Mapo Tofu
Mapo Tofu
Hozzávalók

A mapo tofuhoz:

  • 60 dkg darált marhahús
  • 3 ek Floriol BALANCE étolaj
  • 3-4 cm gyömbér
  • 4 fokhagyma
  • 3 ek szecsuáni bors
  • 3-5 arbol chili
  • 300 g tofu
  • 2 ek erjesztett babpaszta
  • 1 ek keményítő
  • 3 ek rizsecet
  • 3 ek rizsbor
  • 3 ek szójaszósz
  • 4 szál újhagyma

 

A körethez:

Mapo Tofu

Kalória: ~ 770 kcal

A mapo tofu biztosan átmelegít a hideg téli napokon! Gazdag szaftját a tüzes szecsuáni ízvilág határozza meg, illetve a hús és a tofu teszi kifejezetten laktatóvá!

Elkészítés

  1. Törjétek össze mozsárban a szecsuáni borsot.
  2. Főzzétek meg a rizst: magas falú fazékban, kevés Floriol BALANCE étolajon futtassátok meg a rizst. Enyhén sózzátok meg, majd öntsétek fel 1,6-szoros mennyiségű forrásban lévő vízzel. Ezután fedjétek le, tegyétek a legalacsonyabb fokozatra, majd 20 perc alatt főzzétek készre.
  3. Futtassátok meg egy nagy serpenyőben a szecsuáni borsot és az apróra vágott, kimagozott arbol chilit. Adjátok hozzá a darált húst, és pirítsátok át. Közben keverjétek hozzá a lereszelt gyömbért és a reszelt fokhagymát.
  4. 2-3 perc sütés után keverjétek hozzá a 2 cm-esre darabolt tofut, majd a babpasztát is. Gyakran rázogatva pirítsátok az ételt.
  5. Keverőedényben, 1 dl hideg vízzel keverjétek csomómentesre a keményítőt. Adjátok hozzá a szójaszószt, a rizsecetet és a rizsbort is. Öntsétek mindezt a serpenyőbe.
  6. További rázogatással süssétek készre kb. 2-4 perc alatt.
  7. Tálaljátok forrón a rizzsel és kevés vékonyra szelt újhagymával.

 

Tippek

  • Használhattok az ételhez kevésbé erős, szárított chilit is.
  • Szilárd selyemtofuval is elkészíthető a mapo tofu.
  • Frissen a legfinomabb!

Allergének

  • szója
További receptjeink
Házi granola szelet
Csicseriborsós édesburgonya főzelék hurkával
Csőben sült padlizsános csirke
Misos-körtés zellerkrémleves
Tejcsokis-diós fánk
Pisztáciás egrestorta
Libacomb gyömbéres sült birsalmával
Halloumi sajtos bulgursaláta dinnyével és bazsalikommal
Lazac szőlőchutneyval
Mandulás-zsályás muffin
Lazacos zsemle tükörtojással és friss zöldségekkel
Sütőtökös pogácsa
Rostoncsirke mangónézes gőzbuciban
Fitt zserbó
Datolyás-diós rétes
Olívaolajos málnás piskótatorta
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.