Körtés-gyömbéres marha szezámmaggal
Hozzávalók
- 2 db körte lereszelve
- 4-5 centis darab gyömbér lereszelve
- 3 gerezd fokhagyma lereszelve
- 2 ek szójaszósz
- 1 ek szezámolaj
- 40 dkg marha szegy vagy fartő
- 3 ek Floriol Cardio étolaj
- 1,5 db lime leve
- 3-4 db újhagyma
- 2 ek szezámmag
- só
Körtés-gyömbéres marha szezámmaggal
Kalória: ~ 560 Kcal kcal
Kipróbálnál valami egzotikusat? A gyömbéres körtés marhával nem lehet mellé nyúlni: akár vendégségre is tökéletes.
Elkészítés
- Szeljük minél vékonyabb csíkokra a szárazabb marhahúst.
- Nagy keverőedényben forgassuk össze lereszelt körtét, gyömbért, fokhagymát a szójaszósszal és a szezámolajjal. Facsarjuk hozzá egy lime levét, majd keverjük hozzá a vékonyra szelt marhahúst, hogy mindenhol egyenletesen ellepje. Hagyjuk bepácolva pihenni a hűtőszekrényben legalább 3 órán keresztül.
- Magas falú edényben hevítsünk egy kanálnyi Floriol Cardio étolajat. Ha elég forró, keverjük hozzá a rizst, sózzuk finoman, majd gyakran keverve hagyjuk üvegesedni kicsit. Öntsük fel 1,6-szoros mennyiségű forrásban lévő vízzel, fedjük le, és vegyük vissza a hőfokot a legalacsonyabb fokozatra. 15-20 perc alatt főzzük készre.
- Nagy teflonserpenyőben hevítsünk kevés Floriol Cardio étolajat.
- Vegyük ki a hússzeleteket a pácból és kicsit nyomkodjuk ki a levét. Helyezzük a forró serpenyőbe, és pár perc alatt pirítsuk át nagy lángon. Végül adjuk a maradék pácot is a húshoz, és sűrítsük be kicsit.
- Sózzuk kedvünk szerint, majd tálaljuk forrón a rizzsel és vékonyra szelt újhagymával. Szórjunk rá ropogós szezámmagot is!
Tippek
- Óvatosan sózzuk a húst, a szójaszósz elég sós önmagában is!
- Akár egész éjjelre hagyhatjuk a húst a pácban pihenni.
- Friss chilivel igazán pikánssá tehetjük!
Allergének
- szója
- szezámmag