Penne Boscaiola - Favágók tésztája
Penne Boscaiola - Favágók tésztája
Hozzávalók
  • 240 g penne tészta
  • 3 ek Floriol E-vitamin étolaj
  • 60 g szeletelt bacon
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 100 g erdei gomba
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • 8 db koktélparadicsom
  • friss kakukkfű
  • só, bors
  • parmezán a tálaláshoz

Penne Boscaiola - Favágók tésztája

Kalória: ~ 498 kcal

Az őszi gombaszezon egyik kedvence lehet ez a klasszikus toszkán tészta, amit készíteni is legalább akkora boldogság, mint enni.

Elkészítés

  1. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk 2 kanálnyi Floriol E-vitamin étolajat. Amint elég forró, helyezzük bele a 3-4 centis darabokra kockázott szeletelt bacont és pirítsuk aranyszínűre. Ha elkészült, lapátkanállal vegyük ki a serpenyőből.
  2. A visszamaradt zsiradékban futtassuk meg a megtisztított és feldarabolt erdei gombát és az összezúzott fokhagymát.
  3. Közben egy magas falú fazékban forraljunk bőséges mennyiségű vizet a tésztához. Amint felforrt, sózzuk, tegyünk bele egy kanálnyi Floriol E-vitamin étolajat, majd a tésztát is. Főzzük készre a csomagoláson jelölt ideig!
  4. A gombát öntsük fel egy deci száraz fehérborral, és 2-3 perc alatt párologtassuk el az alkoholt. Adjuk hozzá a félbevágott koktélparadicsomokat, öntsük fel tejszínnel, majd forraljuk össze. Ízesítsük friss kakukkfűvel.
  5. Szűrjük le a kész tésztát, majd helyezzük a gombás szószba a korábban félretett pirított baconnel együtt. Nagy lángon forraljuk készre további 3 perc alatt.
  6. Tálaljuk forrón, forgácsolt parmezánnal és frissen őrölt borssal.

Tippek

  1. Egészen vékonyra szelt, szárazabb, füstölt szalonnával is elkészíthetjük.
  2. Használjunk többféle friss erdei gombát, akár szárított és beáztatott vargányát is.
  3. Friss petrezselyem is nagyon jól illik hozzá a kakukkfű mellett!

Allergének

  • laktóz
  • glutén
További receptjeink
Csőben sült sütőtök fűszeres darált hússal töltve
Medvehagymás muffin tükörtojással és pirított sonkával
Miso leves
Achar csirke curry vadrizzsel
Currys halleves
Pestós görögjoghurt öntet
Édesköményes krumplileves
Gombás-fenyőmagos vadrizs saláta
Csőben sült padlizsános csirke
Steak, balzsamecetes sült kelbimbóval
Fügés-csokis energiagolyó
Nyulas ravioli gombaszósszal
Zöldséges muhammara papadammal
Sütőtökös pogácsa
Zöldbabos burgonyaleves sonkával
Diós-zöldséges tatin kéksajttal
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.