Chorizós-krumplis taco
Hozzávalók
4 főre
- 3 ek Floriol E-vitamin étolaj
- 2 kis fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kierezett kimagozott chilipaprika
- 2 közepes krumpli
- 120 g chorizo kolbász
- fél ek őrölt fűszerpaprika
- 1 tk római kömény
- 2 babérlevél
- maroknyi spenót
- 8 db kukorica taco
- friss koriander
- citrom
- só, bors
Chorizós-krumplis taco
Kalória: ~ 321 kcal
Viva la krumplis Taco! Akár uzsonnára, akár vacsorára készítjük el, egy jó film vagy sorozat epizód kifejezetten ajánlott mellé.
ELKÉSZÍTÉS
- Mossuk meg a krumplit, hámozzuk meg, majd vágjuk 1x1 centis kockákra.
- Nagy teflonserpenyőben hevítsünk Floriol étolajat, majd futtassuk meg benne a felaprított krumplit. Amint színt kap, keverjük hozzá a feldarabolt hagymát, a fokhagymát és a chilit, majd a vékonyra karikázott kolbászt is. Hintsük meg a paprikával és a római köménnyel, aztán dobjuk rá a babérlevelet is.
- Gyakran kavarva pirítsuk meg annyira, hogy teljesen megpuhuljon a krumpli. Végül keverjük hozzá a megmosott spenótot. Facsarjuk rá a citrom levét, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
- Töltsük forrón a tacóba, hintsük meg friss korianderrel, majd tálaljuk azonnal!
TIPPEK
- Friss koriander híján kevés petrezselyem is megteszi.
- Keverhetünk a töltelékhez főtt fekete babot is.
- Chorizo helyett használhatunk tömöttebb hazai vékony kolbászt.