Sült lazac epres-bazsalikomos salátával
Hozzávalók
- 300 g lazac (2 x150 g szelet)
- 2 ek Floriol Active étolaj
- só
- 100 g madársali
- 200 g friss eper
- 50 g friss bazsalikom
- 3 ek Floriol Active étolaj
- 2 ek balzsamecet
- 1 kk méz
- fél kk só
Sült lazac epres-bazsalikomos salátával
Kalória: 450 kcal
Az epret nemcsak édességekhez vagy magában érdemes enni, hanem salátának is fenséges! A sült lazaccal pedig igazán jó pajtások.
Elkészítés:
- Hevítsetek kevés Floriol Active étolajat nagy seprenyőben. Ha elég forró, tegyétek bele a lazac szeleteket, bőrös oldalával lefelé. Sózzátok finoman és süssétek 2-3 percig, majd forgassátok a másik oldalára is. Süssétek minden oldalát további 1-2 percig, majd hagyjátok hűlni.
- Forgassátok össze a megmosott madársalit a negyedekre vágott eperrel és a friss bazsalikommal.
- Kis keverőedényben keverjétek össze a balzsamecetet a Floriol Active étolajjal, a mézzel és a sóval. Szedjetek pár kanálnyit a salátára és a halra, majd fogyasszátok azonnal.
Tippek:
- Bőr nélküli és bőrös lazac filével is elkészíthetitek. Ha bőröst használtok, akkor a pikkelyeket távolítsátok el.
- Füstölt lazaccal is elkészíthetitek, csak használjatok belőle lényegesen kevesebbet.
- Más semlegesebb ízű salátával is elkészíthetitek.