Penne Boscaiola - Favágók tésztája
Hozzávalók
- 240 g penne tészta
- 3 ek Floriol E-vitamin étolaj
- 60 g szeletelt bacon
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 g erdei gomba
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 dl tejszín
- 8 db koktélparadicsom
- friss kakukkfű
- só, bors
- parmezán a tálaláshoz
Penne Boscaiola - Favágók tésztája
Kalória: ~ 498 kcal
Az őszi gombaszezon egyik kedvence lehet ez a klasszikus toszkán tészta, amit készíteni is legalább akkora boldogság, mint enni.
Elkészítés
- Nagy teflonserpenyőben hevítsünk 2 kanálnyi Floriol E-vitamin étolajat. Amint elég forró, helyezzük bele a 3-4 centis darabokra kockázott szeletelt bacont és pirítsuk aranyszínűre. Ha elkészült, lapátkanállal vegyük ki a serpenyőből.
- A visszamaradt zsiradékban futtassuk meg a megtisztított és feldarabolt erdei gombát és az összezúzott fokhagymát.
- Közben egy magas falú fazékban forraljunk bőséges mennyiségű vizet a tésztához. Amint felforrt, sózzuk, tegyünk bele egy kanálnyi Floriol E-vitamin étolajat, majd a tésztát is. Főzzük készre a csomagoláson jelölt ideig!
- A gombát öntsük fel egy deci száraz fehérborral, és 2-3 perc alatt párologtassuk el az alkoholt. Adjuk hozzá a félbevágott koktélparadicsomokat, öntsük fel tejszínnel, majd forraljuk össze. Ízesítsük friss kakukkfűvel.
- Szűrjük le a kész tésztát, majd helyezzük a gombás szószba a korábban félretett pirított baconnel együtt. Nagy lángon forraljuk készre további 3 perc alatt.
- Tálaljuk forrón, forgácsolt parmezánnal és frissen őrölt borssal.
Tippek
- Egészen vékonyra szelt, szárazabb, füstölt szalonnával is elkészíthetjük.
- Használjunk többféle friss erdei gombát, akár szárított és beáztatott vargányát is.
- Friss petrezselyem is nagyon jól illik hozzá a kakukkfű mellett!
Allergének
- laktóz
- glutén