Füstölt tofu sült répával és kuszkusszal
Hozzávalók
- 2 nagy sárgarépa
- 200 g füstölt tofu
- 1 gerezd fokhagyma
- 50 g bébispenót
- fél póréhagyma
- 1 marék fekete kimagozott olíva
- 2 ek Florio Cardio étolaj
- 100 g kuszkusz
- 2 kk zathar, vagy más közel keleti fűszerkeverék
- fél citrom leve
- só, bors
- friss koriander vagy petrezselyem a tálaláshoz
Füstölt tofu sült répával és kuszkusszal
Kalória: ~ 335 Kcal kcal
Kell egy kis lazítás a gyomrunknak is a karácsonyi menüsor után. Habár ez az étel húsmentes, mégis laktató és ízekben gazdag.
Elkészítés
- A kuszkuszt tegyünk magas falú edénybe, annyi forrásban lévő vízzel, hogy bőven ellepje. Sózzuk finoman, facsarjuk hozzá a fél citrom levét, majd fedjük le és hagyjuk készre puhulni 10-15 perc alatt.
- Nagy teflonserpenyőben hevítsünk pár kanálnyi Floriol Cardio étolajat. Pár perc alatt pirítsuk át benne a felkockázott tofut, majd vegyük ki a serpenyőből és tegyük félre.
- A visszamaradt olajban futtassuk meg a vékonyra szelt fokhagymát és póréhagymát, majd adjuk hozzá az olívát is.
- Zöldséghámozóval pucoljuk meg a sárgarépát, majd hámozzuk tovább, hogy vékony csíkokat kapjunk. Tegyük a póréhagymához, és gyakran keverve süssük nagy lángon, amíg szinte kicsit odakap.
- Keverjük hozzá a zathart, majd a megmosott és leszárított spenótot, végül forgassuk hozzá újra a tofut. Sózzuk ízlés szerint.
- Tálaljuk forrón a kuszkusszal és friss korianderrel.
Tippek
- A kuszkuszba tehetünk mazsolát vagy köménymagot is, ha még különlegesebb ételre vágyunk.
- Tálalhatjuk joghurttal.
- Tofu helyett használhatunk cukkinit, vagy gombát is.
Allergének
- szója
- glutén