https://www.traditionrolex.com/1

Diós-spenótos galette
Diós-spenótos galette
Diós-spenótos galette
Hozzávalók

A tésztához:

A diós-spenótos töltelékhez:

  • 2 ek Floriol Cardio étolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 3 (+1) tojás
  • 100 g dió
  • 240 g juhtúró
  • 6 szál újhagyma
  • 4-6 db koktélparadicsom
  • só, bors

Diós-spenótos galette

Kalória: ~ 533 kcal

Finom, őszies, krémes és ropogós galette, amit pikk-pakk összedobhattok a családnak.

Elkészítés

  1. Konyhai robotgépben gyúrjatok pitetésztát a kétféle lisztből, a csipet sóból, a Floriol Cardio étolajból és a vízből. Ha összeállt, tegyétek gyúródeszkára és dolgozzátok át addig, míg könnyen formázható, egynemű tésztát kaptok. Ha szükséges, adjatok még hozzá kevés vizet! Csomagoljátok be a tésztát folpackba, és tegyétek a hűtőszekrénybe fél órára.
  2. Magas falú serpenyőben hevítsetek pár kanálnyi Floriol Cardio étolajat. Adjátok hozzá a megmosott, leszárított spenótot, feldarabolt fokhagymát, a dió felét, az újhagyma kétharmadát. Ha a fokhagyma elkezd pirulni, öntsétek hozzá a tejszínt. Sűrítsétek be a felére a mártást, majd vegyétek le a tűzről.
  3. Melegítsétek elő a sütőt 180 ºC-ra.
  4. Várjátok meg, amíg kicsit hűl a mártás, majd egyenként adagoljátok a diós-spenótos szószhoz a 3 tojást, közben keverjétek el rögtön, hogy ne csapódjon ki a fehérje. Adjátok a rögös juhtúrót is a töltelékhez.
  5. Vegyétek ki a hűtőből a tésztát, majd belisztezett felületen, sodrófával nyújtsátok 3-4 mm vékonyra, nagyjából kör alakúra. Egy tányérral, vagy más kör formával jelöljétek meg a tészta közepét, ahova a tölteléket pakoljátok, körülötte enyhén metsszétek be a tésztát sugárirányban, hogy fel tudjátok majd hajtani.
  6. Helyezzétek a tölteléket a tészta közepére. Adjátok hozzá a maradék diót, újhagymát, félbevágott koktélparadicsomokat. Hajtsátok vissza a töltelékre a lelógó tésztát, enyhén tapasszátok össze a széleket, majd kenjétek le kevés vízzel elkevert tojással.
  7. Tegyétek az előmelegített sütőbe, és 35-40 perc alatt süssétek készre.
  8. Tálaljátok forrón!

Tippek

  • Dió helyett használhattok más magokat is, például fenyőmagot.
  • Hidegen is nagyon finom!
  • Juhtúró helyett kéksajttal is elkészíthetitek.

Allergének

  • tojás
  • laktóz
  • glutén
  • diófélék
További receptjeink
Zöldséges muhammara papadammal
Csirke mákos bundában hajdinával és salátával
Parmezánbundás borjúszelet újhagymás krumplisalátával
Pikáns mézes-mustáros öntet
Fahéjas-mandulás olívaolaj-torta
Meggy sorbet pisztáciás keksszel
Miso leves
Thai tök curry köményes rizzsel
Gombás-fenyőmagos vadrizs saláta
Cukkini lasagne
Csicseriborsós édesburgonya főzelék hurkával
Fehérbab saláta ricottával és céklasteakkel
Medvehagymás muffin tükörtojással és pirított sonkával
Új!
Házi Worcestershire-szósz
Sült barack vaníliafagyival
Húsgolyók édeskömény salátával
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1