Parmezánbundás borjúszelet újhagymás krumplisalátával
Parmezánbundás borjúszelet újhagymás krumplisalátával
Hozzávalók

A húshoz:

  • 80 dkg borjúcomb
  • só, bors
  • 100 g liszt
  • 4 db tojás
  • 200 g zsemlemorzsa
  • 100 g parmezán
  • 2 ek Floriol POWER étolaj

A krumplisalátához:

  • 1 kg krumpli
  • 1 cs újhagyma
  • 1 db tojássárgája
  • 0,8 dl Floriol POWER étolaj
  • 1 kk mustár
  • 1 kk só
  • 1 kk cukor
  • 1 dl tejföl
  • fél citrom leve
  • só, bors
  • friss snidling

Parmezánbundás borjúszelet újhagymás krumplisalátával

Kalória: ~ 958 kcal

Csodálatos, sütőben sült bundás hús, friss krumplisalátával! Igazi vasárnapi boldogság, reform módon!

Elkészítés:

  1. Szeljétek 6-10 mm vastagságúra a borjúcombot. Tegyétek folpackba, majd klopfoljátok ki finoman, a húsklopfoló sima felét használva. Sózzátok, borsozzátok, majd tegyétek félre egy kicsit pihenni.
  2. Készítsetek házi majonézt: 1 db tojásnak a sárgáját keverjétek ki egy kiskanálnyi mustárral, sóval, cukorral. Cseppenként adagolva kezdjétek el hozzá önteni a Floriol POWER étolajat, közben keverjétek folyamatosan habverővel, hogy egynemű legyen. Végül folytassátok finoman csurgatva, amíg elfogy az olaj, de közben végig keverjétek tovább! Adjátok hozzá a tejfölt és a citrom levét.
  3. Pucoljátok meg a krumplit, vágjátok fel kb. 0,5 cm-es karikákra, majd enyhén sós vízben főzzétek éppen puhára, 25-30 perc alatt. Vigyázzatok arra, hogy ne főzzétek szét teljesen! Ha elkészült, szűrjétek le, de tegyetek félre 1 dl-t a főzővízből.
  4. Mossátok meg az újhagymát, majd vágjátok vékony karikákra. Keverjétek a leszűrt krumplihoz, majd forgassátok össze az egészet a házi majonézzel. Ha szükséges, higítsátok a krumpli főzővizével, majd tegyétek hűtőszekrénybe addig, amíg elkészül a hús.
  5. Melegítsétek elő a sütőt 180 ºC-ra.
  6. Panírozzátok be a vékony borjúcomb szeleteket: először finoman lisztezzétek be, majd mártsátok felvert tojásba, hogy egyenletesen bevonja, végül tegyük a lereszelt parmezánnal elkevert zsemlemorzsába, hogy vastag bundát kapjatok. Folytassátok, amíg elfogy a hús, az elkészülteket pedig helyezzétek Floriol POWER étolajjal enyhén kikent sütőpapírra. Tegyétek a tepsit az előmelegített sütőbe.
  7. Süssétek 12 percig, majd forgassatok a húsokon egyet. Folytassátok a sütést további 12-15 percig, amíg a parmezánbunda aranybarna lesz.
  8. Sütés után hagyjátok a húst pihenni 1-2 percig, majd tálaljuk forrón a krumplisalátával.

Tippek:

  • Tálaljátok a salátát friss snidlinggel megszórva!
  • Facsarjatok pár csepp citromot az elkészült parmezánbundás borjúra!
  • Serpenyőben, több olajjal is elkészíthetitek a rántott húst!

Allergének:

  • tojás
  • glutén
  • mustár
  • laktóz
További receptjeink
Csicsókakrémleves füstölt lazaccal
Tavaszi spárgasaláta grillezett halloumival
Farfalle saláta füstölt pisztránggal
Új!
Csicseriborsó fasírt joghurtos céklasalátával
Zöldség pakora mentás joghurttal és mangószósszal
Málnás piskótatorta
Olasz (húsvéti) pite sonkával
Cukkini lasagne
Narancsos-citromfüves pulyka
Sárgabarackos batátakrémleves
Csőben sült padlizsános csirke
Őszi skillet
Édesköményes krumplileves
Császármorzsa narancsszósszal
Sütőtökös cupcake almaszósszal
Mákos barchesz
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.