Tojásos nokedli paradicsomsalátával
Hozzávalók
A tojásos nokedlihez:
- 150 g liszt
- 150 g teljes kiőrlésű liszt
- 1 tojás
- 2 dl víz
- 1 tk só
- 2 ek Floriol Kevert Olívaolaj
- 3 tojás
- só
A paradicsomsalátához:
- 4-6 paradicsom (vegyesen, többféle)
- 100 g rukkola
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 ek Floriol Extraszűz Olívaolaj
- friss bazsalikom
- friss kakukkfű
- só, bors
A tálaláshoz:
- 200 g kemény kecskesajt
- 1-3 ek Floriol Extraszűz Olívaolaj
Tojásos nokedli paradicsomsalátával
Kalória: ~ 610 kcal
Teljeskiőrlésű lisztből is szuper nokedli készíthető, ami jobb is a szervezetünknek, mint a hagyományos, fehér liszttel készült verzió, mert kevésbé terheli meg a cukorháztartást.
Elkészítés:
- Nagyobb keverőedényben keverjétek csomómentesre a kétféle lisztet a tojással, sóval, vízzel. Hagyjátok pihenni pár percet.
- Forraljatok bőséges mennyiségű vizet, sózzátok meg, majd, ha felforr, nokedliszaggatóval szaggassátok bele a nyers tésztát. Ha feljön a víz tetejére, főzzétek további 4-5 percig, majd szűrjétek le. Szűrés közben nyugodtan mossátok át hideg vízzel, ha összetapadna.
- Keverjétek ki 3 tojással az elkészült nokedlit.
- Hevítsetek nagy serpenyőben pár kanál Floriol Kevert Olívaolajat. Ha elég forró, merjétek bele a tojással elkevert nokedlit, majd gyakran kavarva süssétek át 5-9 perc alatt. Akkor lesz jó, ha egyenletesen lepi be a tojás a nokedlit, és éppen kezd szilárdulni a hőtől.
- Készítsetek salátát a megmosott és feldarabolt paradicsomokból, a megmosott rukkolából, zúzott fokhagymából. Adjatok hozzá egy kevés friss bazsalikomot, friss kakukkfüvet, majd locsoljátok meg pár kanál Floriol Extraszűz Olívaolajjal. Sózzátok, borsozzátok ízlés szerint.
- Tálaljátok melegen a tojásos nokedlit kevés finomra reszelt kecskesajttal és a paradicsomsalátával.
Tippek:
- Tálaláskor locsoljátok meg a nokedlit Floriol Extraszűz Olívaolajjal.
- Gluténmentes lisztből is elkészíthetitek.
- Keverhettek kevés reszelt kecskesajtot a nyers nokedlitésztához is!
Allergének:
- glutén
- tojás
- laktóz