Csirkemell pirított mandulával és sült zöldségekkel
Csirkemell pirított mandulával és sült zöldségekkel
Hozzávalók
  • 3 ek Floriol Vitamins étolaj
  • fél fej lilakáposzta
  • fél fej fodros kel
  • 1 karalábé
  • 0,4 kg (kék) burgonya
  • só, bors

Csirkemell pirított mandulával és sült zöldségekkel

Kalória: ~ 640 Kcal kcal

Egy mandulás bundás rántott csirke az idénynek megfelelő sült zöldségekkel könnyed mégis tápláló ebéd. Nektek melyik a kedvenc téli zöldségetek?

Elkészítés

1. Melegítsétek elő a sütőt 190 fokra.
2. Mossátok meg héjastól a burgonyát, dörzsöljétek is le alaposan, majd vágjátok fel négy darabbá. Hámozzátok meg a karalábét, és kockázzátok fel. A lilakáposztát is öblítsétek át, majd vágjátok négyfelé. A fodros kelt mossátok meg, szárítsátok le és szedjétek leveleire. A vastagabb szárát vágjátok le!
3. Egy nagyobb tepsit enyhén kenjetek ki Floriol Vitamins étolajjal. Tegyétek a tepsibe a megtisztított zöldségeket, majd finoman forgassátok össze. Sózzátok ízlés szerint, fedjétek le alufóliával és tegyétek az előmelegített sütőbe fél órára.
4. Törjétek össze mozsárban csipetnyi só hozzáadásával a mandulát.
5. Hevítsetek Floriol Vitamins étolajat egy nagy serpenyőben. Ha elég forró az olaj, helyezzétek bele a csirkemelleket, majd nagy hőfokon, gyakran forgatva pirítsátok meg 4-7 perc alatt, hogy körben egyenletes kérget kapjon. Ha elkészült, vegyétek ki a csirkemelleket. Tegyétek Floriol Vitamins étolajjal enyhén meglocsolt tepsibe, sózzátok finoman, majd kenjétek meg mézzel a felületét. Hintsétek meg alaposan az összetört mandulával, nyomkodjátok is rá alaposan.
6. Emeljétek a sütő hőfokát 220 fokra.
7. Vegyétek le a zöldségekről a fóliát, most már csak rá kell pirítani, hogy ropogós is legyen. Tegyétek a mandulával burkolt csirkemellet is a sütőbe, és 10 perc alatt süssétek készre.
8. Tálaljátok forrón!

Tippek

  • Tálaláskor pár csepp citrommal ízesítsétek a sült zöldségeket.
  • Mogyorót, diót, tökmagot, szezámmagot, napraforgómagot is használhattok a bundához és ízlésetek szerint!
  • Bármilyen idényzöldséggel elkészíthetitek.

Allergének

  • mandula
További receptjeink
A "legzöldebb" tavaszi krémleves pirított napraforgóval
Új!
Sült ratatouille kecskesajttal
Angol reggeli
Cukkinifőzelék bárányfasírttal és fügével
Keleti marhasaláta
Csirke nuggets sütőtökös krumplipürével
Meggyes-mandulás krémleves
Sütőben sült fánk
Rakott sajtos-tejszínes tepsis csirke
Csokimousse tészta ropogóssal
Mentás borsókrémleves
Cukkinis-rozmaringos farinata
Parmezánbundás borjúszelet újhagymás krumplisalátával
Sárgabarackos batátakrémleves
Kókusztejes sárgaborsófőzelék zöld fasírttal
Tojásos nokedli paradicsomsalátával
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.