Fügével és manchego sajttal töltött csirkemell portói mártással
Fügével és manchego sajttal töltött csirkemell portói mártással
Hozzávalók

4 főre

A húshoz

  • 4 csirkemell
  • 15 dkg manchego sajt
  • 15 dkg aszalt füge
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 5 dkg bébispenót
  • 4-6 gerezd fokhagyma
  • 2 ek Floriol POWER étolaj
  • petrezselyem a tálaláshoz
  • só, bors

A mártáshoz

  • 2 dl portói bor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejszín
  • 1 kk mustár
  • 1 ág friss rozmaring

Fügével és manchego sajttal töltött csirkemell portói mártással

Kalória: ~ 501 kcal

A füge hozzátartozik a télhez. A manchegoval együtt még egy egyszerű csirkemellet is feldob és tökéletessé varázsol. A portóiból készült sűrű mártás pedig nemcsak gyönyörű, de az ízével is megkoronázza a fogást!

ELKÉSZÍTÉS

  1. Melegítsétek elő a sütőt 190° fokra.
  2. Tegyétek vágódeszkára a csirkemelleket, széltében vágjátok át mindegyiket majdnem teljesen, majd hajtsátok ki őket, hogy nagyobb szeletet kapjatok. Húsklopfolóval puhítsátok meg kicsit, majd sózzátok, borsozzátok a szeleteket.
  3. Vágjátok a kolozsvári szalonnát, a sajtot és a fügét ugyanakkorára: egészen apróra. Keverjétek össze.
  4. Béleljétek ki a hússzeleteket kevés bébispenóttal, majd kanalazzátok rá vastag sávban a tölteléket. Óvatosan csavarjátok a töltelék köré fel a húst, majd cérnával vagy fogpiszkálóval rögzítsétek.
  5. Tegyétek a töltött husikat kevés Floriol POWER étolajjal kikent tepsibe, dobáljatok mellé a fokhagymát és a maradék tölteléket. Tegyétek az előmelegített sütőbe, és 40 perc alatt süssétek aranybarnára.
  6. Közben magas falú szószos edénykében forraljátok fel a portói bort az apróra vágott fokhagymával, a mustárral és a szál rozmaringgal. Forraljátok 10 percig, majd öntsétek fel a tejszínnel. Sózzátok ízlés szerint, és tálaljátok a frissen elkészült töltött hússal.

ALLERGÉNEK

  • laktóz
  • mustár

TIPPEK

  • Tálaljátok krumplipürével!
  • Öntsetek a sült hús szaftjából is a mártáshoz, majd botmixerrel dolgozzátok össze teljesen, hogy szép selymes legyen.
  • Legalább 10 percig főzzétek a mártást, hogy elpárologjon az alkohol nagy része.
További receptjeink
Zöldség pakora mentás joghurttal és mangószósszal
Hajdinasaláta sült fetával
Fahéjas-mandulás olívaolaj-torta
Csirke nuggets sütőtökös krumplipürével
Adventi bonbonok
Ősz Ízei Bowl
Olívás falafel tahini szósszal
Teriyaki lazac rizstésztával
Gombás-fenyőmagos vadrizs saláta
Spenótos-gombás zöldségvagdalt friss salátával
Csőben sült sütőtök fűszeres darált hússal töltve
Cézár öntet
Pisztáciás panforte
Sült barack vaníliafagyival
Pho leves - Vietnámi húsleves
Málnás piskótatorta
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.