Csicseriborsó fasírt joghurtos céklasalátával
Hozzávalók
8 főre:
A fasírthoz:
- 500 g szárított csicseriborsó
- fél póréhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 kk őrölt kömény
- 1 kk őrölt koriander
- Só
- Floriol Omega 3&6 étolaj a sütéshez
A salátához:
- 1 kg cékla
- 0,5 kg alma
- 1 db kígyóuborka
- 6-8 db csemege uborka
- 5 dl natúr joghurt
- 1 tk mustár
- 4-6 szár friss kakukkfű
- fél citrom leve
- só
- 3-4 ek tejföl
Csicseriborsó fasírt joghurtos céklasalátával
A szürke februári napokat színes ételekkel is feldobhatjuk: a céklasaláta és a csicseriborsó fasírt jól mutat együtt a tányéron
Elkészítés
- Áztassátok be legalább kétszeres mennyiségű vízbe egész éjszakára a szárított csicseriborsót.
- A céklát mossátok meg, majd enyhén sózott vízben, héjastól főzzétek meg 30-40 perc alatt. Hagyjátok kihűlni, majd pucoljátok meg és kockázzátok fel 1 cm-es darabokra.
- Ha megpuhultak a csicseriborsó szemek, szűrjétek, majd csepegtessétek le. Konyhai aprítóban aprítsátok egészen apróra a fokhagymával, fűszerekkel, feldarabolt póréhagymával és a petrezselyem felével együtt. Sózzátok is meg finoman!
- Nedves kézzel formázzatok gombócokat a csicseriborsós masszából.
- Magas falú edényben hevítsetek bőséges mennyiségű Floriol Omega 3&6 étolajat, majd óvatosan helyezzétek bele a csicseriborsó fasírtokat. Akkor jó, ha rögtön elkezd sülni!
- Néha átforgatva, 5-8 perc alatt süssétek készre a csicseriborsó fasírtokat, vagy amíg egységesen aranybarnák lesznek. Ha megsültek, hagyjátok papírtörlőn lecsepegni.
- Pucoljátok meg az almákat, csumázzátok ki, majd a megmosott uborkával együtt kockázzátok fel őket akkorára, mint a céklák. Vágjátok fel a csemege uborkát is. Keverjétek össze a céklát, almát, uborkát a natúr joghurttal és a kiskanálnyi mustárral, majd forgassátok mindehhez a friss kakukkfüvet és a petrezselyem másik felét.
- Tálaljátok kevés krémesre kevert tejföllel.
Allergének
- laktóz
- mustár
TIPP
- A golyóvá formázott csicseriborsót le is fagyaszthatjátok.
- Ha tovább savanyítanátok a salátán, adjatok még hozzá pár csepp citromot vagy több csemege uborkát.
- Friss kaporral is tovább gazdagíthatjátok a salátát!