Fügével és manchego sajttal töltött csirkemell portói mártással
Fügével és manchego sajttal töltött csirkemell portói mártással
Hozzávalók

4 főre

A húshoz

  • 4 csirkemell
  • 15 dkg manchego sajt
  • 15 dkg aszalt füge
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 5 dkg bébispenót
  • 4-6 gerezd fokhagyma
  • 2 ek Floriol POWER étolaj
  • petrezselyem a tálaláshoz
  • só, bors

A mártáshoz

  • 2 dl portói bor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejszín
  • 1 kk mustár
  • 1 ág friss rozmaring

Fügével és manchego sajttal töltött csirkemell portói mártással

Kalória: ~ 501 kcal

A füge hozzátartozik a télhez. A manchegoval együtt még egy egyszerű csirkemellet is feldob és tökéletessé varázsol. A portóiból készült sűrű mártás pedig nemcsak gyönyörű, de az ízével is megkoronázza a fogást!

ELKÉSZÍTÉS

  1. Melegítsétek elő a sütőt 190° fokra.
  2. Tegyétek vágódeszkára a csirkemelleket, széltében vágjátok át mindegyiket majdnem teljesen, majd hajtsátok ki őket, hogy nagyobb szeletet kapjatok. Húsklopfolóval puhítsátok meg kicsit, majd sózzátok, borsozzátok a szeleteket.
  3. Vágjátok a kolozsvári szalonnát, a sajtot és a fügét ugyanakkorára: egészen apróra. Keverjétek össze.
  4. Béleljétek ki a hússzeleteket kevés bébispenóttal, majd kanalazzátok rá vastag sávban a tölteléket. Óvatosan csavarjátok a töltelék köré fel a húst, majd cérnával vagy fogpiszkálóval rögzítsétek.
  5. Tegyétek a töltött husikat kevés Floriol POWER étolajjal kikent tepsibe, dobáljatok mellé a fokhagymát és a maradék tölteléket. Tegyétek az előmelegített sütőbe, és 40 perc alatt süssétek aranybarnára.
  6. Közben magas falú szószos edénykében forraljátok fel a portói bort az apróra vágott fokhagymával, a mustárral és a szál rozmaringgal. Forraljátok 10 percig, majd öntsétek fel a tejszínnel. Sózzátok ízlés szerint, és tálaljátok a frissen elkészült töltött hússal.

ALLERGÉNEK

  • laktóz
  • mustár

TIPPEK

  • Tálaljátok krumplipürével!
  • Öntsetek a sült hús szaftjából is a mártáshoz, majd botmixerrel dolgozzátok össze teljesen, hogy szép selymes legyen.
  • Legalább 10 percig főzzétek a mártást, hogy elpárologjon az alkohol nagy része.
További receptjeink
Ricottás rakott zöldbabos lasagne
Grillezett csirkeszárny petrezselymes olajbogyó salátával
Tapenád kovászos bagettel
Új!
Gombás-fenyőmagos vadrizs saláta
Lazacos poke bowl házi majonézzel
Pestós görögjoghurt öntet
Ötfűszeres hokkaido tökkrémleves pirított bulgurral
Sült céklás almasaláta mézzel pirított kölessel
Sáfrányos-póréhagymás bormártás
Lazacos zsemle tükörtojással és friss zöldségekkel
Misos-körtés zellerkrémleves
Csőben sült sütőtök fűszeres darált hússal töltve
Őszi skillet
Sült céklás rizottó grillsajttal
Meggy sorbet pisztáciás keksszel
Rizslisztben rántott mini sajtgolyók
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.