Kókusztejes vajbabfőzelék
Hozzávalók
- 400 g vajbab
- 1 közepes fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 200 g kókusztej
- 3 ek Floriol E-vitamin étolaj
- 60 g kesudió
- fél citrom leve
- 3-4 szál friss citromfű
- só, bors
- 4-5 ág friss thai bazsalikom
Kókusztejes vajbabfőzelék
Frissítő, krémes és mindenmentes. Az egyik legjobb nyári főzelék, ami vajbabból készül.
Elkészítés
- Hevítsünk Floriol E-vitamin étolajat magas falú fazékban. Pirítsuk elő a feldarabolt hagymát, fokhagymát.
- Keverjük hozzá az alaposan megmosott, 3-4 centisre vágott babot, majd pirítsuk ezt is 2 percig. Öntsük fel a kókusztejjel, majd hintsük meg apróra vágott citromfűvel, fedjük le, és közepes lángon főzzük puhára 20-25 perc alatt. Néha keverjünk rajta, végül adjuk hozzá egy-fél citrom levét.
- Sózzuk ízlés szerint.
- Tálaljuk forrón, friss thai bazsalikommal és kesudióval.
Allergének
- diófélék
Tippek
- Pirítsuk elő a kesudiót sütőben, vagy serpenyőben.
- Thai bazsalikom helyett a sima is megteszi.
- Kevés mentával is ízesíthetjük.