A tésztához
- 140 g liszt
- 140 g durum liszt
- 2 db tojás
- 4 tojássárgája
- egy csipet só
A töltelékhez
- 40 dkg nyúlhús filé
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss petrezselyem
- 2 ek Floriol Cardio étolaj
- só, bors
A mártáshoz
- 2 ek Floriol Cardio étolaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 40 dkg vegyes gomba
- 1 dl száraz fehérbor
- 2,5 dl tejszín
- parmezán ízlés szerint
- bébispenót a tálaláshoz
- Floriol Extra Szűz Olívaolaj
Nyulas ravioli gombaszósszal
Kalória: ~ 566 kcal
Ha egyszer nekiveselkedünk az otthoni tésztakészítésnek, nem fogjuk tudni abbahagyni. Garantáltan a hétköznapok részévé válik, de olyan különlegességeket is készíthetünk speciális alkalmakra, mint ez a fantasztikus ravioli.
ELKÉSZÍTÉS
-
Gyúrjuk össze a kétfajta lisztet a tojásokkal és a tojássárgájákkal, majd adjunk hozzá egy csipet sót. Ha már egyenletes a tészta, csomagoljuk folpackba, majd tegyük pihenni fél órára a hűtőszekrénybe.
-
Amíg a tészta pihen, készítsük el a tölteléket. Nagy teflonserpenyőben kevés Floriol Cardio étolajon pár perc alatt pirítsuk le a nyúlhúst, a feldarabolt fokhagymát és a gomba negyedét. Adjuk hozzá a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd hagyjuk kicsit hűlni.
-
Tegyük a nyúlhúsos tölteléket konyhai aprítógépbe, és pár fordulattal aprítsuk össze. Ne legyen pépes!
-
Ezután jöhet a gombamártás. Magas falú edényben kevés Floriol Cardio étolajon pirítsuk meg a felaprított hagymát, fokhagymát. Adjuk hozzá a feldarabolt gombát is, majd, ahogy levet ereszt, öntsük fel a száraz fehérborral. Mikor felforr, adjuk hozzá a tejszínt is. Sózzuk ízlés szerint, majd 10 perc alatt főzzük készre. Botmixerrel turmixoljuk egészen selymesre.
-
Tésztanyújtóval, vagy sodrófával belisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát kb. 1 mm vékonyságúra. Akkor a legjobb, ha közel 10 cm széles tésztacsíkokat kapunk.
-
Kenjük be kevés vízzel a tésztacsíkok felét. Helyezzünk rá kanálnyi kupacokat a nyúlból, majd hajtsuk rá vissza a tészta másik felét. Nyomogassuk le jó alaposan, hogy összetapadjon, majd derelyevágóval szeleteljük fel, hogy kis négyzeteket kapjunk.
-
Forraljunk bőséges mennyiségű sózott vizet, majd tegyük a forrásban levő vízbe a töltött tésztákat, és főzzük készre 9-10 perc alatt.
-
Szűrjük le a tésztát, majd tálaljuk forrón a gombamártással. Végül mehet rá a bébispenót és a reszelt parmezán.
ALLERGÉNEK
- glutén
- tojás
- laktóz
TIPPEK
-
Elkészíthetjük csak sima lisztből is.
-
Érdemes nagyobb adagot csinálni, ha már nekiállunk, mert könnyen tudjuk fagyasztani.
-
A raviolit locsoljuk meg tálaláskor Floriol Extra Szűz Olíavolajjal.