Fekete kagyló spagettivel
Hozzávalók
- 200 g fekete kagyló
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 3 ek Floriol Olívolaj
- 3 nagyobb paradicsom
- fél citrom leve
- friss petrezselyem
- só
- 200 g spagetti tészta
Fekete kagyló spagettivel
A tenger íze egy tányéron. Pikk-pakk megvan, és máris a parton érezhetitek magatokat.
Elkészítés
- Mossátok meg alaposan a kagylót, a héját kicsit dörzsöljétek is le. A már szétnyílt kagylókat dobjátok ki, ne használjátok az ételhez!
- Forraljatok bőséges mennyiségű sós vizet és tegyetek bele egy kanálnyi Floriol Olívaolajat, majd főzzétek készre a tésztát a csomagoláson jelzett idő alatt. Ha elkészült, szűrjétek le.
- Nagy teflonserpenyőben hevítsetek 2 kanálnyi Floriol Olívaolajat. Futtassátok meg benne a vékonyra vágott fokhagymát, majd egyből keverjétek hozzá a fekete kagylót is.
- Adjátok hozzá a feldarabolt paradicsomot, sózzátok ízlés szerint, majd fedjétek le a serpenyőt 5 percre.
- Hintsétek meg kevés apróra vágott petrezselyemmel a szószt, és facsarjátok hozzá egy fél citrom levét.
- Tálaljátok forrón a tésztával.
Allergének
- glutén
- puhatestű
Tippek
- Kevés szárított chili is nagyon illik hozzá!
- Fagyasztott és friss fekete kagylóból is elkészíthetitek.
- Ha nem szeretitek a paradicsom héját, vágjátok az egész paradicsomot 8 körcikkre, majd a héjával a vágódeszka felé tartva, éles késsel könnyen le tudjátok vágni.