https://www.traditionrolex.com/1

Parmezánbundás borjúszelet újhagymás krumplisalátával
Parmezánbundás borjúszelet újhagymás krumplisalátával
Parmezánbundás borjúszelet újhagymás krumplisalátával
Hozzávalók

A húshoz:

  • 80 dkg borjúcomb
  • só, bors
  • 100 g liszt
  • 4 db tojás
  • 200 g zsemlemorzsa
  • 100 g parmezán
  • 2 ek Floriol POWER étolaj

A krumplisalátához:

  • 1 kg krumpli
  • 1 cs újhagyma
  • 1 db tojássárgája
  • 0,8 dl Floriol POWER étolaj
  • 1 kk mustár
  • 1 kk só
  • 1 kk cukor
  • 1 dl tejföl
  • fél citrom leve
  • só, bors
  • friss snidling

Parmezánbundás borjúszelet újhagymás krumplisalátával

Kalória: ~ 958 kcal

Csodálatos, sütőben sült bundás hús, friss krumplisalátával! Igazi vasárnapi boldogság, reform módon!

Elkészítés:

  1. Szeljétek 6-10 mm vastagságúra a borjúcombot. Tegyétek folpackba, majd klopfoljátok ki finoman, a húsklopfoló sima felét használva. Sózzátok, borsozzátok, majd tegyétek félre egy kicsit pihenni.
  2. Készítsetek házi majonézt: 1 db tojásnak a sárgáját keverjétek ki egy kiskanálnyi mustárral, sóval, cukorral. Cseppenként adagolva kezdjétek el hozzá önteni a Floriol POWER étolajat, közben keverjétek folyamatosan habverővel, hogy egynemű legyen. Végül folytassátok finoman csurgatva, amíg elfogy az olaj, de közben végig keverjétek tovább! Adjátok hozzá a tejfölt és a citrom levét.
  3. Pucoljátok meg a krumplit, vágjátok fel kb. 0,5 cm-es karikákra, majd enyhén sós vízben főzzétek éppen puhára, 25-30 perc alatt. Vigyázzatok arra, hogy ne főzzétek szét teljesen! Ha elkészült, szűrjétek le, de tegyetek félre 1 dl-t a főzővízből.
  4. Mossátok meg az újhagymát, majd vágjátok vékony karikákra. Keverjétek a leszűrt krumplihoz, majd forgassátok össze az egészet a házi majonézzel. Ha szükséges, higítsátok a krumpli főzővizével, majd tegyétek hűtőszekrénybe addig, amíg elkészül a hús.
  5. Melegítsétek elő a sütőt 180 ºC-ra.
  6. Panírozzátok be a vékony borjúcomb szeleteket: először finoman lisztezzétek be, majd mártsátok felvert tojásba, hogy egyenletesen bevonja, végül tegyük a lereszelt parmezánnal elkevert zsemlemorzsába, hogy vastag bundát kapjatok. Folytassátok, amíg elfogy a hús, az elkészülteket pedig helyezzétek Floriol POWER étolajjal enyhén kikent sütőpapírra. Tegyétek a tepsit az előmelegített sütőbe.
  7. Süssétek 12 percig, majd forgassatok a húsokon egyet. Folytassátok a sütést további 12-15 percig, amíg a parmezánbunda aranybarna lesz.
  8. Sütés után hagyjátok a húst pihenni 1-2 percig, majd tálaljuk forrón a krumplisalátával.

Tippek:

  • Tálaljátok a salátát friss snidlinggel megszórva!
  • Facsarjatok pár csepp citromot az elkészült parmezánbundás borjúra!
  • Serpenyőben, több olajjal is elkészíthetitek a rántott húst!

Allergének:

  • tojás
  • glutén
  • mustár
  • laktóz
További receptjeink
Zöldhagymás-kecskesajtos frittata
Csicseriborsós édesburgonya főzelék hurkával
Forró sajtmártás
Házi joghurtfagyi granolával és sült barackkal
Sonkás-sajtos muffin
Kuszkuszos töltött paprika
Tormakrémleves sonkával és főtt tojással
Csirke mákos bundában hajdinával és salátával
Vöröstonhal és krumplisaláta fekete retekkel
Mentás-korianderes grillezett kukoricasaláta
Epres banánkenyér
Ősz Ízei Bowl
Sült kecskesajtos spárgasaláta
A házi chips titkai
Szilvás-csokis torta
Fetasajtos-spenótos kölespite
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1