Lencsés kuszkusszal töltött kápia paprika
Hozzávalók
4 főre
- 200 g vöröslencse
- 100 g kuszkusz
- 2 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 tk őrölt koriander
- 1 tk fűszerpaprika
- fél lime leve
- 2 ek Floriol Omega 3&6
- só, bors
- 8 kápia paprika
- 2 ek Floriol Omega 3&6
- só, bors
- friss petrezselyem és tejföl a tálaláshoz
Lencsés kuszkusszal töltött kápia paprika
A lencse egyszerre krémes és laktató, a kápia paprikába töltve pedig gyönyörű, színes nyári étel, amivel akár vendégeket is várhatunk.
Elkészítés
Elő és elkészítési idő: 40+40 perc
- Magas falú fazékban kevés olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Amint színt kapnak, keverjük hozzá a fűszereket, majd a vöröslencsét is. Pár percig pirítsuk tovább, majd öntsük fel kétszeres mennyiségű vízzel.
- Néha átkavarva, alacsony lángon 15 perc alatt főzzük félkészre, majd keverjük a lencséhez a kuszkuszt is. Facsarjuk bele a lime levét, sózzuk ízlés szerint, majd fedjük le újra és várjunk, amíg további 20 perc alatt elkészül a töltelék. Az elpárolgott folyadékot pótoljuk!
- Ha puha, sűrű, főzelékállagú, tehát kész a töltelék, melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
- Vágjuk le a megtisztított paprikák száras végét, majd távolítsuk el a belsejükből a magokat. Fakanál segítségével töltsük meg a paprikákat egészen az aljukig, majd tegyük vissza a száras végét, és helyezzük őket enyhén beolajozott tepsibe. Süssük készre 25-30 perc alatt, amikor már szépen megsül a paprika.
- Tálaljuk forrón, kevés felaprított petrezselyemmel és krémesre kevert tejföllel.
Tippek
- Lime helyett bátran használhatunk citromot is!
- Gluténérzékenyek nyugodtan kihagyhatják a kuszkuszt, a csak lencsés töltelékkel töltött paprika is nagyon finom.
- Hidegen is nagyon finom, próbáljuk ki úgy is!
Allergének
- laktóz
- glutén