Csicseriborsó fasírt joghurtos céklasalátával
Csicseriborsó fasírt joghurtos céklasalátával
Hozzávalók

8 főre:

A fasírthoz:

  • 500 g szárított csicseriborsó
  • fél póréhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 kk őrölt kömény
  • 1 kk őrölt koriander
  • Floriol Omega 3&6 étolaj a sütéshez

A salátához:

  • 1 kg cékla
  • 0,5 kg alma
  • 1 db kígyóuborka
  • 6-8 db csemege uborka
  • 5 dl natúr joghurt
  • 1 tk mustár
  • 4-6 szár friss kakukkfű
  • fél citrom leve
  • 3-4 ek tejföl

Csicseriborsó fasírt joghurtos céklasalátával

A szürke februári napokat színes ételekkel is feldobhatjuk: a céklasaláta és a csicseriborsó fasírt jól mutat együtt a tányéron

Elkészítés

  1. Áztassátok be legalább kétszeres mennyiségű vízbe egész éjszakára a szárított csicseriborsót.
  2. A céklát mossátok meg, majd enyhén sózott vízben, héjastól főzzétek meg 30-40 perc alatt. Hagyjátok kihűlni, majd pucoljátok meg és kockázzátok fel 1 cm-es darabokra.
  3. Ha megpuhultak a csicseriborsó szemek, szűrjétek, majd csepegtessétek le. Konyhai aprítóban aprítsátok egészen apróra a fokhagymával, fűszerekkel, feldarabolt póréhagymával és a petrezselyem felével együtt. Sózzátok is meg finoman!
  4. Nedves kézzel formázzatok gombócokat a csicseriborsós masszából.
  5. Magas falú edényben hevítsetek bőséges mennyiségű Floriol Omega 3&6 étolajat, majd óvatosan helyezzétek bele a csicseriborsó fasírtokat. Akkor jó, ha rögtön elkezd sülni!
  6. Néha átforgatva, 5-8 perc alatt süssétek készre a csicseriborsó fasírtokat, vagy amíg egységesen aranybarnák lesznek. Ha megsültek, hagyjátok papírtörlőn lecsepegni.
  7. Pucoljátok meg az almákat, csumázzátok ki, majd a megmosott uborkával együtt kockázzátok fel őket akkorára, mint a céklák. Vágjátok fel a csemege uborkát is. Keverjétek össze a céklát, almát, uborkát a natúr joghurttal és a kiskanálnyi mustárral, majd forgassátok mindehhez a friss kakukkfüvet és a petrezselyem másik felét.
  8. Tálaljátok kevés krémesre kevert tejföllel.

 

Allergének

  • laktóz
  • mustár

TIPP

  • A golyóvá formázott csicseriborsót le is fagyaszthatjátok.
  • Ha tovább savanyítanátok a salátán, adjatok még hozzá pár csepp citromot vagy több csemege uborkát.
  • Friss kaporral is tovább gazdagíthatjátok a salátát!

 

További receptjeink
Mákos barchesz
Húsmentes feketebab hamburger
Friss sajtos - fügés spenótsaláta
Francia hagymaleves
Kókusztejes sárgaborsófőzelék zöld fasírttal
Fekete kagyló spagettivel
Friss edamame saláta steakfalatokkal
Tojásos nokedli paradicsomsalátával
Olívás falafel tahini szósszal
Chorizós csirkemáj csicseriborsóval
Halloumi sajtos bulgursaláta dinnyével és bazsalikommal
Mandulás narancstorta
Édesköményes krumplileves
Sütőtökös cupcake almaszósszal
Pestós lazac fehérbab gratinnal
Boeuf Bourguignon
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.