Csirke nuggets sütőtökös krumplipürével
Csirke nuggets sütőtökös krumplipürével
Hozzávalók

A csirke nuggetshez:

A krumplipüréhez:

  • 80 dkg sütőtök
  • 100 g rukkola
  • 80 dkg krumpli
  • 1 dl tejszín
  • 50 g parmezán
  • tökmag a tálaláshoz

Csirke nuggets sütőtökös krumplipürével

Kalória: 565 kcal

Se gyerek, se felnőtt nem tud ellenállni majd ezeknek a ropogós csirkefalatoknak, és az édeskés, krémes krumplipürének.

Elkészítés

  1. Melegítsétek elő a sütőt 190 ºC-ra.
  2. Vágjátok félbe a sütőtököt, magozzátok ki, tegyétek sütőpapírral bélelt tepsire, majd az előmelegített sütőben 40 perc alatt süssétek készre. Ha elkészült, hagyjátok hűlni pár percet, majd húzzátok le a héját.
  3. Pucoljátok meg a krumplit, majd főzzétek puhára bőséges mennyiségű, enyhén sózott vízben 35-40 perc alatt.
  4. Vágjátok fel a csirkemelleket kb. 3 x 6 - 8 cm-es darabokra. Nagy keverőedényben forgassátok össze sóval és a Floriol BALANCE étolajjal.
  5. Reszeljétek le a parmezánt, a nagyobbik részét keverjétek el a zsemlemorzsával.
  6. Forgassátok meg az olajos pácból kiszedett csirkemell falatokat egyesével a parmezános zsemlemorzsában, majd tegyétek őket sütőpapírral bélelt tepsire.
  7. Ezután süssétek készre az előmelegített sütőben 25-30 perc alatt.
  8. Amíg sül a csirke, törjétek össze a még forró krumplit a forró sütőtökkel. Öntsétek hozzá a felforralt tejszínt, majd keverjétek bele a maradék parmezánt is. Sózzátok ízlés szerint, majd keverjétek addig, amíg krémes pürét kaptok.
  9. Tálaljátok forrón a sütőtökös krumplipürét a csirkefalatokkal.

Tippek

  • A krumplit botmixerrel gyorsan és könnyen pürésíthetitek.
  • Tálaláskor hintsétek meg pirított tökmaggal!
  • Gluténmentes morzsából is elkészíthető.

Allergének

  • laktóz
  • glutén
További receptjeink
Datolyás-diós rétes
Húsmentes feketebab hamburger
Tavaszi hosszan sült csirke posírozott tojással
Házi joghurtfagyi granolával és sült barackkal
Olívás mangó pop
Köményes burgonyakrémleves burgonyachipsszel
Borsófőzelék pulykafasírttal
Csicseriborsós édesburgonya főzelék hurkával
Sült ratatouille kecskesajttal
Friss sajtos - fügés spenótsaláta
Rákkrémleves parmezánchipsszel
Mandulás-zsályás muffin
Lazac mazsolás rizzsel és citromszósszal
Brokkoli rizottó
Gomba shakshuka
Libacomb gyömbéres sült birsalmával
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.