Csőben sült sütőtök fűszeres darált hússal töltve
Csőben sült sütőtök fűszeres darált hússal töltve
Hozzávalók
  • 3 ek Floriol BALANCE étolaj
  • 300 g rizs
  • 800 g darált marha
  • fél kk őrölt szerecsendió
  • 1 kk római kömény
  • 1 kk őrölt koriander
  • fél kk őrölt paprika
  • fél kk őrölt fahéj
  • 2 ek szójaszósz
  • 2 tk só
  • bors
  • 3-4 szál újhagyma
  • 3 db közepes hokkaido tök
  • friss petrezselyem

Csőben sült sütőtök fűszeres darált hússal töltve

Kalória: ~ 520 kcal

Csodás őszi fogás, ami ráadásul remekül is mutat a tányéron!

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban hevítsetek pár kanál Floriol BALANCE étolajat. Ha elég forró, adjátok hozzá a rizst. Sózzátok finoman, majd pirítsátok le. Öntsétek fel 4,6 dl forrásban lévő vízzel, fedjétek le, majd a legalacsonyabb fokozaton főzzétek készre 25-30 perc alatt. Ha elkészült, hagyjátok hűlni 10-20 percig.
  2. Melegítsétek elő a sütőt 180 fokra.
  3. Forgassátok össze a darált marhahúst a fűszerekkel, szójaszósszal, majd a rizzsel is. Keverjétek a masszába a vékonyra szelt újhagymát.
  4. Mossátok meg alaposan a hokkaido tököket, majd vágjátok keresztben félbe. A felső résznek vágjátok le a tetejét is kicsit, hogy megálljon majd. Kaparjátok ki a tök magjait.
  5. Gyúrjatok gombócokat a húsos rizses masszából, majd töltsétek meg velük jó alaposan a tököket.
  6. Tegyétek sütőpapírral bélelt tepsire, majd helyezzétek az előmelegített sütőbe. Süssétek készre 40-50 perc alatt.
  7. Tálaljátok friss petrezselyemmel és vékonyra szelt újhagymával.

Tippek

  • Mazsolát, főtt csicseriborsót is tehettek a húsos-rizses töltelékbe.
  • Készítsetek hozzá friss mentás-joghurtos öntetet Floriol Extraszűz Olívaolajjal.
  • Fedjétek le a sütés első felében a tepsit, így szaftosabb marad.
  • Sütőtökkel is ugyanígy elkészíthetitek.

Allergének

  • szója
További receptjeink
Keleti marhasaláta
Zöldbabos burgonyaleves sonkával
Házi BBQ szósz
Zöldséges taco
Konfitált lazac parmezános karfiolkrémmel
Friss edamame saláta steakfalatokkal
Zöldfűszeres sajtkrémmel töltött pulykamell céklás tojássalátával
Tökfőzelék cukkini ropogóssal
Lazacos zsemle tükörtojással és friss zöldségekkel
Tonhal caprese
Fahéjas-mandulás olívaolaj-torta
Csicseriborsós céklasaláta juhtúróval
Penne Boscaiola - Favágók tésztája
Vegán töltött káposzta
Mézes-pisztáciás lazac parmezános karfiolpürével
Olasz (húsvéti) pite sonkával
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.