Körtés-gyömbéres marha szezámmaggal
Körtés-gyömbéres marha szezámmaggal
Hozzávalók
  • 2 db körte lereszelve
  • 4-5 centis darab gyömbér lereszelve
  • 3 gerezd fokhagyma lereszelve
  • 2 ek szójaszósz
  • 1 ek szezámolaj
  • 40 dkg marha szegy vagy fartő
  • 3 ek Floriol Cardio étolaj
  • 1,5 db lime leve
  • 3-4 db újhagyma
  • 2 ek szezámmag

Körtés-gyömbéres marha szezámmaggal

Kalória: ~ 560 Kcal kcal

Kipróbálnál valami egzotikusat? A gyömbéres körtés marhával nem lehet mellé nyúlni: akár vendégségre is tökéletes.

Elkészítés

  1. Szeljük minél vékonyabb csíkokra a szárazabb marhahúst.
  2. Nagy keverőedényben forgassuk össze lereszelt körtét, gyömbért, fokhagymát a szójaszósszal és a szezámolajjal. Facsarjuk hozzá egy lime levét, majd keverjük hozzá a vékonyra szelt marhahúst, hogy mindenhol egyenletesen ellepje. Hagyjuk bepácolva pihenni a hűtőszekrényben legalább 3 órán keresztül.
  3. Magas falú edényben hevítsünk egy kanálnyi Floriol Cardio étolajat. Ha elég forró, keverjük hozzá a rizst, sózzuk finoman, majd gyakran keverve hagyjuk üvegesedni kicsit. Öntsük fel 1,6-szoros mennyiségű forrásban lévő vízzel, fedjük le, és vegyük vissza a hőfokot a legalacsonyabb fokozatra. 15-20 perc alatt főzzük készre.
  4. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk kevés Floriol Cardio étolajat.
  5. Vegyük ki a hússzeleteket a pácból és kicsit nyomkodjuk ki a levét. Helyezzük a forró serpenyőbe, és pár perc alatt pirítsuk át nagy lángon. Végül adjuk a maradék pácot is a húshoz, és sűrítsük be kicsit.
  6. Sózzuk kedvünk szerint, majd tálaljuk forrón a rizzsel és vékonyra szelt újhagymával. Szórjunk rá ropogós szezámmagot is!

Tippek 

  • Óvatosan sózzuk a húst, a szójaszósz elég sós önmagában is!
  • Akár egész éjjelre hagyhatjuk a húst a pácban pihenni.
  • Friss chilivel igazán pikánssá tehetjük!

Allergének

  • szója
  • szezámmag
További receptjeink
Ricottás rakott zöldbabos lasagne
Bazsalikomos cukkinikrémleves cseresznyével
Olívaolajos málnás piskótatorta
Olasz (húsvéti) pite sonkával
Cukkinis-rozmaringos farinata
Áfonyás-ricottás tepsis süti
Káposztás fasírtgolyók
Sült kecskesajtos spárgasaláta
Zöldséges muhammara papadammal
A házi chips titkai
Steak, balzsamecetes sült kelbimbóval
Rizstészta tofuval és gombával
Lazac szőlőchutneyval
Pestos-zöldborsós tésztasaláta
Meggyes-mandulás krémleves
Rozmaringos fehérbab-krém
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.