Tojásos nokedli paradicsomsalátával
Tojásos nokedli paradicsomsalátával
Hozzávalók

A tojásos nokedlihez:

  • 150 g liszt
  • 150 g teljes kiőrlésű liszt
  • 1 tojás
  • 2 dl víz
  • 1 tk só

A paradicsomsalátához:

  • 4-6 paradicsom (vegyesen, többféle)
  • 100 g rukkola
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 ek Floriol Extraszűz Olívaolaj
  • friss bazsalikom
  • friss kakukkfű
  • só, bors

A tálaláshoz:

Tojásos nokedli paradicsomsalátával

Kalória: ~ 610 kcal

Teljeskiőrlésű lisztből is szuper nokedli készíthető, ami jobb is a szervezetünknek, mint a hagyományos, fehér liszttel készült verzió, mert kevésbé terheli meg a cukorháztartást.

Elkészítés:

  1. Nagyobb keverőedényben keverjétek csomómentesre a kétféle lisztet a tojással, sóval, vízzel. Hagyjátok pihenni pár percet.
  2. Forraljatok bőséges mennyiségű vizet, sózzátok meg, majd, ha felforr, nokedliszaggatóval szaggassátok bele a nyers tésztát. Ha feljön a víz tetejére, főzzétek további 4-5 percig, majd szűrjétek le. Szűrés közben nyugodtan mossátok át hideg vízzel, ha összetapadna.
  3. Keverjétek ki 3 tojással az elkészült nokedlit.
  4. Hevítsetek nagy serpenyőben pár kanál Floriol Kevert Olívaolajat. Ha elég forró, merjétek bele a tojással elkevert nokedlit, majd gyakran kavarva süssétek át 5-9 perc alatt. Akkor lesz jó, ha egyenletesen lepi be a tojás a nokedlit, és éppen kezd szilárdulni a hőtől.
  5. Készítsetek salátát a megmosott és feldarabolt paradicsomokból, a megmosott rukkolából, zúzott fokhagymából. Adjatok hozzá egy kevés friss bazsalikomot, friss kakukkfüvet, majd locsoljátok meg pár kanál Floriol Extraszűz Olívaolajjal. Sózzátok, borsozzátok ízlés szerint.
  6. Tálaljátok melegen a tojásos nokedlit kevés finomra reszelt kecskesajttal és a paradicsomsalátával.

Tippek:

  • Tálaláskor locsoljátok meg a nokedlit Floriol Extraszűz Olívaolajjal.
  • Gluténmentes lisztből is elkészíthetitek.
  • Keverhettek kevés reszelt kecskesajtot a nyers nokedlitésztához is!

Allergének:

  • glutén
  • tojás
  • laktóz