Sült lazac epres-bazsalikomos salátával
Sült lazac epres-bazsalikomos salátával
Hozzávalók

 

 

  • 100 g madársali
  • 200 g friss eper
  • 50 g friss bazsalikom
  • 3 ek Floriol Active étolaj
  • 2 ek balzsamecet
  • 1 kk méz
  • fél kk só

Sült lazac epres-bazsalikomos salátával

Kalória: 450 kcal

Az epret nemcsak édességekhez vagy magában érdemes enni, hanem salátának is fenséges! A sült lazaccal pedig igazán jó pajtások.

Elkészítés:

  1. Hevítsetek kevés Floriol Active étolajat nagy seprenyőben. Ha elég forró, tegyétek bele a lazac szeleteket, bőrös oldalával lefelé. Sózzátok finoman és süssétek 2-3 percig, majd forgassátok a másik oldalára is. Süssétek minden oldalát további 1-2 percig, majd hagyjátok hűlni.
  2. Forgassátok össze a megmosott madársalit a negyedekre vágott eperrel és a friss bazsalikommal.
  3. Kis keverőedényben keverjétek össze a balzsamecetet a Floriol Active étolajjal, a mézzel és a sóval. Szedjetek pár kanálnyit a salátára és a halra, majd fogyasszátok azonnal.


Tippek:

  • Bőr nélküli és bőrös lazac filével is elkészíthetitek. Ha bőröst használtok, akkor a pikkelyeket távolítsátok el.
  • Füstölt lazaccal is elkészíthetitek, csak használjatok belőle lényegesen kevesebbet.
  • Más semlegesebb ízű salátával is elkészíthetitek.


Allergének:

hal

További receptjeink
Füstös csirke kebab pitával
Miso leves
Sült ratatouille kecskesajttal
Csirke yakitori szezámos uborkasalátával
Grillezett csirkeszárny petrezselymes olajbogyó salátával
Csirke mákos bundában hajdinával és salátával
Lazacos zsemle tükörtojással és friss zöldségekkel
Sütőtökös csirkecurry
Csirkés paella
Sütőtökös muffin almás karamellel
Datolyás-diós rétes
Olívás falafel tahini szósszal
Sütőben sült fánk
Sült karfiol bulgurral és gránátalmával
Konfitált lazac parmezános karfiolkrémmel
Rákkrémleves parmezánchipsszel
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.