Csőben sült sütőtök fűszeres darált hússal töltve
Hozzávalók
- 3 ek Floriol BALANCE étolaj
- 300 g rizs
- 800 g darált marha
- fél kk őrölt szerecsendió
- 1 kk római kömény
- 1 kk őrölt koriander
- fél kk őrölt paprika
- fél kk őrölt fahéj
- 2 ek szójaszósz
- 2 tk só
- bors
- 3-4 szál újhagyma
- 3 db közepes hokkaido tök
- friss petrezselyem
Csőben sült sütőtök fűszeres darált hússal töltve
Kalória: ~ 520 kcal
Csodás őszi fogás, ami ráadásul remekül is mutat a tányéron!
Elkészítés
- Magas falú fazékban hevítsetek pár kanál Floriol BALANCE étolajat. Ha elég forró, adjátok hozzá a rizst. Sózzátok finoman, majd pirítsátok le. Öntsétek fel 4,6 dl forrásban lévő vízzel, fedjétek le, majd a legalacsonyabb fokozaton főzzétek készre 25-30 perc alatt. Ha elkészült, hagyjátok hűlni 10-20 percig.
- Melegítsétek elő a sütőt 180 fokra.
- Forgassátok össze a darált marhahúst a fűszerekkel, szójaszósszal, majd a rizzsel is. Keverjétek a masszába a vékonyra szelt újhagymát.
- Mossátok meg alaposan a hokkaido tököket, majd vágjátok keresztben félbe. A felső résznek vágjátok le a tetejét is kicsit, hogy megálljon majd. Kaparjátok ki a tök magjait.
- Gyúrjatok gombócokat a húsos rizses masszából, majd töltsétek meg velük jó alaposan a tököket.
- Tegyétek sütőpapírral bélelt tepsire, majd helyezzétek az előmelegített sütőbe. Süssétek készre 40-50 perc alatt.
- Tálaljátok friss petrezselyemmel és vékonyra szelt újhagymával.
Tippek
- Mazsolát, főtt csicseriborsót is tehettek a húsos-rizses töltelékbe.
- Készítsetek hozzá friss mentás-joghurtos öntetet Floriol Extraszűz Olívaolajjal.
- Fedjétek le a sütés első felében a tepsit, így szaftosabb marad.
- Sütőtökkel is ugyanígy elkészíthetitek.
Allergének
- szója