https://www.traditionrolex.com/1

Csőben sült sütőtök fűszeres darált hússal töltve
Csőben sült sütőtök fűszeres darált hússal töltve
Csőben sült sütőtök fűszeres darált hússal töltve
Hozzávalók
  • 3 ek Floriol BALANCE étolaj
  • 300 g rizs
  • 800 g darált marha
  • fél kk őrölt szerecsendió
  • 1 kk római kömény
  • 1 kk őrölt koriander
  • fél kk őrölt paprika
  • fél kk őrölt fahéj
  • 2 ek szójaszósz
  • 2 tk só
  • bors
  • 3-4 szál újhagyma
  • 3 db közepes hokkaido tök
  • friss petrezselyem

Csőben sült sütőtök fűszeres darált hússal töltve

Kalória: ~ 520 kcal

Csodás őszi fogás, ami ráadásul remekül is mutat a tányéron!

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban hevítsetek pár kanál Floriol BALANCE étolajat. Ha elég forró, adjátok hozzá a rizst. Sózzátok finoman, majd pirítsátok le. Öntsétek fel 4,6 dl forrásban lévő vízzel, fedjétek le, majd a legalacsonyabb fokozaton főzzétek készre 25-30 perc alatt. Ha elkészült, hagyjátok hűlni 10-20 percig.
  2. Melegítsétek elő a sütőt 180 fokra.
  3. Forgassátok össze a darált marhahúst a fűszerekkel, szójaszósszal, majd a rizzsel is. Keverjétek a masszába a vékonyra szelt újhagymát.
  4. Mossátok meg alaposan a hokkaido tököket, majd vágjátok keresztben félbe. A felső résznek vágjátok le a tetejét is kicsit, hogy megálljon majd. Kaparjátok ki a tök magjait.
  5. Gyúrjatok gombócokat a húsos rizses masszából, majd töltsétek meg velük jó alaposan a tököket.
  6. Tegyétek sütőpapírral bélelt tepsire, majd helyezzétek az előmelegített sütőbe. Süssétek készre 40-50 perc alatt.
  7. Tálaljátok friss petrezselyemmel és vékonyra szelt újhagymával.

Tippek

  • Mazsolát, főtt csicseriborsót is tehettek a húsos-rizses töltelékbe.
  • Készítsetek hozzá friss mentás-joghurtos öntetet Floriol Extraszűz Olívaolajjal.
  • Fedjétek le a sütés első felében a tepsit, így szaftosabb marad.
  • Sütőtökkel is ugyanígy elkészíthetitek.

Allergének

  • szója
További receptjeink
Zöldbabos burgonyaleves sonkával
Olívás brownie
Vegán töltött káposzta
Körtés-diós pite
Mustáros malacpofa lencsével
Pirított kel csicseriborsóval és aszalt paradicsommal
Tonhal caprese
Csirke nuggets sütőtökös krumplipürével
Fetasajtos-spenótos kölespite
Fokhagymás-spenótos garnéla
Póréhagymás csirkecomb vöröslencsepürével
Karalábé steak diós pestóval és salátával
Kókusztejes sárgaborsófőzelék zöld fasírttal
Édesköményes krumplileves
Császármorzsa narancsszósszal
Csicseriborsó fasírt joghurtos céklasalátával
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1