Fügével és manchego sajttal töltött csirkemell portói mártással
Fügével és manchego sajttal töltött csirkemell portói mártással
Hozzávalók

4 főre

A húshoz

  • 4 csirkemell
  • 15 dkg manchego sajt
  • 15 dkg aszalt füge
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 5 dkg bébispenót
  • 4-6 gerezd fokhagyma
  • 2 ek Floriol POWER étolaj
  • petrezselyem a tálaláshoz
  • só, bors

A mártáshoz

  • 2 dl portói bor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejszín
  • 1 kk mustár
  • 1 ág friss rozmaring

Fügével és manchego sajttal töltött csirkemell portói mártással

Kalória: ~ 501 kcal

A füge hozzátartozik a télhez. A manchegoval együtt még egy egyszerű csirkemellet is feldob és tökéletessé varázsol. A portóiból készült sűrű mártás pedig nemcsak gyönyörű, de az ízével is megkoronázza a fogást!

ELKÉSZÍTÉS

  1. Melegítsétek elő a sütőt 190° fokra.
  2. Tegyétek vágódeszkára a csirkemelleket, széltében vágjátok át mindegyiket majdnem teljesen, majd hajtsátok ki őket, hogy nagyobb szeletet kapjatok. Húsklopfolóval puhítsátok meg kicsit, majd sózzátok, borsozzátok a szeleteket.
  3. Vágjátok a kolozsvári szalonnát, a sajtot és a fügét ugyanakkorára: egészen apróra. Keverjétek össze.
  4. Béleljétek ki a hússzeleteket kevés bébispenóttal, majd kanalazzátok rá vastag sávban a tölteléket. Óvatosan csavarjátok a töltelék köré fel a húst, majd cérnával vagy fogpiszkálóval rögzítsétek.
  5. Tegyétek a töltött husikat kevés Floriol POWER étolajjal kikent tepsibe, dobáljatok mellé a fokhagymát és a maradék tölteléket. Tegyétek az előmelegített sütőbe, és 40 perc alatt süssétek aranybarnára.
  6. Közben magas falú szószos edénykében forraljátok fel a portói bort az apróra vágott fokhagymával, a mustárral és a szál rozmaringgal. Forraljátok 10 percig, majd öntsétek fel a tejszínnel. Sózzátok ízlés szerint, és tálaljátok a frissen elkészült töltött hússal.

ALLERGÉNEK

  • laktóz
  • mustár

TIPPEK

  • Tálaljátok krumplipürével!
  • Öntsetek a sült hús szaftjából is a mártáshoz, majd botmixerrel dolgozzátok össze teljesen, hogy szép selymes legyen.
  • Legalább 10 percig főzzétek a mártást, hogy elpárologjon az alkohol nagy része.
További receptjeink
Halloumi sajtos bulgursaláta dinnyével és bazsalikommal
Padlizsános csirkepörkölt kuszkusszal
Sült ratatouille kecskesajttal
Kapros-fokhagymás kenyérlángos
Édesköményes tenger gyümölcsei leves
Boeuf Bourguignon
Sült céklás rizottó grillsajttal
Ratatouille
Konfitált lazac parmezános karfiolkrémmel
Málnás piskótatorta
Rebarbarás somlói
Sonkás Crepe
Csicseriborsós édesburgonya főzelék hurkával
Zöldfűszeres sajtkrémmel töltött pulykamell céklás tojássalátával
Hajdinasaláta sült fetával
Cukkinifőzelék bárányfasírttal és fügével
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.