https://www.traditionrolex.com/1

Nyulas ravioli gombaszósszal
Nyulas ravioli gombaszósszal
Nyulas ravioli gombaszósszal
Hozzávalók

A tésztához

  • 140 g liszt
  • 140 g durum liszt
  • 2 db tojás
  • 4 tojássárgája
  • egy csipet só

A töltelékhez

  • 40 dkg nyúlhús filé
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 2 ek Floriol Cardio étolaj
  • só, bors

A mártáshoz

  • 2 ek Floriol Cardio étolaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg vegyes gomba
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2,5 dl tejszín
  • parmezán ízlés szerint
  • bébispenót a tálaláshoz
  • Floriol Extra Szűz Olívaolaj

Nyulas ravioli gombaszósszal

Kalória: ~ 566 kcal

Ha egyszer nekiveselkedünk az otthoni tésztakészítésnek, nem fogjuk tudni abbahagyni. Garantáltan a hétköznapok részévé válik, de olyan különlegességeket is készíthetünk speciális alkalmakra, mint ez a fantasztikus ravioli.

ELKÉSZÍTÉS

  1. Gyúrjuk össze a kétfajta lisztet a tojásokkal és a tojássárgájákkal, majd adjunk hozzá egy csipet sót. Ha már egyenletes a tészta, csomagoljuk folpackba, majd tegyük pihenni fél órára a hűtőszekrénybe.

  2. Amíg a tészta pihen, készítsük el a tölteléket. Nagy teflonserpenyőben kevés Floriol Cardio étolajon pár perc alatt pirítsuk le a nyúlhúst, a feldarabolt fokhagymát és a gomba negyedét. Adjuk hozzá a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd hagyjuk kicsit hűlni.

  3. Tegyük a nyúlhúsos tölteléket konyhai aprítógépbe, és pár fordulattal aprítsuk össze. Ne legyen pépes!

  4. Ezután jöhet a gombamártás. Magas falú edényben kevés Floriol Cardio étolajon pirítsuk meg a felaprított hagymát, fokhagymát. Adjuk hozzá a feldarabolt gombát is, majd, ahogy levet ereszt, öntsük fel a száraz fehérborral. Mikor felforr, adjuk hozzá a tejszínt is. Sózzuk ízlés szerint, majd 10 perc alatt főzzük készre. Botmixerrel turmixoljuk egészen selymesre.

  5. Tésztanyújtóval, vagy sodrófával belisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát kb. 1 mm vékonyságúra. Akkor a legjobb, ha közel 10 cm széles tésztacsíkokat kapunk.

  6. Kenjük be kevés vízzel a tésztacsíkok felét. Helyezzünk rá kanálnyi kupacokat a nyúlból, majd hajtsuk rá vissza a tészta másik felét. Nyomogassuk le jó alaposan, hogy összetapadjon, majd derelyevágóval szeleteljük fel, hogy kis négyzeteket kapjunk.

  7. Forraljunk bőséges mennyiségű sózott vizet, majd tegyük a forrásban levő vízbe a töltött tésztákat, és főzzük készre 9-10 perc alatt.

  8. Szűrjük le a tésztát, majd tálaljuk forrón a gombamártással. Végül mehet rá a bébispenót és a reszelt parmezán.

ALLERGÉNEK

  • glutén
  • tojás
  • laktóz

TIPPEK

  • Elkészíthetjük csak sima lisztből is.

  • Érdemes nagyobb adagot csinálni, ha már nekiállunk, mert könnyen tudjuk fagyasztani.

  • A raviolit locsoljuk meg tálaláskor Floriol Extra Szűz Olíavolajjal.

További receptjeink
Rizstészta tofuval és gombával
Epres spenótsaláta fetával
Mustáros malacpofa lencsével
Füstölt lazacos-kaviáros mini blini
Spárgás csigatészta
Perui quinoás avokádósaláta
Kolokithokeftedes tzatzikivel
Tejfölös nyúlraguleves
Meggy sorbet pisztáciás keksszel
Házi Worcestershire-szósz
Lazac mazsolás rizzsel és citromszósszal
Tejcsokis-diós fánk
Diós-Csokis keksz
Kókusztejes vajbabfőzelék
Friss sajtos - fügés spenótsaláta
Répa-retek-mogyoró saláta
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1