https://www.traditionrolex.com/1

Borsófőzelék pulykafasírttal
Borsófőzelék pulykafasírttal
Borsófőzelék pulykafasírttal
Hozzávalók
  • 500 g darált pulyka hús
  • 100 g zsemlemorzsa
  • 2 db tojás
  • 1 ek szójaszósz
  • só, bors
 
  • 3-4 ek Floriol Kevert Olívaolaj
  • 3 kis fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kg zöldborsó
  • 400 g kókusztej
  • friss petrezselyem

Borsófőzelék pulykafasírttal

Kalória: ~ 775 kcal

Nincs is jobb a zsenge zöldborsófőzeléknél, hozzá pedig most egy könnyű pulykafasírtot javaslunk!

Elkészítés

  1. Melegítsétek elő a sütőt 190 º-ra.
  2. Keverjétek össze a darált pulykát a zsemlemorzsával, a tojásokkal, szójaszósszal, fűszerekkel, sóval.
  3. Magas falú fazékban hevítsetek pár kanálnyi Floriol Kevert Olívaolajat, majd adjátok hozzá a hagymát, fokhagymát. Amint összeesik, szedjétek ki a harmadát. Keverjétek a kiszedett harmadot is darált húshoz!
  4. Formázzatok 5-6 cm átmérőjű gombócokat a húsos masszából, tegyétek sütőpapírral bélelt tepsire, majd be az előmelegített sütőbe. 25-30 perc alatt süssétek készre.
  5. Hevítsétek fel újra a fazékban a hagymát, fokhagymát, majd tegyétek hozzá a zöldborsót. Mielőtt elkezdene pirulni, öntsétek fel a kókusztejjel. Forraljátok össze, majd fedő alatt főzzétek puhára 10 perc alatt. Ha a borsó puha, szedjétek ki a felét a fazékból. A maradékot botmixerrel pürésítsétek egészen finomra.
  6. Tegyétek vissza a kiszedett felét, sózzátok, majd forraljátok újra. Ha szükséges, gyakori kavargatás mellett sűrítsétek tovább.
  7. Tálaljátok a forró fasírtokat a borsófőzelékkel és friss petrezselyemmel.

Tippek

  • Forgassátok zsemlemorzsába a kész húsgombócokat mielőtt megsütitek!
  • Friss mentával is nagyon finom.
  • A borsó mellé keverhettek zellert vagy spenótot is!

Allergének

  • glutén
  • tojás
  • szója
További receptjeink
Mapo Tofu
Brokkoli rizottó
Diós-Csokis keksz
Gyömbéres keksz
Házi BBQ szósz
Füstölt tofu sült répával és kuszkusszal
Thai tök curry köményes rizzsel
Tonhal caprese
Epres tejpite
Epres banánkenyér
Rizstészta tofuval és gombával
Sült tök és patisszonsaláta quinoával
Lazac mazsolás rizzsel és citromszósszal
Fetasajtos-spenótos kölespite
Házi granola szelet
Meggyes-mandulás krémleves
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1