Grillezett pisztráng zellersalátával
Grillezett pisztráng zellersalátával
Hozzávalók

 

  • 4 db közepes pisztráng
  • 3 ek Floriol Kevert Olívaolaj
  • 1-2 citrom
  • só, bors

 

  • 1 db szárzeller
  • 200 g natúr joghurt
  • 3 ek Floriol Kevert Olívaolaj
  • 1 tk mustár
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 80 g petrezselyem

Grillezett pisztráng zellersalátával

Kalória: ~ 720 kcal

A pisztráng ropogós bőre és a zeller frissessége teszi ellenálhatatlanná ezt a grillételt! A nyár egyik slágere lesz, ha kipróbáljuk!

Elkészítés

  1. Mossátok meg alaposan a szárzellert, majd szeljétek minél vékonyabbra. Forgassátok össze a joghurttal és a lereszelt fokhagymával, majd adjatok hozzá a pár kanálnyi Floriol Kevert Olívaolajat és a mustárt is. Hintsétek meg feldarabolt petrezselyemmel, sózzátok ízlés szerint, majd tálalásig tároljátok hűtőszekrényben.
  2. Készítsetek a kerti grillben a szokásos módon egyenletes hőt leadó parazsat.
  3. Hevítsetek egy kanálnyi Floriol Kevert Olívaolajat magas falú fazékban. Adjátok hozzá a rizst és a mazsolát, sózzátok finoman, majd gyakran kavarva hagyjátok üvegesedni pár percig. Öntsétek fel másfélszeres mennyiségű vízzel, fedjétek le a fazekat, majd tegyétek a legalacsonyabb lángra. Főzzétek készre 20 perc alatt.
  4. Tisztítsátok meg a halakat, majd törlőkendővel szárítsátok le teljesen. Finoman kenjétek át őket Floriol Kevert Olívaolajjal, majd sózzátok is meg.
  5. Ha elég forró és egyenletes a parázs, helyezzétek fölé a halakat. Süssétek 8-12 percig az egyik oldalán, majd nyúljatok alá lapos és széles szedőkanállal és gyors, határozott mozdulattal fordítsátok a másik oldalára. Ha elsőre nem sikerülne, az sem baj! Süssétek a másik oldalán további 8-10 percig, közben csepegtessetek rá citromot és őröljetek rá borsot.
  6. Ha elkészültek a halak, vegyétek le a grillről. Pihentessétek 2-3 percig, majd tálaljátok forrón a rizzsel és a hideg zellersalátával.

 

 

Tippek

  • Sütőben, vagy tepsiben is elkészíthető.
  • Ha van halrács a grillhez, használjátok!
  • Locsoljátok meg tálaláskor Floriol Extraszűz Olívaolajjal!

 

Allergének

  • zeller
  • hal
  • mustár
  • tej és tejszármazékok
További receptjeink
Olívás brownie
Kókusztejes sárgaborsófőzelék zöld fasírttal
Pisztáciás egrestorta
Hajdinasaláta sült fetával
Meggyes-mandulás krémleves
Sütőtökös csirkecurry
Sárgabarackos batátakrémleves
Kovászos uborkakrémleves
Ötfűszeres hokkaido tökkrémleves pirított bulgurral
Új!
Parmezánbundás borjúszelet újhagymás krumplisalátával
Bazsalikomos cukkinikrémleves cseresznyével
Patatas bravas és vörösboros chorizo olívabogyóval
Karalábé steak diós pestóval és salátával
Gesztenyés-édesköményes kenyérsaláta sonkával
Padlizsános quinoasaláta pirított fenyőmaggal
Kókusztejes vajbabfőzelék
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.