Füstölt tofu sült répával és kuszkusszal
Füstölt tofu sült répával és kuszkusszal
Hozzávalók
  • 2 nagy sárgarépa
  • 200 g füstölt tofu
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 50 g bébispenót
  • fél póréhagyma
  • 1 marék fekete kimagozott olíva
  • 2 ek Florio Cardio étolaj
  • 100 g kuszkusz
  • 2 kk zathar, vagy más közel keleti fűszerkeverék
  • fél citrom leve
  • só, bors
  • friss koriander vagy petrezselyem a tálaláshoz

Füstölt tofu sült répával és kuszkusszal

Kalória: ~ 335 Kcal kcal

Kell egy kis lazítás a gyomrunknak is a karácsonyi menüsor után. Habár ez az étel húsmentes, mégis laktató és ízekben gazdag.

Elkészítés

  1. A kuszkuszt tegyünk magas falú edénybe, annyi forrásban lévő vízzel, hogy bőven ellepje. Sózzuk finoman, facsarjuk hozzá a fél citrom levét, majd fedjük le és hagyjuk készre puhulni 10-15 perc alatt.
  2. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk pár kanálnyi Floriol Cardio étolajat. Pár perc alatt pirítsuk át benne a felkockázott tofut, majd vegyük ki a serpenyőből és tegyük félre.
  3. A visszamaradt olajban futtassuk meg a vékonyra szelt fokhagymát és póréhagymát, majd adjuk hozzá az olívát is.
  4. Zöldséghámozóval pucoljuk meg a sárgarépát, majd hámozzuk tovább, hogy vékony csíkokat kapjunk. Tegyük a póréhagymához, és gyakran keverve süssük nagy lángon, amíg szinte kicsit odakap.
  5. Keverjük hozzá a zathart, majd a megmosott és leszárított spenótot, végül forgassuk hozzá újra a tofut. Sózzuk ízlés szerint.
  6. Tálaljuk forrón a kuszkusszal és friss korianderrel.

Tippek

  • A kuszkuszba tehetünk mazsolát vagy köménymagot is, ha még különlegesebb ételre vágyunk.
  • Tálalhatjuk joghurttal.
  • Tofu helyett használhatunk cukkinit, vagy gombát is.

Allergének

  • szója
  • glutén