Fokhagymás szardínia mángoldos krumplisalátával
Fokhagymás szardínia mángoldos krumplisalátával
Hozzávalók
  • 80 dkg krumpli
  • 1 csokor mángold
  • 4 ek Floriol Omega 3&6 étolaj
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2-3 db peperoncino paprika
  • 40 dkg tisztított szardínia
  • 1 citrom leve
  • só, bors

Fokhagymás szardínia mángoldos krumplisalátával

A szardínia grillezve, citrommal és nagyszemű sóval a mediterrán konyha egyik alap étele. Könnyed nyári vacsorákhoz tökéletes választás!

Elkészítés

  1. Pucoljuk meg a krumplit, kockázzuk fel, majd főzzük puhára 30 perc alatt, bőséges mennyiségű enyhén sózott vízben. Szűrjük és csepegtessük le.
  2. Hevítsünk nagy teflonserpenyőben 2 kanálnyi Floriol Omega 3&6 étolajat. Ha elég forró, helyezzük bele a szardíniákat és a kis chiliket is. Süssük 2-3 percig, majd óvatosan, hogy ne essen szét a hal, forgassunk rajtuk egyet. Ekkor hintsük meg a fokhagymával is. Süssük addig, amíg szépen megpirul.
  3. Vágjuk fel 4-5 centis darabokra a megtisztított mángoldot.
  4. Hevítsünk Floriol Omega 3&6 étolajat egy másik serpenyőben. Futtassuk meg benne a feldarabolt mángoldot, hogy összeessen, majd a korábban megfőzött lecsepegtetett krumplit is.
  5. Süssük együtt 5-6 percig, majd tálaljuk forrón, a hallal együtt. Tálaláskor facsarjuk rá fél citrom levét, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Allergének

  • hal

 

Tippek

  • Inkább rázogassuk a szardíniás serpenyőt, vigyázzunk, hogy ne essen szét a hal.
  • Annyi halat tegyünk egyszerre a serpenyőbe, amennyi kényelmesen elfér. , mert ha egymáshoz érnek összeragadna és lejön a bőrük.
  • Mángold helyett használhatunk római salátát is.
További receptjeink
Epres banánkenyér
Szilva chutney
Francia hagymaleves
Grillezett csirkeszárny petrezselymes olajbogyó salátával
Mákos barchesz
Csirkemell pirított mandulával és sült zöldségekkel
Zöldséges taco
Csicseriborsós édesburgonya főzelék hurkával
Tojásos nokedli paradicsomsalátával
Vegán töltött káposzta
Rostoncsirke mangónézes gőzbuciban
Chorizós-krumplis taco
Fügelekváros muffin
Spárgás csigatészta
Sült tök és patisszonsaláta quinoával
Pikáns mézes-mustáros öntet
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.