Kókusztejes vajbabfőzelék
Kókusztejes vajbabfőzelék
Hozzávalók
  • 400 g vajbab
  • 1 közepes fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 200 g kókusztej
  • 3 ek Floriol E-vitamin étolaj
  • 60 g kesudió
  • fél citrom leve
  • 3-4 szál friss citromfű
  • só, bors
  • 4-5 ág friss thai bazsalikom

Kókusztejes vajbabfőzelék

Frissítő, krémes és mindenmentes. Az egyik legjobb nyári főzelék, ami vajbabból készül.

Elkészítés

  1. Hevítsünk Floriol E-vitamin étolajat magas falú fazékban. Pirítsuk elő a feldarabolt hagymát, fokhagymát.
  2. Keverjük hozzá az alaposan megmosott, 3-4 centisre vágott babot, majd pirítsuk ezt is 2 percig. Öntsük fel a kókusztejjel, majd hintsük meg apróra vágott citromfűvel, fedjük le, és közepes lángon főzzük puhára 20-25 perc alatt. Néha keverjünk rajta, végül adjuk hozzá egy-fél citrom levét.
  3. Sózzuk ízlés szerint.
  4. Tálaljuk forrón, friss thai bazsalikommal és kesudióval.

Allergének

  • diófélék

 

Tippek

  • Pirítsuk elő a kesudiót sütőben, vagy serpenyőben.
  • Thai bazsalikom helyett a sima is megteszi.
  • Kevés mentával is ízesíthetjük.
További receptjeink
Kolokithokeftedes tzatzikivel
Ricottás rakott zöldbabos lasagne
Törökmogyorós káposztasaláta feta sajttal
Perui quinoás avokádósaláta
Csőben sült sütőtök fűszeres darált hússal töltve
Spárgakrémleves
Füstölt lazacos-kaviáros mini blini
Zöldséges taco
Francia hagymaleves
Halloumi sajtos bulgursaláta dinnyével és bazsalikommal
Tonhal caprese
Grillezett csirkeszárny petrezselymes olajbogyó salátával
Boeuf Bourguignon
Ratatouille
Sült kecskesajtos spárgasaláta
Olajban fagyasztott fűszerek
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.