Fokhagymás szardínia mángoldos krumplisalátával
Hozzávalók
- 80 dkg krumpli
- 1 csokor mángold
- 4 ek Floriol Omega 3&6 étolaj
- 6 gerezd fokhagyma
- 2-3 db peperoncino paprika
- 40 dkg tisztított szardínia
- 1 citrom leve
- só, bors
Fokhagymás szardínia mángoldos krumplisalátával
A szardínia grillezve, citrommal és nagyszemű sóval a mediterrán konyha egyik alap étele. Könnyed nyári vacsorákhoz tökéletes választás!
Elkészítés
- Pucoljuk meg a krumplit, kockázzuk fel, majd főzzük puhára 30 perc alatt, bőséges mennyiségű enyhén sózott vízben. Szűrjük és csepegtessük le.
- Hevítsünk nagy teflonserpenyőben 2 kanálnyi Floriol Omega 3&6 étolajat. Ha elég forró, helyezzük bele a szardíniákat és a kis chiliket is. Süssük 2-3 percig, majd óvatosan, hogy ne essen szét a hal, forgassunk rajtuk egyet. Ekkor hintsük meg a fokhagymával is. Süssük addig, amíg szépen megpirul.
- Vágjuk fel 4-5 centis darabokra a megtisztított mángoldot.
- Hevítsünk Floriol Omega 3&6 étolajat egy másik serpenyőben. Futtassuk meg benne a feldarabolt mángoldot, hogy összeessen, majd a korábban megfőzött lecsepegtetett krumplit is.
- Süssük együtt 5-6 percig, majd tálaljuk forrón, a hallal együtt. Tálaláskor facsarjuk rá fél citrom levét, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Allergének
- hal
Tippek
- Inkább rázogassuk a szardíniás serpenyőt, vigyázzunk, hogy ne essen szét a hal.
- Annyi halat tegyünk egyszerre a serpenyőbe, amennyi kényelmesen elfér. , mert ha egymáshoz érnek összeragadna és lejön a bőrük.
- Mángold helyett használhatunk római salátát is.