Grillezett pisztráng zellersalátával
Hozzávalók
- 2 ek Floriol Kevert Olívaolaj
- 300 g rizs
- 5 ek mazsola
- 4 db közepes pisztráng
- 3 ek Floriol Kevert Olívaolaj
- 1-2 citrom
- só, bors
- 1 db szárzeller
- 200 g natúr joghurt
- 3 ek Floriol Kevert Olívaolaj
- 1 tk mustár
- 2 gerezd fokhagyma
- 80 g petrezselyem
- só
Grillezett pisztráng zellersalátával
Kalória: ~ 720 kcal
A pisztráng ropogós bőre és a zeller frissessége teszi ellenálhatatlanná ezt a grillételt! A nyár egyik slágere lesz, ha kipróbáljuk!
Elkészítés
- Mossátok meg alaposan a szárzellert, majd szeljétek minél vékonyabbra. Forgassátok össze a joghurttal és a lereszelt fokhagymával, majd adjatok hozzá a pár kanálnyi Floriol Kevert Olívaolajat és a mustárt is. Hintsétek meg feldarabolt petrezselyemmel, sózzátok ízlés szerint, majd tálalásig tároljátok hűtőszekrényben.
- Készítsetek a kerti grillben a szokásos módon egyenletes hőt leadó parazsat.
- Hevítsetek egy kanálnyi Floriol Kevert Olívaolajat magas falú fazékban. Adjátok hozzá a rizst és a mazsolát, sózzátok finoman, majd gyakran kavarva hagyjátok üvegesedni pár percig. Öntsétek fel másfélszeres mennyiségű vízzel, fedjétek le a fazekat, majd tegyétek a legalacsonyabb lángra. Főzzétek készre 20 perc alatt.
- Tisztítsátok meg a halakat, majd törlőkendővel szárítsátok le teljesen. Finoman kenjétek át őket Floriol Kevert Olívaolajjal, majd sózzátok is meg.
- Ha elég forró és egyenletes a parázs, helyezzétek fölé a halakat. Süssétek 8-12 percig az egyik oldalán, majd nyúljatok alá lapos és széles szedőkanállal és gyors, határozott mozdulattal fordítsátok a másik oldalára. Ha elsőre nem sikerülne, az sem baj! Süssétek a másik oldalán további 8-10 percig, közben csepegtessetek rá citromot és őröljetek rá borsot.
- Ha elkészültek a halak, vegyétek le a grillről. Pihentessétek 2-3 percig, majd tálaljátok forrón a rizzsel és a hideg zellersalátával.
Tippek
- Sütőben, vagy tepsiben is elkészíthető.
- Ha van halrács a grillhez, használjátok!
- Locsoljátok meg tálaláskor Floriol Extraszűz Olívaolajjal!
Allergének
- zeller
- hal
- mustár
- tej és tejszármazékok