Tavaszi hosszan sült csirke posírozott tojással
Tavaszi hosszan sült csirke posírozott tojással
Hozzávalók

A sült csirkéhez:

  • 6 db csirkecomb
  • 6 ek Floriol Balance étolaj
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • 3 ek balzsamecet
  • 6 babérlevél
  • 8 koktélparadicsom
  • só, bors

 

A körethez:

  • 0,8 kg krumpli
  • 2 ek Floriol Balance étolaj
  • 50 g petrezselyem

 

A posírozott tojáshoz:

  • 6 tojás
  • csipet só
  • 3 ek ételecet / borecet

Tavaszi hosszan sült csirke posírozott tojással

Kalória: ~ 1100 kcal

Igazi tavaszi étel, ami ropogós, de mégis krémes. Csodás családi ebéd lesz belőle.

Elkészítés

  1. Melegítsétek elő a sütőt 140 ℃-ra.
  2. Egy magas falú tepsit kenjetek ki Floriol Balance étolajjal. Helyezzétek bele a csirkecombokat a bőrös oldalával felfelé. Tegyétek mellé a fokhagyma gerezdeket, babérleveleket, koktélparadicsomokat. Sózzátok, borsozzátok ízlés szerint, majd öntsétek fel a száraz fehérborral, a tejszínnel és balzsamecettel.
  3. Fedjétek le alaposan a tepsit, majd tegyétek az előmelegített sütőbe 2,5 órára.
  4. Közben készítsétek el a krumplit: hámozzátok meg, mossátok meg, majd tegyétek rétegelve egy Floriol Balance étolajjal enyhén kikent tepsibe. A rétegek közé hintsetek darabolt petrezselymet!
  5. Az idő leteltével távolítsátok el a tepsi tetejéről a fedőt vagy az alufóliát, majd emeljétek a sütő hőmérsékletét 190 ℃-ra. Süssétek készre a csirkét további 30-40 perc alatt, vagy amíg aranybarnára pirul a bőre. Tegyétek be közben a krumplis tepsit is a sütőbe, és süssétek azt is puhára.
  6. Forraljatok vizet egy magas falú fazékban. Adjátok hozzá a csipet sót, az ecetet, majd kavarjatok örvényt a fazékban. Üssétek a kavargó örvénybe a tojásokat, egyszerre mindig csak egyet. Csökkentsétek a forrásban lévő víz hőmérsékletét, majd várjatok türelemmel 5-7 percig, amíg megszilárdul a tojás fehérje, és összeáll a buggyantott tojás. Vegyétek ki, majd ismételjétek meg a műveletet, az összes tojással.
  7. Tálaljátok forrón az egyszerre elkészült hozzávalókból az ebédet.

 

Tippek

  • Süthetitek a csirkét lefedve alacsony hőfokon akár 3-4 órán keresztül is, attól csak még puhább lesz a végeredmény.
  • Készíthetitek újkrumpliból is a köretet, úgy még tavasziasabb lesz.
További receptjeink
Diós-zöldséges tatin kéksajttal
Mini Margherita pizza
Kókusztejes vajbabfőzelék
Rusztikus zöldségleves parmezánnal
Sütőben sült fánk
Zöldfűszeres sajtkrémmel töltött pulykamell céklás tojássalátával
Ősz Ízei Bowl
Almás édes chili szósz
Chorizós csirkemáj csicseriborsóval
Római sali tejfölös öntettel
Zöldhagymás-kecskesajtos frittata
Mentás borsókrémleves
Karalábé steak diós pestóval és salátával
Fekete kagyló spagettivel
Mustáros malacpofa lencsével
Lazac mazsolás rizzsel és citromszósszal
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.