Sütőtökös-kelkáposztás farfalle
Sütőtökös-kelkáposztás farfalle
Hozzávalók
  • 1 közepes sütőtök
  • 1 kis fej kelkáposzta
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 narancs
  • 1 db csillagánizs
  • 3 ek Floriol BALANCE étolaj
  • 500 g farfalle
  • 120 g parmezán
  • só, bors

 

Sütőtökös-kelkáposztás farfalle

Sütőtökből nem csak levest készíthettek, tésztaételekbe is kiváló, most pedig kelkáposztával párosítottuk, és parmezánnal kerekítettük le az ízeket.

Elkészítés

  1. Melegítsétek elő a sütőt 190 ºC-ra.
  2. Vágjátok hosszában négyfelé a sütőtököt, kaparjátok ki a magjait, majd helyezzétek sütőpapírral bélelt tepsire. Rakjatok a sütőtök mellé 4-5 gerezd fokhagymát is, héjastól. Tegyétek a tepsit az előmelegített sütőbe, és süssétek készre a zöldségeket: a fokhagymákat 20-25 perc alatt, a sütőtököt 40-45 perc alatt.
  3. Szedjétek leveleire a kelkáposztát, mossátok és szárítsuk meg. Vágjátok nagyobb darabokra, majd tegyétek szintén sütőpapírral bélelt tepsire. Locsoljátok meg finoman Floriol BALANCE étolajjal, enyhén sózzátok, majd tegyétek szintén a sütőbe. Süssétek aranybarnára 20-30 perc alatt, közben néha forgassátok át, hogy egyenletesen ropogós legyen.
  4. Forraljatok bőséges mennyiségű, enyhén sózott vizet a tésztának. Ha felforrt, főzzétek készre a farfalle tésztát a csomagoláson jelzett idő alatt. Szűrjétek le, a főzővízből tegyetek félre 4-5 decilitert.
  5. Ha megsült a tök, hagyjátok pár percet pihenni, majd kanállal kaparjátok ki a héjából. A fokhagymagerezdekből nyomjátok ki a puha sült fokhagymát.
  6. Hevítsetek kevés Floriol BALANCE étolajat magas falú fazékban. Adjátok hozzá a csillagánizst, a sült fokhagymát, a sütőtököt, a narancs levét, majd a tészta főzővizéből 3-4 decilitert. Sózzátok ízlés szerint! Forraljátok össze és főzzétek 5 percig. Ezután távolítsátok el a csillagánizst, majd botmixerrel pürésítsétek le egészen krémesre. Ha szükséges, adjatok még a szószhoz a tészta főzővizéből!
  7. Forgassátok össze a tésztát a selymes sütőtökös szósszal és a ropogósra sült kelkáposztával. Tálaljátok forrón parmezánforgáccsal és frissen őrölt borssal.

Tippek

  • Fodros kellel is elkészíthetitek.
  • Kevés füstölt paprikával vagy chilivel is mélyíthetitek a sütőtökszósz ízét!
  • Másfajta durumbúzából készült rövid tésztával is nagyon finom!

Allergének

  • glutén
  • laktóz
További receptjeink
Gomba shakshuka
Citromos fehérbableves parmezánnal
Mézes-pisztáciás lazac parmezános karfiolpürével
Lencsés kuszkusszal töltött kápia paprika
Ötfűszeres hokkaido tökkrémleves pirított bulgurral
Pho leves - Vietnámi húsleves
Spenótos újkrumpli saláta makrélával
Kapros spenótkrémleves főtt tojással
Cukkini lasagne
Répás mungóbab saláta
Gyömbéres keksz
Lazacos zsemle tükörtojással és friss zöldségekkel
Citromfüves tofuburger
Csicseriborsós édesburgonya főzelék hurkával
Tejfölös nyúlraguleves
Kókusztejes vajbabfőzelék
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.