https://www.traditionrolex.com/1

Vöröstonhal és krumplisaláta fekete retekkel
Vöröstonhal és krumplisaláta fekete retekkel
Vöröstonhal és krumplisaláta fekete retekkel
Hozzávalók

A halhoz:

  • 2 ek Floriol E-vitamin étolaj
  • 2 x 17-20 dkg vöröstonhal szelet
  • só, bors

A krumplisalátához:

  • 40 dkg krumpli
  • 1 db fekete retek
  • 2 ek balzsamecet
  • 2 ek Floriol E-vitamin étolaj


  • kevés zöldsaláta levelek a tálaláshoz

Vöröstonhal és krumplisaláta fekete retekkel

Kalória: ~ 507 kcal

A vöröstonhal steak akkor a legfinomabb, ha nem sütitek túl, és picit vöröses még a belseje. A krumplisalátával csodálatos vacsora, ünnepnapokra is ajánljuk.

Elkészítés

  1. Pucoljátok meg a krumplikat, majd szeleteljétek egyenletesen 3-4 mm vastagságúra. Tegyétek hideg vízbe, enyhén sózzátok, majd 15-20 perc alatt főzzétek puhára. Ellenőrizzétek gyakran, hogy ne főjön szét, épp csak megpuhuljon. Ha megfőtt, szűrjétek és öblítsétek le hideg vízzel, de a főzőlevéből tegyetek félre egy bögrében. Hagyjátok kihűlni.
  2. Mossátok meg a fekete retket, hámozzátok meg, majd egy éles késsel szeljétek fel egyenletesen 1-2 mm vastagságúra, lehetőleg minél vékonyabbra.
  3. Egy nagy keverőedényben óvatosan forgassátok össze a főtt krumplit a retekkel. Vigyázzatok, hogy ne törjétek össze a krumplit! Öntsetek rá egy kis főzővizet és 2 ek balzsamecetet, majd ízlés szerint sózzátok újra, de egy kiskanálnyi cukrot is adhattok hozzá, ha szükségesnek érzitek. Felhasználásig tegyétek hűtőszekrénybe a krumplisalátát.
  4. Nagy teflonserpenyőben hevítsetek pár kanálnyi Floriol E-vitamin étolajat. Ha már elég forró, helyezzétek a serpenyőbe a finoman sózott vöröstonhal szeleteket. 1-2 perc sütés után meg is fordíthatjátok, de vigyázzatok, hogy ne süssétek túl, mert akkor kiszárad. Ha elkészült, tegyétek vágódeszkára vagy tányérra pihenni még kb. 2-4 percig.
  5. Tálaljátok forrón a halat a hideg krumplisalátával és kevés friss salátalevéllel.

Tippek 

  • Tálaláskor helyezzétek el óvatosan rétegezve a krumplikat és a retket, majd a legvégén kevés gránátalma maggal dobjátok fel a látványt.
  • Érdemes beszerezni egy konyhai csipeszt, amivel sokkal könnyebben tudtok tálalni és díszíteni.
  • Fekete retek helyett használhattok hagyományos, piros retket is az ételhez.

Allergének

  • hal
További receptjeink
Csicseriborsó fasírt joghurtos céklasalátával
Padlizsános quinoasaláta pirított fenyőmaggal
Csirkés paella
Adventi bonbonok
Fetasajtos-spenótos kölespite
Rizslisztben rántott mini sajtgolyók
Zöldséges taco
Mentás borsókrémleves
Sonkás Crepe
Patatas bravas és vörösboros chorizo olívabogyóval
Paradicsomos gratin
Friss sajtos - fügés spenótsaláta
Rukkolás cukordinnye saláta pármai sonkával
Csicseriborsós édesburgonya főzelék hurkával
Hajdinasaláta sült fetával
Lazacos zsemle tükörtojással és friss zöldségekkel
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1