Padlizsános piláf
Padlizsános piláf
Hozzávalók
  • 3 nagyobb padlizsán
  • 7 gerezd fokhagyma
  • 3-4 ek Floriol E-vitamin étolaj
  • 2 közepes fej hagyma
  • 400 g rizs
  • 7 dl víz, vagy zöldség alaplé
  • 1 tk kömény
  • 2 tk koriander
  • 1 kk fahéj
  • fél kk szerecsendió
  • marék friss menta
  • marék friss petrezselyem
  • 1 citrom leve
  • 4 ek szezámmag
  • 2 marék pirított kesudió
  • 3-4 dl natúr joghurt
  • só, bors, füstölt paprika a tálaláshoz

Padlizsános piláf

Kalória: ~480 Kcal kcal

A piláf mennyeien telt íze, a fűszerek és a puha padlizsán együtt teszik ezt az egytálételt igazán kiegyensúlyozottá.

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 210° fokra.
  2. Mossuk meg alaposan a padlizsánt, majd tegyük rácsra az előmelegített sütőbe. 10 percenként megforgatva süssük 45 percig, amíg megfeketedik a héja. Ha elkészült, húzzuk le a héját, majd daraboljuk fel a belsejét.
  3. Tegyük tepsire a fokhagymákat héjastól, locsoljuk meg finoman Floriol E-vitamin étolajjal, és rakjuk be a sütőbe a padlizsán mellé. 10-15 perc alatt el is készül.
  4. Magas falú, széles felületű fazékban hevítsünk 3 kanálnyi Floriol E-vitamin étolajat. Futtassuk meg benne a hagymát, amíg színt kap, és keverjük hozzá sorban a következő fűszereket: kömény, őrölt koriander, szerecsendió, fahéj. Forgassuk meg a forró fűszeres olajban az átöblített, lecsepegtetett rizst is, majd pirítsuk üvegesre. Tegyük mellé a korábban megsült fokhagymát, sózzuk, végül öntsük fel vízzel, fedjük le és tegyük a legalacsonyabb fokozatú lángra.
  5. 20-25 perc alatt elkészül a rizs, ekkor keverjük hozzá a sült padlizsánt, facsarjuk hozzá a citrom levét, és hintsük meg a friss, felaprított mentával és petrezselyemmel.
  6. Tálaljuk forrón, krémes natúr joghurttal leöntve, pirított kesudióval, szezámmaggal megszórva.

Tippek

 
  • Tegyük a kesudiót tepsiben a sütőbe a padlizsánok mellé, 10-11 perc alatt aranybarnára pirul.
  • Kevés füstölt paprika is nagyon illik a piláfhoz.
  • A piláfot locsoljuk meg finoman Floriol Extra Szűz Olívaolajjal, miután elkészült az étel, hogy ne legyen túl száraz.

Allergének

  • szezámmag
  • diófélék
  • laktóz
További receptjeink
Gyömbéres keksz
Chorizos csicseriborsó
Adventi bonbonok
Currys halleves
Édesköményes tenger gyümölcsei leves
Sült karfiol bulgurral és gránátalmával
Spenótos-gombás zöldségvagdalt friss salátával
Körtés-diós pite
Házi granola szelet
Penne Boscaiola - Favágók tésztája
Mentás borsókrémleves
Kuszkuszos töltött paprika
Sült céklás rizottó grillsajttal
Sült céklás almasaláta mézzel pirított kölessel
Ötfűszeres hokkaido tökkrémleves pirított bulgurral
Rizstészta tofuval és gombával
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.