Spenótos polenta juhtúróval
Spenótos polenta juhtúróval
Hozzávalók
  • 200 g kukoricadara 
  • 500 ml tej 
  • 500 ml zöldség alaplé (vagy víz) 
  • 40 g parmezán 
  • 3 ek Floriol Salads 
  • só, bors 

 

 

  • 4 ek Floriol Salads 
  • 200 g juhtúró 

Spenótos polenta juhtúróval

Kalória: 615 kcal

Krémes polenta ízes juhtúróval. Csodás októberi kombináció, amit a parmezán és a spenótos lilahagyma tesz igazán különlegessé. 

Elkészítés

  1. Keverjétek el a kukoricadarát a tejjel és a zöldségalaplével, majd forraljátok fel. Főzzétek gyakran keverve, alacsony lángon 20 percig, amíg besűrűsödik. Sózzátok ízlés szerint! 
  2. Adjátok hozzá a lereszelt parmezánt, majd keverjétek hozzá a Floriol Salads olívaolajat is. Öntsétek 2-3 cm vastagon egy folpackkal bélelt tepsibe, majd hagyjátok kihűlni. 
  3. Hevítsetek nagy serpenyőben Floriol Cooking olajat. Adjátok hozzá a vékony szeletekre vágott lilahagymát, majd sűrűn keverve pirítsátok le 10-15 perc alatt, amíg karamellizálódik. Fonnyasszátok meg a lilahagymán a megmosott, leszárított spenótot, majd hintsétek meg egy csipet sóval és tegyétek félre. 
  4. Ha megdermedt a polenta, nagy pogácsaszaggatóval formázzatok belőle korongokat.  
  5. Hevítsetek újra Floriol Cooking olajat, majd, ha elég forró, tegyétek bele a polenta korongokat. Pirítsátok meg mindkét oldalát közepes lángon 3-5 perc alatt, amíg aranybarna lesz. 
  6. Tálaljátok a pirult polentát a lilahagymás spenóttal. Morzsoljatok rá tört juhtúrót és végül locsoljátok meg Floriol Salads olívaolajjal. 


Tippek

  • Keverjetek a lilahagymához kanálnyi barna cukrot, gyorsabban fog karamellizálódni. 
  • Óvatosan sózzátok, mert a juhtúró igen sós! 
  • Rozmaringgal, kakukkfűvel ízesíthetitek a polentát. 



Allergének

  • Laktóz




További receptjeink
Lencsés kuszkusszal töltött kápia paprika
Olajban fagyasztott fűszerek
Kókusztejes vajbabfőzelék
Füstölt lazacos-kaviáros mini blini
A házi chips titkai
Tonhal caprese
Fokhagymás szardínia mángoldos krumplisalátával
Lazac steak cukkini spagettivel
Chorizos csicseriborsó
Cézár öntet
Tavaszi hosszan sült csirke posírozott tojással
Marhahúsos sütőtöksaláta
Miso leves
Körtés-gyömbéres marha szezámmaggal
Káposztás fasírtgolyók
Gombás lasagne
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.