Chorizós-krumplis taco
Chorizós-krumplis taco
Hozzávalók

4 főre

  • 3 ek Floriol E-vitamin étolaj
  • 2 kis fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kierezett kimagozott chilipaprika
  • 2 közepes krumpli
  • 120 g chorizo kolbász
  • fél ek őrölt fűszerpaprika
  • 1 tk római kömény
  • 2 babérlevél
  • maroknyi spenót
  • 8 db kukorica taco
  • friss koriander
  • citrom
  • só, bors

Chorizós-krumplis taco

Kalória: ~ 321 kcal

Viva la krumplis Taco! Akár uzsonnára, akár vacsorára készítjük el, egy jó film vagy sorozat epizód kifejezetten ajánlott mellé.

ELKÉSZÍTÉS

  1. Mossuk meg a krumplit, hámozzuk meg, majd vágjuk 1x1 centis kockákra.
  2. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk Floriol étolajat, majd futtassuk meg benne a felaprított krumplit. Amint színt kap, keverjük hozzá a feldarabolt hagymát, a fokhagymát és a chilit, majd a vékonyra karikázott kolbászt is. Hintsük meg a paprikával és a római köménnyel, aztán dobjuk rá a babérlevelet is.
  3. Gyakran kavarva pirítsuk meg annyira, hogy teljesen megpuhuljon a krumpli. Végül keverjük hozzá a megmosott spenótot. Facsarjuk rá a citrom levét, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  4. Töltsük forrón a tacóba, hintsük meg friss korianderrel, majd tálaljuk azonnal!

TIPPEK

  • Friss koriander híján kevés petrezselyem is megteszi.
  • Keverhetünk a töltelékhez főtt fekete babot is.
  • Chorizo helyett használhatunk tömöttebb hazai vékony kolbászt.
 
 
További receptjeink
Olajban fagyasztott fűszerek
Áfonyás-ricottás tepsis süti
Gomba shakshuka
Spenótos nyúlmáj krumplifőzelékkel
Tökfőzelék cukkini ropogóssal
Sütőtökös krumplis gratin
Miso leves
Füstös csirke kebab pitával
Scsí leves
Rusztikus zöldségleves parmezánnal
Rebarbarás somlói
Tejfölös nyúlraguleves
Sült céklás rizottó grillsajttal
Pisztáciás panforte
Perui quinoás avokádósaláta
Lazac szezámmagkéregben tahinivel és rizzsel
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.