Kókusztejes vajbabfőzelék
Kókusztejes vajbabfőzelék
Hozzávalók
  • 400 g vajbab
  • 1 közepes fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 200 g kókusztej
  • 3 ek Floriol E-vitamin étolaj
  • 60 g kesudió
  • fél citrom leve
  • 3-4 szál friss citromfű
  • só, bors
  • 4-5 ág friss thai bazsalikom

Kókusztejes vajbabfőzelék

Frissítő, krémes és mindenmentes. Az egyik legjobb nyári főzelék, ami vajbabból készül.

Elkészítés

  1. Hevítsünk Floriol E-vitamin étolajat magas falú fazékban. Pirítsuk elő a feldarabolt hagymát, fokhagymát.
  2. Keverjük hozzá az alaposan megmosott, 3-4 centisre vágott babot, majd pirítsuk ezt is 2 percig. Öntsük fel a kókusztejjel, majd hintsük meg apróra vágott citromfűvel, fedjük le, és közepes lángon főzzük puhára 20-25 perc alatt. Néha keverjünk rajta, végül adjuk hozzá egy-fél citrom levét.
  3. Sózzuk ízlés szerint.
  4. Tálaljuk forrón, friss thai bazsalikommal és kesudióval.

Allergének

  • diófélék

 

Tippek

  • Pirítsuk elő a kesudiót sütőben, vagy serpenyőben.
  • Thai bazsalikom helyett a sima is megteszi.
  • Kevés mentával is ízesíthetjük.
További receptjeink
Epres banánkenyér
Szójaszószos pirított tofu zöldségekkel és rizzsel
Olívás falafel tahini szósszal
Füstös csirke kebab pitával
Rozmaringos fehérbab-krém
Lazac szőlőchutneyval
Ötfűszeres hokkaido tökkrémleves pirított bulgurral
Pikáns mézes-mustáros öntet
Húsgolyók édeskömény salátával
Tőkehalfilé konfitált édesköménnyel és spenótos krumplipürével
Sült barack vaníliafagyival
Karalábé steak diós pestóval és salátával
Keleti marhasaláta
Káposztás fasírtgolyók
Körtés-diós pite
Mandulás-zsályás muffin
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.