https://www.traditionrolex.com/1

Lencsés kuszkusszal töltött kápia paprika
Lencsés kuszkusszal töltött kápia paprika
Lencsés kuszkusszal töltött kápia paprika
Hozzávalók

4 főre

  • 200 g vöröslencse
  • 100 g kuszkusz
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 tk őrölt koriander
  • 1 tk fűszerpaprika
  • fél lime leve
  • 2 ek Floriol Omega 3&6
  • só, bors

 

  • 8 kápia paprika
  • 2 ek Floriol Omega 3&6
  • só, bors
  • friss petrezselyem és tejföl a tálaláshoz

Lencsés kuszkusszal töltött kápia paprika

A lencse egyszerre krémes és laktató, a kápia paprikába töltve pedig gyönyörű, színes nyári étel, amivel akár vendégeket is várhatunk.

Elkészítés

Elő és elkészítési idő: 40+40 perc

  1. Magas falú fazékban kevés olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Amint színt kapnak, keverjük hozzá a fűszereket, majd a vöröslencsét is. Pár percig pirítsuk tovább, majd öntsük fel kétszeres mennyiségű vízzel.
  2. Néha átkavarva, alacsony lángon 15 perc alatt főzzük félkészre, majd keverjük a lencséhez a kuszkuszt is. Facsarjuk bele a lime levét, sózzuk ízlés szerint, majd fedjük le újra és várjunk, amíg további 20 perc alatt elkészül a töltelék. Az elpárolgott folyadékot pótoljuk!
  3. Ha puha, sűrű, főzelékállagú, tehát kész a töltelék, melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
  4. Vágjuk le a megtisztított paprikák száras végét, majd távolítsuk el a belsejükből a magokat. Fakanál segítségével töltsük meg a paprikákat egészen az aljukig, majd tegyük vissza a száras végét, és helyezzük őket enyhén beolajozott tepsibe. Süssük készre 25-30 perc alatt, amikor már szépen megsül a paprika.
  5. Tálaljuk forrón, kevés felaprított petrezselyemmel és krémesre kevert tejföllel.

Tippek

  • Lime helyett bátran használhatunk citromot is!
  • Gluténérzékenyek nyugodtan kihagyhatják a kuszkuszt, a csak lencsés töltelékkel töltött paprika is nagyon finom.
  • Hidegen is nagyon finom, próbáljuk ki úgy is!

Allergének

  • laktóz
  • glutén
További receptjeink
Spenótos-gombás zöldségvagdalt friss salátával
Csicseriborsós édesburgonya főzelék hurkával
Spanyol omlett
Kókusztejes sárgaborsófőzelék zöld fasírttal
Sütőtökös muffin almás karamellel
Füstölt tofu sült répával és kuszkusszal
Spenótos nyúlmáj krumplifőzelékkel
Rizslisztben rántott mini sajtgolyók
Lazac szőlőchutneyval
Olasz (húsvéti) pite sonkával
Kávés-mandulás muffin
Morzsázott hal citromos-kapros krumplisalátával
Zöldhagymás-kecskesajtos frittata
Rostoncsirke mangónézes gőzbuciban
Lazacos poke bowl házi majonézzel
Ricottás rakott zöldbabos lasagne
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1