Cukkini lasagne
Hozzávalók
- 2 cukkini
- 500 g darált marha
- 2 ek Floriol Cardio étolaj
- 1 hámozott paradicsom konzerv
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 kis fej vöröshagyma
- 200 g mozzarella
- 1 csomag
- A besamelhez
- kanálnyi vaj
- 2 ek liszt
- csipet szerecsendió
- 4 dl tej
Cukkini lasagne
Kalória: ~ 434 kcal
Könnyű őszi rakott étel tészta nélkül, cukkinivel: a nyári napsütés utolsó sugarait csalja be a konyhánkba!
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Krumplihámozóval vágjunk hosszú csíkokat a cukkiniből.
- Készítsük el a szószt: aprítsuk fel a hagymát és a fokhagymát, hevítsünk serpenyőben étolajat, majd dinszteljük meg a hagymát. Amikor kis színt kap, jöhet hozzá a marhahús, keverjük át, majd pirítsuk le ezt is. Végül adjuk hozzá a hámozott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a felaprított bazsalikomot, és főzzük puhára.
- Eközben elkészíthetjük a besamelt: magasfalú edényben olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a lisztet, és kavargassuk addig, míg kis színt kap. A tejet picit melegítsük elő, majd öntsük le vele a lisztes-vajas masszát, és keverjük csomómentesre. Szórjuk meg a szerecsendióval, sózzuk, borsozzuk.
- Ha mindennel elkészültünk, vegyünk elő egy jénait, és jöhet a rétegezés. Oszlassunk el egy kis szószt a tál alján, majd rakjuk ki a cukkiniszeletek felével. Öntsünk rá a szószból, és tegyünk rá szeletelt mozzarellát, majd egy adag besamelt. Ezt ismételjük meg úgy, hogy a tetejére már csak mozzarella és besamel kerüljön.
- Süssük készre az előmelegített sütőben. Tálaláskor díszítsük friss fűszernövényekkel.
Tippek
- Cukkini helyett bármilyen tökféléből készíthetjük.
- Hintsük meg tálaláskor egy kevés parmezánnal, még intenzívebb lesz az íze.
- Vegetáriánusok gombával is kipróbálhatják.
Allergének
- laktóz