Cukkini lasagne
Cukkini lasagne
Hozzávalók
  • 2 cukkini
  • 500 g darált marha
  • 2 ek Floriol Cardio étolaj
  • 1 hámozott paradicsom konzerv
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 kis fej vöröshagyma
  • 200 g mozzarella
  • 1 csomag
  • A besamelhez
  • kanálnyi vaj
  • 2 ek liszt
  • csipet szerecsendió
  • 4 dl tej

Cukkini lasagne

Kalória: ~ 434 kcal

Könnyű őszi rakott étel tészta nélkül, cukkinivel: a nyári napsütés utolsó sugarait csalja be a konyhánkba!

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Krumplihámozóval vágjunk hosszú csíkokat a cukkiniből.
  2. Készítsük el a szószt: aprítsuk fel a hagymát és a fokhagymát, hevítsünk serpenyőben étolajat, majd dinszteljük meg a hagymát. Amikor kis színt kap, jöhet hozzá a marhahús, keverjük át, majd pirítsuk le ezt is. Végül adjuk hozzá a hámozott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a felaprított bazsalikomot, és főzzük puhára.
  1. Eközben elkészíthetjük a besamelt: magasfalú edényben olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a lisztet, és kavargassuk addig, míg kis színt kap. A tejet picit melegítsük elő, majd öntsük le vele a lisztes-vajas masszát, és keverjük csomómentesre. Szórjuk meg a szerecsendióval, sózzuk, borsozzuk.
  2. Ha mindennel elkészültünk, vegyünk elő egy jénait, és jöhet a rétegezés. Oszlassunk el egy kis szószt a tál alján, majd rakjuk ki a cukkiniszeletek felével. Öntsünk rá a szószból, és tegyünk rá szeletelt mozzarellát, majd egy adag besamelt. Ezt ismételjük meg úgy, hogy a tetejére már csak mozzarella és besamel kerüljön.
  3. Süssük készre az előmelegített sütőben. Tálaláskor díszítsük friss fűszernövényekkel.

Tippek

  • Cukkini helyett bármilyen tökféléből készíthetjük.
  • Hintsük meg tálaláskor egy kevés parmezánnal, még intenzívebb lesz az íze.
  • Vegetáriánusok gombával is kipróbálhatják.

Allergének

  • laktóz
További receptjeink
Tormakrémes-lazacos kréker
Bazsalikomos cukkinikrémleves cseresznyével
Szilva chutney
Káposztás mazsolás curry papadammal
Nyári bableves bulgurral
Póréhagymás csirkecomb vöröslencsepürével
Ricottás rakott zöldbabos lasagne
Libacomb gyömbéres sült birsalmával
Fügelekváros muffin
Fitt zserbó
Rebarbarás somlói
Kapros spenótkrémleves főtt tojással
Kuszkuszos töltött paprika
Spanyol omlett
Vöröstonhal és krumplisaláta fekete retekkel
Francia hagymaleves
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.