Fokhagymás szardínia mángoldos krumplisalátával
Fokhagymás szardínia mángoldos krumplisalátával
Hozzávalók
  • 80 dkg krumpli
  • 1 csokor mángold
  • 4 ek Floriol Omega 3&6 étolaj
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2-3 db peperoncino paprika
  • 40 dkg tisztított szardínia
  • 1 citrom leve
  • só, bors

Fokhagymás szardínia mángoldos krumplisalátával

A szardínia grillezve, citrommal és nagyszemű sóval a mediterrán konyha egyik alap étele. Könnyed nyári vacsorákhoz tökéletes választás!

Elkészítés

  1. Pucoljuk meg a krumplit, kockázzuk fel, majd főzzük puhára 30 perc alatt, bőséges mennyiségű enyhén sózott vízben. Szűrjük és csepegtessük le.
  2. Hevítsünk nagy teflonserpenyőben 2 kanálnyi Floriol Omega 3&6 étolajat. Ha elég forró, helyezzük bele a szardíniákat és a kis chiliket is. Süssük 2-3 percig, majd óvatosan, hogy ne essen szét a hal, forgassunk rajtuk egyet. Ekkor hintsük meg a fokhagymával is. Süssük addig, amíg szépen megpirul.
  3. Vágjuk fel 4-5 centis darabokra a megtisztított mángoldot.
  4. Hevítsünk Floriol Omega 3&6 étolajat egy másik serpenyőben. Futtassuk meg benne a feldarabolt mángoldot, hogy összeessen, majd a korábban megfőzött lecsepegtetett krumplit is.
  5. Süssük együtt 5-6 percig, majd tálaljuk forrón, a hallal együtt. Tálaláskor facsarjuk rá fél citrom levét, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Allergének

  • hal

 

Tippek

  • Inkább rázogassuk a szardíniás serpenyőt, vigyázzunk, hogy ne essen szét a hal.
  • Annyi halat tegyünk egyszerre a serpenyőbe, amennyi kényelmesen elfér. , mert ha egymáshoz érnek összeragadna és lejön a bőrük.
  • Mángold helyett használhatunk római salátát is.