Tojásos nokedli paradicsomsalátával
Tojásos nokedli paradicsomsalátával
Hozzávalók

A tojásos nokedlihez:

  • 150 g liszt
  • 150 g teljes kiőrlésű liszt
  • 1 tojás
  • 2 dl víz
  • 1 tk só

A paradicsomsalátához:

  • 4-6 paradicsom (vegyesen, többféle)
  • 100 g rukkola
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 ek Floriol Extraszűz Olívaolaj
  • friss bazsalikom
  • friss kakukkfű
  • só, bors

A tálaláshoz:

Tojásos nokedli paradicsomsalátával

Kalória: ~ 610 kcal

Teljeskiőrlésű lisztből is szuper nokedli készíthető, ami jobb is a szervezetünknek, mint a hagyományos, fehér liszttel készült verzió, mert kevésbé terheli meg a cukorháztartást.

Elkészítés:

  1. Nagyobb keverőedényben keverjétek csomómentesre a kétféle lisztet a tojással, sóval, vízzel. Hagyjátok pihenni pár percet.
  2. Forraljatok bőséges mennyiségű vizet, sózzátok meg, majd, ha felforr, nokedliszaggatóval szaggassátok bele a nyers tésztát. Ha feljön a víz tetejére, főzzétek további 4-5 percig, majd szűrjétek le. Szűrés közben nyugodtan mossátok át hideg vízzel, ha összetapadna.
  3. Keverjétek ki 3 tojással az elkészült nokedlit.
  4. Hevítsetek nagy serpenyőben pár kanál Floriol Kevert Olívaolajat. Ha elég forró, merjétek bele a tojással elkevert nokedlit, majd gyakran kavarva süssétek át 5-9 perc alatt. Akkor lesz jó, ha egyenletesen lepi be a tojás a nokedlit, és éppen kezd szilárdulni a hőtől.
  5. Készítsetek salátát a megmosott és feldarabolt paradicsomokból, a megmosott rukkolából, zúzott fokhagymából. Adjatok hozzá egy kevés friss bazsalikomot, friss kakukkfüvet, majd locsoljátok meg pár kanál Floriol Extraszűz Olívaolajjal. Sózzátok, borsozzátok ízlés szerint.
  6. Tálaljátok melegen a tojásos nokedlit kevés finomra reszelt kecskesajttal és a paradicsomsalátával.

Tippek:

  • Tálaláskor locsoljátok meg a nokedlit Floriol Extraszűz Olívaolajjal.
  • Gluténmentes lisztből is elkészíthetitek.
  • Keverhettek kevés reszelt kecskesajtot a nyers nokedlitésztához is!

Allergének:

  • glutén
  • tojás
  • laktóz
További receptjeink
Csőben sült padlizsános csirke
Gyömbéres keksz
Diós-spenótos galette
Boeuf Bourguignon
Zöldhagymás-kecskesajtos frittata
Sült csirkemáj humusszal és kápiasalátával
Diós-kecskesajtos palacsinta körtével és rukkolával
Köményes burgonyakrémleves burgonyachipsszel
Karalábé steak diós pestóval és salátával
Spenótos újkrumpli saláta makrélával
Halloumi sajtos bulgursaláta dinnyével és bazsalikommal
Kuszkuszos töltött paprika
Rebarbarás somlói
Lazac mazsolás rizzsel és citromszósszal
Sütőtökös pogácsa
Hajdinasaláta sült fetával
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.