Körtés-gyömbéres marha szezámmaggal
Körtés-gyömbéres marha szezámmaggal
Hozzávalók
  • 2 db körte lereszelve
  • 4-5 centis darab gyömbér lereszelve
  • 3 gerezd fokhagyma lereszelve
  • 2 ek szójaszósz
  • 1 ek szezámolaj
  • 40 dkg marha szegy vagy fartő
  • 3 ek Floriol Cardio étolaj
  • 1,5 db lime leve
  • 3-4 db újhagyma
  • 2 ek szezámmag

Körtés-gyömbéres marha szezámmaggal

Kalória: ~ 560 Kcal kcal

Kipróbálnál valami egzotikusat? A gyömbéres körtés marhával nem lehet mellé nyúlni: akár vendégségre is tökéletes.

Elkészítés

  1. Szeljük minél vékonyabb csíkokra a szárazabb marhahúst.
  2. Nagy keverőedényben forgassuk össze lereszelt körtét, gyömbért, fokhagymát a szójaszósszal és a szezámolajjal. Facsarjuk hozzá egy lime levét, majd keverjük hozzá a vékonyra szelt marhahúst, hogy mindenhol egyenletesen ellepje. Hagyjuk bepácolva pihenni a hűtőszekrényben legalább 3 órán keresztül.
  3. Magas falú edényben hevítsünk egy kanálnyi Floriol Cardio étolajat. Ha elég forró, keverjük hozzá a rizst, sózzuk finoman, majd gyakran keverve hagyjuk üvegesedni kicsit. Öntsük fel 1,6-szoros mennyiségű forrásban lévő vízzel, fedjük le, és vegyük vissza a hőfokot a legalacsonyabb fokozatra. 15-20 perc alatt főzzük készre.
  4. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk kevés Floriol Cardio étolajat.
  5. Vegyük ki a hússzeleteket a pácból és kicsit nyomkodjuk ki a levét. Helyezzük a forró serpenyőbe, és pár perc alatt pirítsuk át nagy lángon. Végül adjuk a maradék pácot is a húshoz, és sűrítsük be kicsit.
  6. Sózzuk kedvünk szerint, majd tálaljuk forrón a rizzsel és vékonyra szelt újhagymával. Szórjunk rá ropogós szezámmagot is!

Tippek 

  • Óvatosan sózzuk a húst, a szójaszósz elég sós önmagában is!
  • Akár egész éjjelre hagyhatjuk a húst a pácban pihenni.
  • Friss chilivel igazán pikánssá tehetjük!

Allergének

  • szója
  • szezámmag
További receptjeink
Zöldséges muhammara papadammal
Tőkehal krémsajtos spenóttal
Csirkemell pirított mandulával és sült zöldségekkel
Konfitált lazac parmezános karfiolkrémmel
Zöldfűszeres sajtkrémmel töltött pulykamell céklás tojássalátával
Gyömbéres keksz
Sült karfiol bulgurral és gránátalmával
Ötfűszeres hokkaido tökkrémleves pirított bulgurral
Almás édes chili szósz
Csirke yakitori szezámos uborkasalátával
Nyári bableves bulgurral
Grillezett zöldségek mentaszósszal
Sült tök és patisszonsaláta quinoával
Borsófőzelék pulykafasírttal
Parmezánbundás borjúszelet újhagymás krumplisalátával
Gomba shakshuka
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.