Penne Boscaiola - Favágók tésztája
Penne Boscaiola - Favágók tésztája
Hozzávalók
  • 240 g penne tészta
  • 3 ek Floriol E-vitamin étolaj
  • 60 g szeletelt bacon
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 100 g erdei gomba
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • 8 db koktélparadicsom
  • friss kakukkfű
  • só, bors
  • parmezán a tálaláshoz

Penne Boscaiola - Favágók tésztája

Kalória: ~ 498 kcal

Az őszi gombaszezon egyik kedvence lehet ez a klasszikus toszkán tészta, amit készíteni is legalább akkora boldogság, mint enni.

Elkészítés

  1. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk 2 kanálnyi Floriol E-vitamin étolajat. Amint elég forró, helyezzük bele a 3-4 centis darabokra kockázott szeletelt bacont és pirítsuk aranyszínűre. Ha elkészült, lapátkanállal vegyük ki a serpenyőből.
  2. A visszamaradt zsiradékban futtassuk meg a megtisztított és feldarabolt erdei gombát és az összezúzott fokhagymát.
  3. Közben egy magas falú fazékban forraljunk bőséges mennyiségű vizet a tésztához. Amint felforrt, sózzuk, tegyünk bele egy kanálnyi Floriol E-vitamin étolajat, majd a tésztát is. Főzzük készre a csomagoláson jelölt ideig!
  4. A gombát öntsük fel egy deci száraz fehérborral, és 2-3 perc alatt párologtassuk el az alkoholt. Adjuk hozzá a félbevágott koktélparadicsomokat, öntsük fel tejszínnel, majd forraljuk össze. Ízesítsük friss kakukkfűvel.
  5. Szűrjük le a kész tésztát, majd helyezzük a gombás szószba a korábban félretett pirított baconnel együtt. Nagy lángon forraljuk készre további 3 perc alatt.
  6. Tálaljuk forrón, forgácsolt parmezánnal és frissen őrölt borssal.

Tippek

  1. Egészen vékonyra szelt, szárazabb, füstölt szalonnával is elkészíthetjük.
  2. Használjunk többféle friss erdei gombát, akár szárított és beáztatott vargányát is.
  3. Friss petrezselyem is nagyon jól illik hozzá a kakukkfű mellett!

Allergének

  • laktóz
  • glutén