Csicseriborsó fasírt joghurtos céklasalátával
Csicseriborsó fasírt joghurtos céklasalátával
Hozzávalók

8 főre:

A fasírthoz:

  • 500 g szárított csicseriborsó
  • fél póréhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 kk őrölt kömény
  • 1 kk őrölt koriander
  • Floriol Omega 3&6 étolaj a sütéshez

A salátához:

  • 1 kg cékla
  • 0,5 kg alma
  • 1 db kígyóuborka
  • 6-8 db csemege uborka
  • 5 dl natúr joghurt
  • 1 tk mustár
  • 4-6 szár friss kakukkfű
  • fél citrom leve
  • 3-4 ek tejföl

Csicseriborsó fasírt joghurtos céklasalátával

A szürke februári napokat színes ételekkel is feldobhatjuk: a céklasaláta és a csicseriborsó fasírt jól mutat együtt a tányéron

Elkészítés

  1. Áztassátok be legalább kétszeres mennyiségű vízbe egész éjszakára a szárított csicseriborsót.
  2. A céklát mossátok meg, majd enyhén sózott vízben, héjastól főzzétek meg 30-40 perc alatt. Hagyjátok kihűlni, majd pucoljátok meg és kockázzátok fel 1 cm-es darabokra.
  3. Ha megpuhultak a csicseriborsó szemek, szűrjétek, majd csepegtessétek le. Konyhai aprítóban aprítsátok egészen apróra a fokhagymával, fűszerekkel, feldarabolt póréhagymával és a petrezselyem felével együtt. Sózzátok is meg finoman!
  4. Nedves kézzel formázzatok gombócokat a csicseriborsós masszából.
  5. Magas falú edényben hevítsetek bőséges mennyiségű Floriol Omega 3&6 étolajat, majd óvatosan helyezzétek bele a csicseriborsó fasírtokat. Akkor jó, ha rögtön elkezd sülni!
  6. Néha átforgatva, 5-8 perc alatt süssétek készre a csicseriborsó fasírtokat, vagy amíg egységesen aranybarnák lesznek. Ha megsültek, hagyjátok papírtörlőn lecsepegni.
  7. Pucoljátok meg az almákat, csumázzátok ki, majd a megmosott uborkával együtt kockázzátok fel őket akkorára, mint a céklák. Vágjátok fel a csemege uborkát is. Keverjétek össze a céklát, almát, uborkát a natúr joghurttal és a kiskanálnyi mustárral, majd forgassátok mindehhez a friss kakukkfüvet és a petrezselyem másik felét.
  8. Tálaljátok kevés krémesre kevert tejföllel.

 

Allergének

  • laktóz
  • mustár

TIPP

  • A golyóvá formázott csicseriborsót le is fagyaszthatjátok.
  • Ha tovább savanyítanátok a salátán, adjatok még hozzá pár csepp citromot vagy több csemege uborkát.
  • Friss kaporral is tovább gazdagíthatjátok a salátát!