https://www.traditionrolex.com/1

Konfitált lazac parmezános karfiolkrémmel
Konfitált lazac parmezános karfiolkrémmel
Konfitált lazac parmezános karfiolkrémmel
Hozzávalók
  • 1 bőr nélküli lazac filé (1,2-1,4 kg)
  • 2 kezeletlen citrom héja
  • 2 ek rózsabors
  • 2 tk mustármag
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 6 babérlevél
  • 2 -3 dl Floriol BODY étolaj

 

  • 1 karfiol
  • 50 dkg krumpli
  • 1 kk őrölt szerecsendió
  • 20 dkg parmezán
  • 1 gránátalma

Konfitált lazac parmezános karfiolkrémmel

Kalória: ~ 658 kcal

Ennél szaftosabb halas fogásról álmodni se lehet! A konfitálástól ráadásul gyönyörű rózsaszín marad a hal, miközben szinte szétolvad a szájban.

Elkészítés

  1. Pucoljátok meg a krumplit és a karfiolt, mossátok meg, daraboljátok fel, majd főzzétek puhára enyhén sós vízben 40-45 perc alatt.
  2. Ha elkészültek a zöldségek, szűrjétek le, és keverjétek hozzá a lereszelt parmezán sajtot és a szerecsendiót. Botmixerrel pürésítsétek addig, amíg egészen krémes lesz.
  3. Melegítsétek elő a sütőt 140 ºC-ra.
  4. Tisztítsátok meg a lazacot. Finoman sózzátok be, majd daraboljátok 20-40 cm-es négyzetekre, akkorára, hogy kitöltsetek majd vele egy magas falú tepsit, ha egyenletesen lerakjátok egymás mellé őket.
  5. Dörzsöljétek be a halat a lereszelt citrom héjával és tegyük a tepsibe. Helyezzétek mellé a babérleveleket, fokhagymát, rózsaborsot, mustármagot, majd öntsétek fel annyi Floriol BODY étolajjal, hogy ellepje a halat. Tegyetek egy sütőpapírt a tepsi tetejére.
  6. Tegyétek az előmelegített sütőbe, majd vegyétek vissza a sütő hőmérsékletét 110 ºC-ra. 25 perc alatt süssétek készre - a hal vastagságától függően ekkor már éppen átsül, de még nagyon szaftos és puha.
  7. Vegyétek ki a lazacot az olajból, hagyjátok egy rácson lecsepegni pár percig, majd tálaljátok még melegen a forró karfiolkrémmel. Végezetül hintsétek meg a gránátalma magjával!

 

Tippek

  • Egyétek meg frissen a konfitált lazacot!
  • Ha jobban átsütnétek a halat, hagyhatjátok akár 35-45 percet is a sütőben.
  • Célszerű a gránátalmát félbevágni, majd egy nagyobb, vízzel töltött keverőtálban kiszabadítani a magjait, így nem fröcskölődik szét. Leszűrés után csepegtessétek le!

 

Allergének

  • hal
  • mustár
  • tej és tejszármezékok
További receptjeink
Sült ratatouille kecskesajttal
Finn lazacleves
Ratatouille
Bárány muszaka
Lazacos zsemle tükörtojással és friss zöldségekkel
Gyümölcsös-mandulás karácsonyi keksz
Házi joghurtfagyi granolával és sült barackkal
Meggyes-mandulás krémleves
Vöröslencse shakshuka
Fügével és manchego sajttal töltött csirkemell portói mártással
Rostoncsirke mangónézes gőzbuciban
Rizstészta tofuval és gombával
Császármorzsa narancsszósszal
Új!
Rizsbundás szilva
Medvehagymás muffin tükörtojással és pirított sonkával
Új!
Sült tök és patisszonsaláta quinoával
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1