Sült lazac epres-bazsalikomos salátával
Sült lazac epres-bazsalikomos salátával
Hozzávalók

 

 

  • 100 g madársali
  • 200 g friss eper
  • 50 g friss bazsalikom
  • 3 ek Floriol Active étolaj
  • 2 ek balzsamecet
  • 1 kk méz
  • fél kk só

Sült lazac epres-bazsalikomos salátával

Kalória: 450 kcal

Az epret nemcsak édességekhez vagy magában érdemes enni, hanem salátának is fenséges! A sült lazaccal pedig igazán jó pajtások.

Elkészítés:

  1. Hevítsetek kevés Floriol Active étolajat nagy seprenyőben. Ha elég forró, tegyétek bele a lazac szeleteket, bőrös oldalával lefelé. Sózzátok finoman és süssétek 2-3 percig, majd forgassátok a másik oldalára is. Süssétek minden oldalát további 1-2 percig, majd hagyjátok hűlni.
  2. Forgassátok össze a megmosott madársalit a negyedekre vágott eperrel és a friss bazsalikommal.
  3. Kis keverőedényben keverjétek össze a balzsamecetet a Floriol Active étolajjal, a mézzel és a sóval. Szedjetek pár kanálnyit a salátára és a halra, majd fogyasszátok azonnal.


Tippek:

  • Bőr nélküli és bőrös lazac filével is elkészíthetitek. Ha bőröst használtok, akkor a pikkelyeket távolítsátok el.
  • Füstölt lazaccal is elkészíthetitek, csak használjatok belőle lényegesen kevesebbet.
  • Más semlegesebb ízű salátával is elkészíthetitek.


Allergének:

hal

További receptjeink
Nyúlvadas teljes kiőrlésű zsemlegombóccal
Tőkehal krémsajtos spenóttal
Házi joghurtfagyi granolával és sült barackkal
Vegán töltött káposzta
Padlizsános quinoasaláta pirított fenyőmaggal
Keleti marhasaláta
Májgombócleves palacsintatésztával
Rebarbarás somlói
Fitt zserbó
Olivás-rozmaringos frittata
Kolokithokeftedes tzatzikivel
Feketeolívás-rozmaringos focaccia
Csicseriborsós céklasaláta juhtúróval
Kuszkuszos töltött paprika
Gyömbéres keksz
Csirke mákos bundában hajdinával és salátával
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.