Csirke mákos bundában hajdinával és salátával
Hozzávalók
A körethez:
- 3 ek Floriol BALANCE étolaj
- 300 g hajdina
- 100 g bébispenót
- 4 szál újhagyma
A csirkéhez:
- 5-6 db csirke felsőcomb filé
- 3 ek kukoricakeményítő
- 0,5 dl rizsecet
- 2 ek méz
- 3 ek Floriol BALANCE étolaj
- 100 g mák
- só, bors
Csirke mákos bundában hajdinával és salátával
Kalória: ~ 820 kcal
Ezt a receptet nem lehet megunni, különleges és hazai alapanyagokból készül.
Elkészítés
- Magas falú fazékban hevítsetek egy kis Floriol BALANCE étolajat. Futtassátok meg benne a hajdinát, sózzátok meg, majd öntsétek fel kétszeres mennyiségű vízzel. Fedjétek le, tegyétek takarékra a lángot, majd főzzétek készre 30 perc alatt.
- Vágjátok fel a csirkét 4-5 cm-es darabokra. Nagy keverőedényben forgassátok össze a keményítővel, rizsecettel, mézzel, kanálnyi Floriol BALANCE étolajjal és a mákkal. Sózzátok meg!
- Hevítsetek Floriol BALANCE étolajat nagy serpenyőben. Ha elég forró, adjátok hozzá a feldarabolt, bundázott csirkét. Egyengessétek el, hogy ne legyenek egymáson a húsdarabok. Hagyjátok pirulni 4-5 percig, majd forgassátok át. Süssétek készre 20-25 perc alatt, közben időnként rázogassátok a serpenyőt.
- Keverjétek össze a mosott bébispenóttal és vékonyra szelt újhagymával a hajdinát, majd tálaljátok a mákos csirkével.
Tippek
- Rizsecet helyett fehérborecetet, vagy balzsamecetet is használhattok.
- Kanálnyi szójaszószt is keverhettek a pácba!
- Krémesre kevert tejföllel is nagyon finom!