Spenótos polenta juhtúróval
			Hozzávalók
					- 200 g kukoricadara
- 500 ml tej
- 500 ml zöldség alaplé (vagy víz)
- 40 g parmezán
- 3 ek Floriol Salads
- só, bors
- 3 ek Floriol Cooking
- 4 fej lilahagyma
- 300 g spenót
- 4 ek Floriol Salads
- 200 g juhtúró
Spenótos polenta juhtúróval
Kalória: 615 kcal
Krémes polenta ízes juhtúróval. Csodás októberi kombináció, amit a parmezán és a spenótos lilahagyma tesz igazán különlegessé.
Elkészítés
- Keverjétek el a kukoricadarát a tejjel és a zöldségalaplével, majd forraljátok fel. Főzzétek gyakran keverve, alacsony lángon 20 percig, amíg besűrűsödik. Sózzátok ízlés szerint!
- Adjátok hozzá a lereszelt parmezánt, majd keverjétek hozzá a Floriol Salads olívaolajat is. Öntsétek 2-3 cm vastagon egy folpackkal bélelt tepsibe, majd hagyjátok kihűlni.
- Hevítsetek nagy serpenyőben Floriol Cooking olajat. Adjátok hozzá a vékony szeletekre vágott lilahagymát, majd sűrűn keverve pirítsátok le 10-15 perc alatt, amíg karamellizálódik. Fonnyasszátok meg a lilahagymán a megmosott, leszárított spenótot, majd hintsétek meg egy csipet sóval és tegyétek félre.
- Ha megdermedt a polenta, nagy pogácsaszaggatóval formázzatok belőle korongokat.
- Hevítsetek újra Floriol Cooking olajat, majd, ha elég forró, tegyétek bele a polenta korongokat. Pirítsátok meg mindkét oldalát közepes lángon 3-5 perc alatt, amíg aranybarna lesz.
- Tálaljátok a pirult polentát a lilahagymás spenóttal. Morzsoljatok rá tört juhtúrót és végül locsoljátok meg Floriol Salads olívaolajjal.
Tippek
- Keverjetek a lilahagymához kanálnyi barna cukrot, gyorsabban fog karamellizálódni.
- Óvatosan sózzátok, mert a juhtúró igen sós!
- Rozmaringgal, kakukkfűvel ízesíthetitek a polentát.
Allergének
- Laktóz


















