Vöröstonhal és krumplisaláta fekete retekkel
Vöröstonhal és krumplisaláta fekete retekkel
Hozzávalók

A halhoz:

  • 2 ek Floriol E-vitamin étolaj
  • 2 x 17-20 dkg vöröstonhal szelet
  • só, bors

A krumplisalátához:

  • 40 dkg krumpli
  • 1 db fekete retek
  • 2 ek balzsamecet
  • 2 ek Floriol E-vitamin étolaj


  • kevés zöldsaláta levelek a tálaláshoz

Vöröstonhal és krumplisaláta fekete retekkel

Kalória: ~ 507 kcal

A vöröstonhal steak akkor a legfinomabb, ha nem sütitek túl, és picit vöröses még a belseje. A krumplisalátával csodálatos vacsora, ünnepnapokra is ajánljuk.

Elkészítés

  1. Pucoljátok meg a krumplikat, majd szeleteljétek egyenletesen 3-4 mm vastagságúra. Tegyétek hideg vízbe, enyhén sózzátok, majd 15-20 perc alatt főzzétek puhára. Ellenőrizzétek gyakran, hogy ne főjön szét, épp csak megpuhuljon. Ha megfőtt, szűrjétek és öblítsétek le hideg vízzel, de a főzőlevéből tegyetek félre egy bögrében. Hagyjátok kihűlni.
  2. Mossátok meg a fekete retket, hámozzátok meg, majd egy éles késsel szeljétek fel egyenletesen 1-2 mm vastagságúra, lehetőleg minél vékonyabbra.
  3. Egy nagy keverőedényben óvatosan forgassátok össze a főtt krumplit a retekkel. Vigyázzatok, hogy ne törjétek össze a krumplit! Öntsetek rá egy kis főzővizet és 2 ek balzsamecetet, majd ízlés szerint sózzátok újra, de egy kiskanálnyi cukrot is adhattok hozzá, ha szükségesnek érzitek. Felhasználásig tegyétek hűtőszekrénybe a krumplisalátát.
  4. Nagy teflonserpenyőben hevítsetek pár kanálnyi Floriol E-vitamin étolajat. Ha már elég forró, helyezzétek a serpenyőbe a finoman sózott vöröstonhal szeleteket. 1-2 perc sütés után meg is fordíthatjátok, de vigyázzatok, hogy ne süssétek túl, mert akkor kiszárad. Ha elkészült, tegyétek vágódeszkára vagy tányérra pihenni még kb. 2-4 percig.
  5. Tálaljátok forrón a halat a hideg krumplisalátával és kevés friss salátalevéllel.

Tippek 

  • Tálaláskor helyezzétek el óvatosan rétegezve a krumplikat és a retket, majd a legvégén kevés gránátalma maggal dobjátok fel a látványt.
  • Érdemes beszerezni egy konyhai csipeszt, amivel sokkal könnyebben tudtok tálalni és díszíteni.
  • Fekete retek helyett használhattok hagyományos, piros retket is az ételhez.

Allergének

  • hal
További receptjeink
Pestos-zöldborsós tésztasaláta
Farfalle saláta füstölt pisztránggal
Új!
Tavaszi spárgasaláta grillezett halloumival
Pisztáciás egrestorta
Mexikói jalapeno coleslaw
Miso leves
Répa-retek-mogyoró saláta
Currys halleves
Fetasajtos-spenótos kölespite
Konfitált lazac parmezános karfiolkrémmel
Olívás mangó pop
Házi granola szelet
Házi joghurtfagyi granolával és sült barackkal
Csőben sült padlizsános csirke
Sütőtökös krumplis gratin
Csőben sült sütőtök fűszeres darált hússal töltve
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.