Borsófőzelék pulykafasírttal
Borsófőzelék pulykafasírttal
Hozzávalók
  • 500 g darált pulyka hús
  • 100 g zsemlemorzsa
  • 2 db tojás
  • 1 ek szójaszósz
  • só, bors
 
  • 3-4 ek Floriol Kevert Olívaolaj
  • 3 kis fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kg zöldborsó
  • 400 g kókusztej
  • friss petrezselyem

Borsófőzelék pulykafasírttal

Kalória: ~ 775 kcal

Nincs is jobb a zsenge zöldborsófőzeléknél, hozzá pedig most egy könnyű pulykafasírtot javaslunk!

Elkészítés

  1. Melegítsétek elő a sütőt 190 º-ra.
  2. Keverjétek össze a darált pulykát a zsemlemorzsával, a tojásokkal, szójaszósszal, fűszerekkel, sóval.
  3. Magas falú fazékban hevítsetek pár kanálnyi Floriol Kevert Olívaolajat, majd adjátok hozzá a hagymát, fokhagymát. Amint összeesik, szedjétek ki a harmadát. Keverjétek a kiszedett harmadot is darált húshoz!
  4. Formázzatok 5-6 cm átmérőjű gombócokat a húsos masszából, tegyétek sütőpapírral bélelt tepsire, majd be az előmelegített sütőbe. 25-30 perc alatt süssétek készre.
  5. Hevítsétek fel újra a fazékban a hagymát, fokhagymát, majd tegyétek hozzá a zöldborsót. Mielőtt elkezdene pirulni, öntsétek fel a kókusztejjel. Forraljátok össze, majd fedő alatt főzzétek puhára 10 perc alatt. Ha a borsó puha, szedjétek ki a felét a fazékból. A maradékot botmixerrel pürésítsétek egészen finomra.
  6. Tegyétek vissza a kiszedett felét, sózzátok, majd forraljátok újra. Ha szükséges, gyakori kavargatás mellett sűrítsétek tovább.
  7. Tálaljátok a forró fasírtokat a borsófőzelékkel és friss petrezselyemmel.

Tippek

  • Forgassátok zsemlemorzsába a kész húsgombócokat mielőtt megsütitek!
  • Friss mentával is nagyon finom.
  • A borsó mellé keverhettek zellert vagy spenótot is!

Allergének

  • glutén
  • tojás
  • szója
További receptjeink
Tavaszi hosszan sült csirke posírozott tojással
Sütőtökös-kelkáposztás farfalle
Vegán töltött káposzta
Gesztenyés-édesköményes kenyérsaláta sonkával
Patatas bravas és vörösboros chorizo olívabogyóval
Zöldséges muhammara papadammal
Rakott sajtos-tejszínes tepsis csirke
Paradicsomos gratin
Ősz Ízei Bowl
Sült céklás almasaláta mézzel pirított kölessel
Répa-retek-mogyoró saláta
Sült karfiol bulgurral és gránátalmával
Morzsázott hal citromos-kapros krumplisalátával
Olívás mangó pop
Mini lángos falatok
Mini Margherita pizza
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.