Fekete kagyló spagettivel
Fekete kagyló spagettivel
Hozzávalók
  • 200 g fekete kagyló
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 3 ek Floriol Olívolaj
  • 3 nagyobb paradicsom
  • fél citrom leve
  • friss petrezselyem
  • 200 g spagetti tészta

Fekete kagyló spagettivel

A tenger íze egy tányéron. Pikk-pakk megvan, és máris a parton érezhetitek magatokat.

Elkészítés

  1. Mossátok meg alaposan a kagylót, a héját kicsit dörzsöljétek is le. A már szétnyílt kagylókat dobjátok ki, ne használjátok az ételhez!
  2. Forraljatok bőséges mennyiségű sós vizet és tegyetek bele egy kanálnyi Floriol Olívaolajat, majd főzzétek készre a tésztát a csomagoláson jelzett idő alatt. Ha elkészült, szűrjétek le.
  3. Nagy teflonserpenyőben hevítsetek 2 kanálnyi Floriol Olívaolajat. Futtassátok meg benne a vékonyra vágott fokhagymát, majd egyből keverjétek hozzá a fekete kagylót is.
  4. Adjátok hozzá a feldarabolt paradicsomot, sózzátok ízlés szerint, majd fedjétek le a serpenyőt 5 percre.
  5. Hintsétek meg kevés apróra vágott petrezselyemmel a szószt, és facsarjátok hozzá egy fél citrom levét.
  6. Tálaljátok forrón a tésztával.

Allergének

  • glutén
  • puhatestű

 

Tippek

  • Kevés szárított chili is nagyon illik hozzá!
  • Fagyasztott és friss fekete kagylóból is elkészíthetitek.
  • Ha nem szeretitek a paradicsom héját, vágjátok az egész paradicsomot 8 körcikkre, majd a héjával a vágódeszka felé tartva, éles késsel könnyen le tudjátok vágni.