A csirke nuggetshez:
- 0,6 dl Floriol BALANCE étolaj
- 60 dkg csirkemell filé
- 2 kk só
- 100 g parmezán
- 100 g zsemlemorzsa
- bors
A krumplipüréhez:
- 80 dkg sütőtök
- 100 g rukkola
- 80 dkg krumpli
- 1 dl tejszín
- 50 g parmezán
- só
- tökmag a tálaláshoz
Csirke nuggets sütőtökös krumplipürével
Kalória: 565 kcal
Se gyerek, se felnőtt nem tud ellenállni majd ezeknek a ropogós csirkefalatoknak, és az édeskés, krémes krumplipürének.
Elkészítés
- Melegítsétek elő a sütőt 190 ºC-ra.
- Vágjátok félbe a sütőtököt, magozzátok ki, tegyétek sütőpapírral bélelt tepsire, majd az előmelegített sütőben 40 perc alatt süssétek készre. Ha elkészült, hagyjátok hűlni pár percet, majd húzzátok le a héját.
- Pucoljátok meg a krumplit, majd főzzétek puhára bőséges mennyiségű, enyhén sózott vízben 35-40 perc alatt.
- Vágjátok fel a csirkemelleket kb. 3 x 6 - 8 cm-es darabokra. Nagy keverőedényben forgassátok össze sóval és a Floriol BALANCE étolajjal.
- Reszeljétek le a parmezánt, a nagyobbik részét keverjétek el a zsemlemorzsával.
- Forgassátok meg az olajos pácból kiszedett csirkemell falatokat egyesével a parmezános zsemlemorzsában, majd tegyétek őket sütőpapírral bélelt tepsire.
- Ezután süssétek készre az előmelegített sütőben 25-30 perc alatt.
- Amíg sül a csirke, törjétek össze a még forró krumplit a forró sütőtökkel. Öntsétek hozzá a felforralt tejszínt, majd keverjétek bele a maradék parmezánt is. Sózzátok ízlés szerint, majd keverjétek addig, amíg krémes pürét kaptok.
- Tálaljátok forrón a sütőtökös krumplipürét a csirkefalatokkal.
Tippek
- A krumplit botmixerrel gyorsan és könnyen pürésíthetitek.
- Tálaláskor hintsétek meg pirított tökmaggal!
- Gluténmentes morzsából is elkészíthető.
Allergének
- laktóz
- glutén