Csőben sült sütőtök fűszeres darált hússal töltve
Csőben sült sütőtök fűszeres darált hússal töltve
Hozzávalók
  • 3 ek Floriol BALANCE étolaj
  • 300 g rizs
  • 800 g darált marha
  • fél kk őrölt szerecsendió
  • 1 kk római kömény
  • 1 kk őrölt koriander
  • fél kk őrölt paprika
  • fél kk őrölt fahéj
  • 2 ek szójaszósz
  • 2 tk só
  • bors
  • 3-4 szál újhagyma
  • 3 db közepes hokkaido tök
  • friss petrezselyem

Csőben sült sütőtök fűszeres darált hússal töltve

Kalória: ~ 520 kcal

Csodás őszi fogás, ami ráadásul remekül is mutat a tányéron!

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban hevítsetek pár kanál Floriol BALANCE étolajat. Ha elég forró, adjátok hozzá a rizst. Sózzátok finoman, majd pirítsátok le. Öntsétek fel 4,6 dl forrásban lévő vízzel, fedjétek le, majd a legalacsonyabb fokozaton főzzétek készre 25-30 perc alatt. Ha elkészült, hagyjátok hűlni 10-20 percig.
  2. Melegítsétek elő a sütőt 180 fokra.
  3. Forgassátok össze a darált marhahúst a fűszerekkel, szójaszósszal, majd a rizzsel is. Keverjétek a masszába a vékonyra szelt újhagymát.
  4. Mossátok meg alaposan a hokkaido tököket, majd vágjátok keresztben félbe. A felső résznek vágjátok le a tetejét is kicsit, hogy megálljon majd. Kaparjátok ki a tök magjait.
  5. Gyúrjatok gombócokat a húsos rizses masszából, majd töltsétek meg velük jó alaposan a tököket.
  6. Tegyétek sütőpapírral bélelt tepsire, majd helyezzétek az előmelegített sütőbe. Süssétek készre 40-50 perc alatt.
  7. Tálaljátok friss petrezselyemmel és vékonyra szelt újhagymával.

Tippek

  • Mazsolát, főtt csicseriborsót is tehettek a húsos-rizses töltelékbe.
  • Készítsetek hozzá friss mentás-joghurtos öntetet Floriol Extraszűz Olívaolajjal.
  • Fedjétek le a sütés első felében a tepsit, így szaftosabb marad.
  • Sütőtökkel is ugyanígy elkészíthetitek.

Allergének

  • szója