Csirkemell pirított mandulával és sült zöldségekkel
Csirkemell pirított mandulával és sült zöldségekkel
Hozzávalók
  • 3 ek Floriol Vitamins étolaj
  • fél fej lilakáposzta
  • fél fej fodros kel
  • 1 karalábé
  • 0,4 kg (kék) burgonya
  • só, bors

Csirkemell pirított mandulával és sült zöldségekkel

Kalória: ~ 640 Kcal kcal

Egy mandulás bundás rántott csirke az idénynek megfelelő sült zöldségekkel könnyed mégis tápláló ebéd. Nektek melyik a kedvenc téli zöldségetek?

Elkészítés

1. Melegítsétek elő a sütőt 190 fokra.
2. Mossátok meg héjastól a burgonyát, dörzsöljétek is le alaposan, majd vágjátok fel négy darabbá. Hámozzátok meg a karalábét, és kockázzátok fel. A lilakáposztát is öblítsétek át, majd vágjátok négyfelé. A fodros kelt mossátok meg, szárítsátok le és szedjétek leveleire. A vastagabb szárát vágjátok le!
3. Egy nagyobb tepsit enyhén kenjetek ki Floriol Vitamins étolajjal. Tegyétek a tepsibe a megtisztított zöldségeket, majd finoman forgassátok össze. Sózzátok ízlés szerint, fedjétek le alufóliával és tegyétek az előmelegített sütőbe fél órára.
4. Törjétek össze mozsárban csipetnyi só hozzáadásával a mandulát.
5. Hevítsetek Floriol Vitamins étolajat egy nagy serpenyőben. Ha elég forró az olaj, helyezzétek bele a csirkemelleket, majd nagy hőfokon, gyakran forgatva pirítsátok meg 4-7 perc alatt, hogy körben egyenletes kérget kapjon. Ha elkészült, vegyétek ki a csirkemelleket. Tegyétek Floriol Vitamins étolajjal enyhén meglocsolt tepsibe, sózzátok finoman, majd kenjétek meg mézzel a felületét. Hintsétek meg alaposan az összetört mandulával, nyomkodjátok is rá alaposan.
6. Emeljétek a sütő hőfokát 220 fokra.
7. Vegyétek le a zöldségekről a fóliát, most már csak rá kell pirítani, hogy ropogós is legyen. Tegyétek a mandulával burkolt csirkemellet is a sütőbe, és 10 perc alatt süssétek készre.
8. Tálaljátok forrón!

Tippek

  • Tálaláskor pár csepp citrommal ízesítsétek a sült zöldségeket.
  • Mogyorót, diót, tökmagot, szezámmagot, napraforgómagot is használhattok a bundához és ízlésetek szerint!
  • Bármilyen idényzöldséggel elkészíthetitek.

Allergének

  • mandula
További receptjeink
Nyulas ravioli gombaszósszal
Rukkolás cukordinnye saláta pármai sonkával
Tavaszi hosszan sült csirke posírozott tojással
Almás édes chili szósz
Füstös csirke kebab pitával
Zöldséges muhammara papadammal
Bárány muszaka
Fügelekváros muffin
Sütőtökös-kelkáposztás farfalle
Brokkoli rizottó
Spenótos-gombás zöldségvagdalt friss salátával
Sütőtökös cupcake almaszósszal
Törökmogyorós káposztasaláta feta sajttal
Forró sajtmártás
Ötfűszeres hokkaido tökkrémleves pirított bulgurral
Friss edamame saláta steakfalatokkal
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.