Húsmentes feketebab hamburger
Húsmentes feketebab hamburger
Hozzávalók

A babpogácsához:

  • 3 x 400 g konzerv feketebab
  • 1 nagyobb fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek mustár
  • 1 ek worchestershire mártás
  • 1 ek füstölt paprika
  • 1 tk chipotle chili por
  • 1 tojás
  • 100 g pirított mogyoró
  • 130 g feta sajt
  • 70 g zsemlemorzsa
  • 4 ek Floriol Omega 3&6 étolaj
  • só, bors

 

A hamburger összeállításához:

  • 6 db hamburger buci
  • 6x3 szelet sajt ízlés szerint
  • friss saláta
  • ketchup, majonéz ízlés szerint

Húsmentes feketebab hamburger

Kalória: 543 kcal

Akkor sem kell lemondani egy jó hamburgerről, ha nem kívánjuk a húst a melegben! Készítsük a pogácsát babból, így is tökéletes, fehérjében gazdag ebédünk lesz!

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Öntsük le a konzerv feketebabok levét, majd terítsük el egyenletesen egy nagy tepsiben. Tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük kb. 10 percig, amíg elkezd repedezni a héja, és kiszárad a bab. Hagyjuk kihűlni.
  2. Nagy teflonserpenyőben kevés étolajon pirítsuk üvegesre az apróra vágott hagymát, fokhagymát.
  3. Konyhai aprítógépben daráljuk meg a pörkölt mogyorót. Adjuk hozzá a megszárított feketebabot, a pirított hagymákat és az összes fűszert, majd daráljuk tovább, hogy egynemű masszát kapjunk. Morzsoljuk a feta sajtot is hozzá, és daráljuk tovább.
  4. Keverjük a masszához kézzel a tojást, majd a zsemlemorzsát is. Sózzuk ízlés szerint, és mintha normál darált hússal dolgoznánk, formázzunk pogácsákat a masszából.
  5. Nagy teflonserpenyőben közepesnél gyengébb lángon, kíméletesen, kevés Floriol Omega 3&6 étolajon pirítsuk meg a babpogácsákat, ez oldalanként kb. 3-5 perc.
  6. Pirítsuk meg a félbevágott hamburger bucikat is, majd kedvünk szerint állítsuk össze a hamburgert, tegyünk bele sajtokat, salátát.

Tippek

  • Fontos, hogy próbáljunk meg minél több folyadékot kiszárítani a feketebabból!
  • Használhatunk finom füstös chipotle mártást is a burger elkészítéséhez. A füstölt íz sokat dob rajta!
  • Mogyoró helyett kesudióval is nagyon finom!

Allergének

  • glutén
  • laktóz
  • tojás
  • diófélék
  • mogyoró
További receptjeink
Házi granola szelet
Grillezett pisztráng zellersalátával
Kávés-mandulás muffin
Zablisztes ropi
Konfitált lazac parmezános karfiolkrémmel
Szilva chutney
Csirkés paella
Sárgabarackos batátakrémleves
Házi joghurtfagyi granolával és sült barackkal
Diós-spenótos galette
Lime-os csicseriborsó öntet
Sütőben sült fánk
Spenótos újkrumpli saláta makrélával
Vöröslencse shakshuka
Tejcsokis-diós fánk
Cukkinis-rozmaringos farinata
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.