Borsófőzelék pulykafasírttal
Borsófőzelék pulykafasírttal
Hozzávalók
  • 500 g darált pulyka hús
  • 100 g zsemlemorzsa
  • 2 db tojás
  • 1 ek szójaszósz
  • só, bors
 
  • 3-4 ek Floriol Kevert Olívaolaj
  • 3 kis fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kg zöldborsó
  • 400 g kókusztej
  • friss petrezselyem

Borsófőzelék pulykafasírttal

Kalória: ~ 775 kcal

Nincs is jobb a zsenge zöldborsófőzeléknél, hozzá pedig most egy könnyű pulykafasírtot javaslunk!

Elkészítés

  1. Melegítsétek elő a sütőt 190 º-ra.
  2. Keverjétek össze a darált pulykát a zsemlemorzsával, a tojásokkal, szójaszósszal, fűszerekkel, sóval.
  3. Magas falú fazékban hevítsetek pár kanálnyi Floriol Kevert Olívaolajat, majd adjátok hozzá a hagymát, fokhagymát. Amint összeesik, szedjétek ki a harmadát. Keverjétek a kiszedett harmadot is darált húshoz!
  4. Formázzatok 5-6 cm átmérőjű gombócokat a húsos masszából, tegyétek sütőpapírral bélelt tepsire, majd be az előmelegített sütőbe. 25-30 perc alatt süssétek készre.
  5. Hevítsétek fel újra a fazékban a hagymát, fokhagymát, majd tegyétek hozzá a zöldborsót. Mielőtt elkezdene pirulni, öntsétek fel a kókusztejjel. Forraljátok össze, majd fedő alatt főzzétek puhára 10 perc alatt. Ha a borsó puha, szedjétek ki a felét a fazékból. A maradékot botmixerrel pürésítsétek egészen finomra.
  6. Tegyétek vissza a kiszedett felét, sózzátok, majd forraljátok újra. Ha szükséges, gyakori kavargatás mellett sűrítsétek tovább.
  7. Tálaljátok a forró fasírtokat a borsófőzelékkel és friss petrezselyemmel.

Tippek

  • Forgassátok zsemlemorzsába a kész húsgombócokat mielőtt megsütitek!
  • Friss mentával is nagyon finom.
  • A borsó mellé keverhettek zellert vagy spenótot is!

Allergének

  • glutén
  • tojás
  • szója
További receptjeink
Csicseriborsós céklasaláta juhtúróval
Köményes burgonyakrémleves burgonyachipsszel
Tejcsokis-diós fánk
Angol reggeli
Pirított kel csicseriborsóval és aszalt paradicsommal
Grillezett zöldségek mentaszósszal
Ratatouille
Steak, balzsamecetes sült kelbimbóval
Pestós lazac fehérbab gratinnal
Achar csirke curry vadrizzsel
Boeuf Bourguignon
Currys halleves
Zöldfűszeres sajtkrémmel töltött pulykamell céklás tojássalátával
Keleti marhasaláta
Chorizós-krumplis taco
Szilvás-csokis torta
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.