Spárgás csigatészta
Hozzávalók
HOZZÁVALÓK
- 250 g olasz csigatészta
- 1 csomag zöld spárga
- 2 ek Floriol E-vitamin étolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 0,5 dl száraz fehérbor
- 5 dkg füstölt kolozsvári szalonna
- 2-3 dl tejszín
- 10 dkg parmezán
- friss bazsalikom
- só, bors
Spárgás csigatészta
Kalória: ~ 424 kcal
Olyan rövid a spárgaszezon, hogy az évnek ebben a szakaszában érdemes heti rendszerességgel készítenünk belőle valamilyen finomságot. Ez a tavaszi tésztaétel gyorsan elkészül és isteni.
ELKÉSZÍTÉS
- Mossuk meg a spárgákat. Törjük le a végeit, ha szükséges, akkor finoman hámozzuk is meg. Szeleteljük 4-5 centis darabokra.
- Bőséges mennyiségű, forrásban lévő, sós vízben főzzük puhára az olasz csigatésztát a csomagolásán leírt módon.
- Nagy teflonserpenyőben hevítsünk kevés Floriol E-vitamin étolajat. Pirítsuk meg pár perc alatt a spárgát, majd tegyük mellé az apróra vágott fokhagymát is és a hajszálvékonyra szelt, húsos szalonnát is.
- 3-4 perc pirítás után öntsük fel a száraz fehérborral, majd a tejszínnel is, és 10 perc alatt főzzük készre. Sózzuk ízlés szerint.
- Forgassuk össze a kész tésztát a szósszal. Tálaljuk forrón, friss bazsalikommal és parmezánnal!
ALLERGÉNEK
- glutén
- laktóz
TIPPEK
- Zöld spárga helyett kipróbálhatjuk fehér spárgával is, amit ne felejtsünk el meghámozni.
- Extraként tegyünk rá reszelt sajtot, leginkább valamilyen kemény fajtát: cheddart vagy parmezánt.
- Fűszerezhetjük még apróra vágott, friss metélőhagymával, ami remekül kiegészíti a spárga ízét.