Kókusztejes vajbabfőzelék
Kókusztejes vajbabfőzelék
Hozzávalók
  • 400 g vajbab
  • 1 közepes fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 200 g kókusztej
  • 3 ek Floriol E-vitamin étolaj
  • 60 g kesudió
  • fél citrom leve
  • 3-4 szál friss citromfű
  • só, bors
  • 4-5 ág friss thai bazsalikom

Kókusztejes vajbabfőzelék

Frissítő, krémes és mindenmentes. Az egyik legjobb nyári főzelék, ami vajbabból készül.

Elkészítés

  1. Hevítsünk Floriol E-vitamin étolajat magas falú fazékban. Pirítsuk elő a feldarabolt hagymát, fokhagymát.
  2. Keverjük hozzá az alaposan megmosott, 3-4 centisre vágott babot, majd pirítsuk ezt is 2 percig. Öntsük fel a kókusztejjel, majd hintsük meg apróra vágott citromfűvel, fedjük le, és közepes lángon főzzük puhára 20-25 perc alatt. Néha keverjünk rajta, végül adjuk hozzá egy-fél citrom levét.
  3. Sózzuk ízlés szerint.
  4. Tálaljuk forrón, friss thai bazsalikommal és kesudióval.

Allergének

  • diófélék

 

Tippek

  • Pirítsuk elő a kesudiót sütőben, vagy serpenyőben.
  • Thai bazsalikom helyett a sima is megteszi.
  • Kevés mentával is ízesíthetjük.
További receptjeink
Rozmaringos fehérbab-krém
Mapo Tofu
Meggy sorbet pisztáciás keksszel
Nyulas ravioli gombaszósszal
Káposztás mazsolás curry papadammal
Achar csirke curry vadrizzsel
Répás mungóbab saláta
Rizslisztben rántott mini sajtgolyók
Zöldfűszeres sajtkrémmel töltött pulykamell céklás tojássalátával
Lazacos zsemle tükörtojással és friss zöldségekkel
Spanyol omlett
Zöldhagymás-kecskesajtos frittata
Házi Worcestershire-szósz
Pisztáciás panforte
Csirke nuggets sütőtökös krumplipürével
Rostoncsirke mangónézes gőzbuciban
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.