá a vékonyra szelt hagymát, fokhagymát és pirítsátok le, hogy színt kapjanak.
- Keverjétek a hagymához a megmosott, majd szintén vékonyra szelt kínai kelt. Gyakran keverve süssétek 4-6 percig, hogy kicsit összeessen a zöldség.
- Szórjátok a meg a fűszerekkel: fahéjjal, szerecsendióval, római köménnyel, füstölt paprikával. Adjátok hozzá a feldarabolt aszalt paradicsomot, paradicsomot és süssétek gyakran átforgatva 15 percig.
- Szűrjétek le a csicseriborsó konzerveket, majd keverjétek a zöldségekhez a csicseriborsót. Kanalazzatok hozzá szezám pasztát, sózzátok, borsozzátok ízlés szerint.
- Főzzétek készre további 5-8 perc alatt.
- Tálaljátok krémes natúr joghurttal, friss petrezselyemmel és kevés citrommal.
Tippek
- Mazsolát is keverhettek hozzá!
- Locsoljátok meg tálaláskor Floriol Extraszűz Olívaolajjal.
- Szárított csicseriborsóval is elkészíthetitek: áztassátok be egy nappal előbb, majd főzzétek puhára enyhén sós vízben.
Allergének
- szezám
- tej és tejszármezékok