Sült lazac epres-bazsalikomos salátával
Sült lazac epres-bazsalikomos salátával
Hozzávalók

 

 

  • 100 g madársali
  • 200 g friss eper
  • 50 g friss bazsalikom
  • 3 ek Floriol Active étolaj
  • 2 ek balzsamecet
  • 1 kk méz
  • fél kk só

Sült lazac epres-bazsalikomos salátával

Kalória: 450 kcal

Az epret nemcsak édességekhez vagy magában érdemes enni, hanem salátának is fenséges! A sült lazaccal pedig igazán jó pajtások.

Elkészítés:

  1. Hevítsetek kevés Floriol Active étolajat nagy seprenyőben. Ha elég forró, tegyétek bele a lazac szeleteket, bőrös oldalával lefelé. Sózzátok finoman és süssétek 2-3 percig, majd forgassátok a másik oldalára is. Süssétek minden oldalát további 1-2 percig, majd hagyjátok hűlni.
  2. Forgassátok össze a megmosott madársalit a negyedekre vágott eperrel és a friss bazsalikommal.
  3. Kis keverőedényben keverjétek össze a balzsamecetet a Floriol Active étolajjal, a mézzel és a sóval. Szedjetek pár kanálnyit a salátára és a halra, majd fogyasszátok azonnal.


Tippek:

  • Bőr nélküli és bőrös lazac filével is elkészíthetitek. Ha bőröst használtok, akkor a pikkelyeket távolítsátok el.
  • Füstölt lazaccal is elkészíthetitek, csak használjatok belőle lényegesen kevesebbet.
  • Más semlegesebb ízű salátával is elkészíthetitek.


Allergének:

hal

További receptjeink
Keleti marhasaláta
Lencsés kuszkusszal töltött kápia paprika
Zöldhagymás-kecskesajtos frittata
Farfalle saláta füstölt pisztránggal
Olívás mangó pop
Grillezett zöldségek mentaszósszal
Málnás piskótatorta
Sült barack vaníliafagyival
Csőben sült padlizsános csirke
Tőkehal krémsajtos spenóttal
Sütőtökös csirkecurry
Angol reggeli
Nyári bableves bulgurral
Pestós görögjoghurt öntet
Sütőtökös pogácsa
Tavaszi hosszan sült csirke posírozott tojással
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.