Borsófőzelék pulykafasírttal
Hozzávalók
- 500 g darált pulyka hús
- 100 g zsemlemorzsa
- 2 db tojás
- 1 ek szójaszósz
- só, bors
- 3-4 ek Floriol Kevert Olívaolaj
- 3 kis fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kg zöldborsó
- 400 g kókusztej
- friss petrezselyem
- só
Borsófőzelék pulykafasírttal
Kalória: ~ 775 kcal
Nincs is jobb a zsenge zöldborsófőzeléknél, hozzá pedig most egy könnyű pulykafasírtot javaslunk!
Elkészítés
- Melegítsétek elő a sütőt 190 º-ra.
- Keverjétek össze a darált pulykát a zsemlemorzsával, a tojásokkal, szójaszósszal, fűszerekkel, sóval.
- Magas falú fazékban hevítsetek pár kanálnyi Floriol Kevert Olívaolajat, majd adjátok hozzá a hagymát, fokhagymát. Amint összeesik, szedjétek ki a harmadát. Keverjétek a kiszedett harmadot is darált húshoz!
- Formázzatok 5-6 cm átmérőjű gombócokat a húsos masszából, tegyétek sütőpapírral bélelt tepsire, majd be az előmelegített sütőbe. 25-30 perc alatt süssétek készre.
- Hevítsétek fel újra a fazékban a hagymát, fokhagymát, majd tegyétek hozzá a zöldborsót. Mielőtt elkezdene pirulni, öntsétek fel a kókusztejjel. Forraljátok össze, majd fedő alatt főzzétek puhára 10 perc alatt. Ha a borsó puha, szedjétek ki a felét a fazékból. A maradékot botmixerrel pürésítsétek egészen finomra.
- Tegyétek vissza a kiszedett felét, sózzátok, majd forraljátok újra. Ha szükséges, gyakori kavargatás mellett sűrítsétek tovább.
- Tálaljátok a forró fasírtokat a borsófőzelékkel és friss petrezselyemmel.
Tippek
- Forgassátok zsemlemorzsába a kész húsgombócokat mielőtt megsütitek!
- Friss mentával is nagyon finom.
- A borsó mellé keverhettek zellert vagy spenótot is!
Allergének
- glutén
- tojás
- szója