https://www.traditionrolex.com/1

Nyulas ravioli gombaszósszal
Nyulas ravioli gombaszósszal
Nyulas ravioli gombaszósszal
Hozzávalók

A tésztához

  • 140 g liszt
  • 140 g durum liszt
  • 2 db tojás
  • 4 tojássárgája
  • egy csipet só

A töltelékhez

  • 40 dkg nyúlhús filé
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 2 ek Floriol Cardio étolaj
  • só, bors

A mártáshoz

  • 2 ek Floriol Cardio étolaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg vegyes gomba
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2,5 dl tejszín
  • parmezán ízlés szerint
  • bébispenót a tálaláshoz
  • Floriol Extra Szűz Olívaolaj

Nyulas ravioli gombaszósszal

Kalória: ~ 566 kcal

Ha egyszer nekiveselkedünk az otthoni tésztakészítésnek, nem fogjuk tudni abbahagyni. Garantáltan a hétköznapok részévé válik, de olyan különlegességeket is készíthetünk speciális alkalmakra, mint ez a fantasztikus ravioli.

ELKÉSZÍTÉS

  1. Gyúrjuk össze a kétfajta lisztet a tojásokkal és a tojássárgájákkal, majd adjunk hozzá egy csipet sót. Ha már egyenletes a tészta, csomagoljuk folpackba, majd tegyük pihenni fél órára a hűtőszekrénybe.

  2. Amíg a tészta pihen, készítsük el a tölteléket. Nagy teflonserpenyőben kevés Floriol Cardio étolajon pár perc alatt pirítsuk le a nyúlhúst, a feldarabolt fokhagymát és a gomba negyedét. Adjuk hozzá a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd hagyjuk kicsit hűlni.

  3. Tegyük a nyúlhúsos tölteléket konyhai aprítógépbe, és pár fordulattal aprítsuk össze. Ne legyen pépes!

  4. Ezután jöhet a gombamártás. Magas falú edényben kevés Floriol Cardio étolajon pirítsuk meg a felaprított hagymát, fokhagymát. Adjuk hozzá a feldarabolt gombát is, majd, ahogy levet ereszt, öntsük fel a száraz fehérborral. Mikor felforr, adjuk hozzá a tejszínt is. Sózzuk ízlés szerint, majd 10 perc alatt főzzük készre. Botmixerrel turmixoljuk egészen selymesre.

  5. Tésztanyújtóval, vagy sodrófával belisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát kb. 1 mm vékonyságúra. Akkor a legjobb, ha közel 10 cm széles tésztacsíkokat kapunk.

  6. Kenjük be kevés vízzel a tésztacsíkok felét. Helyezzünk rá kanálnyi kupacokat a nyúlból, majd hajtsuk rá vissza a tészta másik felét. Nyomogassuk le jó alaposan, hogy összetapadjon, majd derelyevágóval szeleteljük fel, hogy kis négyzeteket kapjunk.

  7. Forraljunk bőséges mennyiségű sózott vizet, majd tegyük a forrásban levő vízbe a töltött tésztákat, és főzzük készre 9-10 perc alatt.

  8. Szűrjük le a tésztát, majd tálaljuk forrón a gombamártással. Végül mehet rá a bébispenót és a reszelt parmezán.

ALLERGÉNEK

  • glutén
  • tojás
  • laktóz

TIPPEK

  • Elkészíthetjük csak sima lisztből is.

  • Érdemes nagyobb adagot csinálni, ha már nekiállunk, mert könnyen tudjuk fagyasztani.

  • A raviolit locsoljuk meg tálaláskor Floriol Extra Szűz Olíavolajjal.

További receptjeink
Tejfölös nyúlraguleves
Libacomb gyömbéres sült birsalmával
Csirke mákos bundában hajdinával és salátával
Csicseriborsós céklasaláta juhtúróval
Kovászos uborkakrémleves
Keleti marhasaláta
Patatas bravas és vörösboros chorizo olívabogyóval
Forró sajtmártás
Currys halleves
Sonkás-sajtos muffin
Csicseriborsós édesburgonya főzelék hurkával
Répás mungóbab saláta
Epres banánkenyér
Sütőtökös muffin almás karamellel
Füstölt lazacos-kaviáros mini blini
Csokimousse tészta ropogóssal
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1