Parmezánbundás borjúszelet újhagymás krumplisalátával
Hozzávalók
A húshoz:
- 80 dkg borjúcomb
- só, bors
- 100 g liszt
- 4 db tojás
- 200 g zsemlemorzsa
- 100 g parmezán
- 2 ek Floriol POWER étolaj
A krumplisalátához:
- 1 kg krumpli
- 1 cs újhagyma
- 1 db tojássárgája
- 0,8 dl Floriol POWER étolaj
- 1 kk mustár
- 1 kk só
- 1 kk cukor
- 1 dl tejföl
- fél citrom leve
- só, bors
- friss snidling
Parmezánbundás borjúszelet újhagymás krumplisalátával
Kalória: ~ 958 kcal
Csodálatos, sütőben sült bundás hús, friss krumplisalátával! Igazi vasárnapi boldogság, reform módon!
Elkészítés:
- Szeljétek 6-10 mm vastagságúra a borjúcombot. Tegyétek folpackba, majd klopfoljátok ki finoman, a húsklopfoló sima felét használva. Sózzátok, borsozzátok, majd tegyétek félre egy kicsit pihenni.
- Készítsetek házi majonézt: 1 db tojásnak a sárgáját keverjétek ki egy kiskanálnyi mustárral, sóval, cukorral. Cseppenként adagolva kezdjétek el hozzá önteni a Floriol POWER étolajat, közben keverjétek folyamatosan habverővel, hogy egynemű legyen. Végül folytassátok finoman csurgatva, amíg elfogy az olaj, de közben végig keverjétek tovább! Adjátok hozzá a tejfölt és a citrom levét.
- Pucoljátok meg a krumplit, vágjátok fel kb. 0,5 cm-es karikákra, majd enyhén sós vízben főzzétek éppen puhára, 25-30 perc alatt. Vigyázzatok arra, hogy ne főzzétek szét teljesen! Ha elkészült, szűrjétek le, de tegyetek félre 1 dl-t a főzővízből.
- Mossátok meg az újhagymát, majd vágjátok vékony karikákra. Keverjétek a leszűrt krumplihoz, majd forgassátok össze az egészet a házi majonézzel. Ha szükséges, higítsátok a krumpli főzővizével, majd tegyétek hűtőszekrénybe addig, amíg elkészül a hús.
- Melegítsétek elő a sütőt 180 ºC-ra.
- Panírozzátok be a vékony borjúcomb szeleteket: először finoman lisztezzétek be, majd mártsátok felvert tojásba, hogy egyenletesen bevonja, végül tegyük a lereszelt parmezánnal elkevert zsemlemorzsába, hogy vastag bundát kapjatok. Folytassátok, amíg elfogy a hús, az elkészülteket pedig helyezzétek Floriol POWER étolajjal enyhén kikent sütőpapírra. Tegyétek a tepsit az előmelegített sütőbe.
- Süssétek 12 percig, majd forgassatok a húsokon egyet. Folytassátok a sütést további 12-15 percig, amíg a parmezánbunda aranybarna lesz.
- Sütés után hagyjátok a húst pihenni 1-2 percig, majd tálaljuk forrón a krumplisalátával.
Tippek:
- Tálaljátok a salátát friss snidlinggel megszórva!
- Facsarjatok pár csepp citromot az elkészült parmezánbundás borjúra!
- Serpenyőben, több olajjal is elkészíthetitek a rántott húst!
Allergének:
- tojás
- glutén
- mustár
- laktóz