https://www.traditionrolex.com/1

Tőkehalfilé konfitált édesköménnyel és spenótos krumplipürével
Tőkehalfilé konfitált édesköménnyel és spenótos krumplipürével
Tőkehalfilé konfitált édesköménnyel és spenótos krumplipürével
Hozzávalók
  • 1 kg tőkehal filé (vagy más fehér húsú hal, pl. lepényhal)
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 4 babérlevél
  • 2 ek mustármag
  • 1 ek egész kömény
  • 1 kk só

 

 

Tőkehalfilé konfitált édesköménnyel és spenótos krumplipürével

Kalória: ~ 650 kcal

Könnyed és elegáns - ha ti is ilyen ünnepre vágytok, készítsetek ehhez illő főételt. Finom hal, zamattal teli édeskömény és lágy, halványzöld krumplipüré.

Elkészítés

  1. Mossátok meg az édesköményt, póréhagymát, majd szeljétek fel 1-2 mm vastagra, minél vékonyabbra!
  2. Hevítsetek magas falú edényben Floriol BALANCE étolajat. Amikor épp felforrósodik az étolaj, adjátok hozzá a zöldségeket, az édeskömény magot és egy kevés sót. Kapcsoljatok alacsony hőmérsékletre, hogy ne süljenek a zöldségek, hanem csak finoman puhuljanak - ha van maghőmérőtök, használjátok, ideális esetben 90 ºC körül tartsátok az olaj hőmérsékletét. Konfitáljátok finoman 45-50 percig. Ha elkészült, szűrjétek, majd csepegtessétek le. A leszűrt olajat tegyétek félre.
  3. Pucoljátok meg a krumplit, majd bőséges mennyiségű, forrásban lévő, enyhén sózott vízben főzzétek puhára 40 perc alatt. Ha megpuhult, keverjétek hozzá a megmosott spenótot, majd hagyjátok, hogy elveszítse a tartását. Szűrjétek le.
  4. Törjétek össze a krumplit a spenóttal, közben keverjetek hozzá egy keveset a konfitálás utáni maradék olajból és a felforralt tejszínből. Keverjétek teljesen egyneművé, ha szükséges, használjatok botmixert.
  5. Tisztítsátok meg a halat, majd daraboljátok fel 4-6 cm széles szeletekre. Forraljátok fel a száraz fehérbort a babérlevéllel, köménymaggal, mustármaggal, sóval, majd vegyétek vissza forráspont alá a lé hőmérsékletét.
  6. Óvatosan helyezzétek az éppen buborékozó lébe a halszeleteket, majd posírozzátok a vastagságától függően 13-15 perc alatt készre. Ha elkészült, óvatosan vegyétek ki a posír léből!
  7. Tálaljátok forrón a halat a spenótos krumplipürével, konfitált édesköménnyel.

Tippek

  • Hintsétek meg snidlinggel, frissen őrölt rózsaborssal tálaláskor!
  • Gránátalma maggal is finom.
  • Az édeskömény konfitálását Floriol Kevert Olívaolajjal is végezhetjük!

Allergének

  • Mustár
  • Laktóz
  • Hal
További receptjeink
Szilvás-csokis torta
Friss edamame saláta steakfalatokkal
Mexikói jalapeno coleslaw
Sült barack vaníliafagyival
Lime-os csicseriborsó öntet
Csőben sült padlizsános csirke
Nyulas ravioli gombaszósszal
Sült céklás almasaláta mézzel pirított kölessel
Miso leves
Csicseriborsó fasírt joghurtos céklasalátával
Achar csirke curry vadrizzsel
Húsvéti sonkasaláta
Olívás brownie
Kuszkuszos töltött paprika
Rebarbarás somlói
Kapros-fokhagymás kenyérlángos
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1