Tavaszi hosszan sült csirke posírozott tojással
Tavaszi hosszan sült csirke posírozott tojással
Hozzávalók

A sült csirkéhez:

  • 6 db csirkecomb
  • 6 ek Floriol Balance étolaj
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • 3 ek balzsamecet
  • 6 babérlevél
  • 8 koktélparadicsom
  • só, bors

 

A körethez:

  • 0,8 kg krumpli
  • 2 ek Floriol Balance étolaj
  • 50 g petrezselyem

 

A posírozott tojáshoz:

  • 6 tojás
  • csipet só
  • 3 ek ételecet / borecet

Tavaszi hosszan sült csirke posírozott tojással

Kalória: ~ 1100 kcal

Igazi tavaszi étel, ami ropogós, de mégis krémes. Csodás családi ebéd lesz belőle.

Elkészítés

  1. Melegítsétek elő a sütőt 140 ℃-ra.
  2. Egy magas falú tepsit kenjetek ki Floriol Balance étolajjal. Helyezzétek bele a csirkecombokat a bőrös oldalával felfelé. Tegyétek mellé a fokhagyma gerezdeket, babérleveleket, koktélparadicsomokat. Sózzátok, borsozzátok ízlés szerint, majd öntsétek fel a száraz fehérborral, a tejszínnel és balzsamecettel.
  3. Fedjétek le alaposan a tepsit, majd tegyétek az előmelegített sütőbe 2,5 órára.
  4. Közben készítsétek el a krumplit: hámozzátok meg, mossátok meg, majd tegyétek rétegelve egy Floriol Balance étolajjal enyhén kikent tepsibe. A rétegek közé hintsetek darabolt petrezselymet!
  5. Az idő leteltével távolítsátok el a tepsi tetejéről a fedőt vagy az alufóliát, majd emeljétek a sütő hőmérsékletét 190 ℃-ra. Süssétek készre a csirkét további 30-40 perc alatt, vagy amíg aranybarnára pirul a bőre. Tegyétek be közben a krumplis tepsit is a sütőbe, és süssétek azt is puhára.
  6. Forraljatok vizet egy magas falú fazékban. Adjátok hozzá a csipet sót, az ecetet, majd kavarjatok örvényt a fazékban. Üssétek a kavargó örvénybe a tojásokat, egyszerre mindig csak egyet. Csökkentsétek a forrásban lévő víz hőmérsékletét, majd várjatok türelemmel 5-7 percig, amíg megszilárdul a tojás fehérje, és összeáll a buggyantott tojás. Vegyétek ki, majd ismételjétek meg a műveletet, az összes tojással.
  7. Tálaljátok forrón az egyszerre elkészült hozzávalókból az ebédet.

 

Tippek

  • Süthetitek a csirkét lefedve alacsony hőfokon akár 3-4 órán keresztül is, attól csak még puhább lesz a végeredmény.
  • Készíthetitek újkrumpliból is a köretet, úgy még tavasziasabb lesz.
További receptjeink
Törökmogyorós káposztasaláta feta sajttal
Spenótos tofu-paneer
Tőkehalfilé konfitált édesköménnyel és spenótos krumplipürével
Olívás falafel tahini szósszal
Scsí leves
Lencsés kuszkusszal töltött kápia paprika
Ricottás rakott zöldbabos lasagne
Chorizós-krumplis taco
Kókusztejes sárgaborsófőzelék zöld fasírttal
Tom Kha Ghai
Pisztáciás egrestorta
Ratatouille
Rusztikus zöldségleves parmezánnal
Mentás grillezett padlizsánsaláta
Tapenád kovászos bagettel
Pestós görögjoghurt öntet
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.