Csicseriborsó fasírt joghurtos céklasalátával
Csicseriborsó fasírt joghurtos céklasalátával
Hozzávalók

A fasírthoz:

  • 500 g szárított csicseriborsó
  • fél póréhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 kk őrölt kömény
  • 1 kk őrölt koriander
  • Floriol Omega 3&6 étolaj a sütéshez

A salátához:

  • 1 kg cékla
  • 0,5 kg alma
  • 1 db kígyóuborka
  • 6-8 db csemege uborka
  • 5 dl natúr joghurt
  • 1 tk mustár
  • 4-6 szár friss kakukkfű
  • fél citrom leve
  • 3-4 ek tejföl

Csicseriborsó fasírt joghurtos céklasalátával

A szürke februári napokat színes ételekkel is feldobhatjuk: a céklasaláta és a csicseriborsó fasírt jól mutat együtt a tányéron.

Elkészítés

  1. Áztassuk be legalább kétszeres mennyiségű vízbe egész éjszakára a szárított csicseriborsót. 
  2. A céklát mossuk meg, majd enyhén sózott vízben, héjastól főzzük meg 30-40 perc alatt. Hagyjuk kihűlni, majd pucoljuk meg és kockázzuk fel 1 cm-es darabokra.
  3. Ha megpuhultak a csicseriborsó szemek, szűrjük, majd csepegtessük le. Konyhai aprítóban aprítsuk egészen apróra a fokhagymával, fűszerekkel, feldarabolt póréhagymával és a petrezselyem felével együtt. Sózzuk is meg finoman!
  4. Nedves kézzel formázzunk gombócokat a csicseriborsós masszából. 
  5. Magas falú edényben hevítsünk bőséges mennyiségű Floriol Omega 3&6 étolajat, majd óvatosan helyezzük bele a csicseriborsó fasírtokat. Akkor jó, ha rögtön elkezd sülni!
  6. Néha átforgatva, 5-8 perc alatt süssük készre a csicseriborsó fasírtokat, vagy amíg egységesen aranybarnák lesznek. Ha megsültek, hagyjuk papírtörlőn lecsepegni.
  7. Pucoljuk meg az almákat, csumázzuk ki, majd a megmosott uborkával együtt kockázzuk fel őket akkorára, mint a céklák. Vágjuk fel a csemege uborkát is. Keverjük össze a céklát, almát, uborkát a natúr joghurttal és a kiskanálnyi mustárral, majd forgassuk mindehhez a friss kakukkfüvet és a petrezselyem másik felét.
  8. Tálaljuk kevés krémesre kevert tejföllel.

Allergének

  • laktóz
  • mustár

TIPP

  • A golyóvá formázott csicseriborsót le is fagyaszthatjuk.
  • Ha tovább savanyítanánk a salátán, adjunk még hozzá pár csepp citromot vagy több csemege uborkát.
  • Friss kaporral is tovább gazdagíthatjuk a salátát!