Mapo Tofu
Mapo Tofu
Hozzávalók

A mapo tofuhoz:

  • 60 dkg darált marhahús
  • 3 ek Floriol BALANCE étolaj
  • 3-4 cm gyömbér
  • 4 fokhagyma
  • 3 ek szecsuáni bors
  • 3-5 arbol chili
  • 300 g tofu
  • 2 ek erjesztett babpaszta
  • 1 ek keményítő
  • 3 ek rizsecet
  • 3 ek rizsbor
  • 3 ek szójaszósz
  • 4 szál újhagyma

 

A körethez:

Mapo Tofu

Kalória: ~ 770 kcal

A mapo tofu biztosan átmelegít a hideg téli napokon! Gazdag szaftját a tüzes szecsuáni ízvilág határozza meg, illetve a hús és a tofu teszi kifejezetten laktatóvá!

Elkészítés

  1. Törjétek össze mozsárban a szecsuáni borsot.
  2. Főzzétek meg a rizst: magas falú fazékban, kevés Floriol BALANCE étolajon futtassátok meg a rizst. Enyhén sózzátok meg, majd öntsétek fel 1,6-szoros mennyiségű forrásban lévő vízzel. Ezután fedjétek le, tegyétek a legalacsonyabb fokozatra, majd 20 perc alatt főzzétek készre.
  3. Futtassátok meg egy nagy serpenyőben a szecsuáni borsot és az apróra vágott, kimagozott arbol chilit. Adjátok hozzá a darált húst, és pirítsátok át. Közben keverjétek hozzá a lereszelt gyömbért és a reszelt fokhagymát.
  4. 2-3 perc sütés után keverjétek hozzá a 2 cm-esre darabolt tofut, majd a babpasztát is. Gyakran rázogatva pirítsátok az ételt.
  5. Keverőedényben, 1 dl hideg vízzel keverjétek csomómentesre a keményítőt. Adjátok hozzá a szójaszószt, a rizsecetet és a rizsbort is. Öntsétek mindezt a serpenyőbe.
  6. További rázogatással süssétek készre kb. 2-4 perc alatt.
  7. Tálaljátok forrón a rizzsel és kevés vékonyra szelt újhagymával.

 

Tippek

  • Használhattok az ételhez kevésbé erős, szárított chilit is.
  • Szilárd selyemtofuval is elkészíthető a mapo tofu.
  • Frissen a legfinomabb!

Allergének

  • szója
További receptjeink
Málnás piskótatorta
Kovászos uborkakrémleves
Sütőtökös pogácsa
Zöldséges muhammara papadammal
Káposztás mazsolás curry papadammal
Finn lazacleves
Fekete kagyló spagettivel
Csirke yakitori szezámos uborkasalátával
Francia hagymaleves
Friss edamame saláta steakfalatokkal
Mini Margherita pizza
Sült ratatouille kecskesajttal
Padlizsános quinoasaláta pirított fenyőmaggal
Forró sajtmártás
Morzsázott hal citromos-kapros krumplisalátával
Sült kecskesajtos spárgasaláta
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.