Mapo Tofu
Hozzávalók
A mapo tofuhoz:
- 60 dkg darált marhahús
- 3 ek Floriol BALANCE étolaj
- 3-4 cm gyömbér
- 4 fokhagyma
- 3 ek szecsuáni bors
- 3-5 arbol chili
- 300 g tofu
- 2 ek erjesztett babpaszta
- 1 ek keményítő
- 3 ek rizsecet
- 3 ek rizsbor
- 3 ek szójaszósz
- 4 szál újhagyma
A körethez:
- 2 ek Floriol BALANCE étolaj
- 300 g rizs
- só
Mapo Tofu
Kalória: ~ 770 kcal
A mapo tofu biztosan átmelegít a hideg téli napokon! Gazdag szaftját a tüzes szecsuáni ízvilág határozza meg, illetve a hús és a tofu teszi kifejezetten laktatóvá!
Elkészítés
- Törjétek össze mozsárban a szecsuáni borsot.
- Főzzétek meg a rizst: magas falú fazékban, kevés Floriol BALANCE étolajon futtassátok meg a rizst. Enyhén sózzátok meg, majd öntsétek fel 1,6-szoros mennyiségű forrásban lévő vízzel. Ezután fedjétek le, tegyétek a legalacsonyabb fokozatra, majd 20 perc alatt főzzétek készre.
- Futtassátok meg egy nagy serpenyőben a szecsuáni borsot és az apróra vágott, kimagozott arbol chilit. Adjátok hozzá a darált húst, és pirítsátok át. Közben keverjétek hozzá a lereszelt gyömbért és a reszelt fokhagymát.
- 2-3 perc sütés után keverjétek hozzá a 2 cm-esre darabolt tofut, majd a babpasztát is. Gyakran rázogatva pirítsátok az ételt.
- Keverőedényben, 1 dl hideg vízzel keverjétek csomómentesre a keményítőt. Adjátok hozzá a szójaszószt, a rizsecetet és a rizsbort is. Öntsétek mindezt a serpenyőbe.
- További rázogatással süssétek készre kb. 2-4 perc alatt.
- Tálaljátok forrón a rizzsel és kevés vékonyra szelt újhagymával.
Tippek
- Használhattok az ételhez kevésbé erős, szárított chilit is.
- Szilárd selyemtofuval is elkészíthető a mapo tofu.
- Frissen a legfinomabb!
Allergének
- szója