https://www.traditionrolex.com/1

Csirke nuggets sütőtökös krumplipürével
Csirke nuggets sütőtökös krumplipürével
Csirke nuggets sütőtökös krumplipürével
Hozzávalók

A csirke nuggetshez:

A krumplipüréhez:

  • 80 dkg sütőtök
  • 100 g rukkola
  • 80 dkg krumpli
  • 1 dl tejszín
  • 50 g parmezán
  • tökmag a tálaláshoz

Csirke nuggets sütőtökös krumplipürével

Kalória: 565 kcal

Se gyerek, se felnőtt nem tud ellenállni majd ezeknek a ropogós csirkefalatoknak, és az édeskés, krémes krumplipürének.

Elkészítés

  1. Melegítsétek elő a sütőt 190 ºC-ra.
  2. Vágjátok félbe a sütőtököt, magozzátok ki, tegyétek sütőpapírral bélelt tepsire, majd az előmelegített sütőben 40 perc alatt süssétek készre. Ha elkészült, hagyjátok hűlni pár percet, majd húzzátok le a héját.
  3. Pucoljátok meg a krumplit, majd főzzétek puhára bőséges mennyiségű, enyhén sózott vízben 35-40 perc alatt.
  4. Vágjátok fel a csirkemelleket kb. 3 x 6 - 8 cm-es darabokra. Nagy keverőedényben forgassátok össze sóval és a Floriol BALANCE étolajjal.
  5. Reszeljétek le a parmezánt, a nagyobbik részét keverjétek el a zsemlemorzsával.
  6. Forgassátok meg az olajos pácból kiszedett csirkemell falatokat egyesével a parmezános zsemlemorzsában, majd tegyétek őket sütőpapírral bélelt tepsire.
  7. Ezután süssétek készre az előmelegített sütőben 25-30 perc alatt.
  8. Amíg sül a csirke, törjétek össze a még forró krumplit a forró sütőtökkel. Öntsétek hozzá a felforralt tejszínt, majd keverjétek bele a maradék parmezánt is. Sózzátok ízlés szerint, majd keverjétek addig, amíg krémes pürét kaptok.
  9. Tálaljátok forrón a sütőtökös krumplipürét a csirkefalatokkal.

Tippek

  • A krumplit botmixerrel gyorsan és könnyen pürésíthetitek.
  • Tálaláskor hintsétek meg pirított tökmaggal!
  • Gluténmentes morzsából is elkészíthető.

Allergének

  • laktóz
  • glutén
További receptjeink
Olajban fagyasztott fűszerek
Sonkás Crepe
Pho leves - Vietnámi húsleves
Mézes-pisztáciás lazac parmezános karfiolpürével
Penne Boscaiola - Favágók tésztája
Fügével és manchego sajttal töltött csirkemell portói mártással
Paradicsomos gratin
Patatas bravas és vörösboros chorizo olívabogyóval
Tormakrémes-lazacos kréker
Sült ratatouille kecskesajttal
Fokhagymás szardínia mángoldos krumplisalátával
Gombás-fenyőmagos vadrizs saláta
Csicseriborsós édesburgonya főzelék hurkával
Rizstészta tofuval és gombával
Májgombócleves palacsintatésztával
Ricottás rakott zöldbabos lasagne
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1